Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25005
De la 07 Ianuarie 2003
122910654
Editorial

Salvarea României nu cred că va veni de la Guvernul Orban

  • Ioan Rotundu
  • 17 October 2019, 21:30
Comentam vineri, 11 octombrie în emisiunea mea Presa-n gura lu’ Rotundu că succesul moţiunii şi căderea guvernului Dăncilă este pentru politicienii noştri un nou prilej de bâlci naţional. Ce se întâmplă în aceste zile confirmă din plin afirmaţia mea, plus un spor de culoare, c ă dă bine circul la români.
Era de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să-l desemneze pe Ludovic Orban premier dar nu cred că a fost pentru preşedinte cea mai fericită alegere şi cea mai potrivită momentului actual, un moment în care România se află pe muchie de prăpastie. Era de aşteptat ca şefii de partide, indiferent de culoarea politică, să profite pe seama PNL-ului care doreşte să-şi asume singur guvernarea până cel târziu la alegerile parlamentare din toamna anului 2020.
Modul în care Orban a început negocierile este unul lipsit de perspectiva de a concepe un program de guvernare care să salveze economia României de la un iminent dezastru. Târguielile politice, specifice meleagurilor noastre, nu fac decât să se soldeze cu concesii care nu întăresc un viitor program de guvernare, ci îl slăbesc, îl şubrezesc cu cerinţe care nu-şi au locul în raport cu starea economică a ţării. Firesc, orice român cu bun simţ şi responsabil pentru viitorul familiei lui se va întreba, .asistând la aceste târguieli, la ce partidele au mai votat moţiunea care a dus la căderea guvernului Dăncilă dacă, acum, condiţionează formarea unui guvern PNL de diferite interese ale lor,
Iar Orban, în loc să-şi respecte promisiunile făcute românilor că de va ajunge la putere le va pune în practică, după fiecare negociere cu câte un lider de partid mai face dispărută de viitorul program de guvernare câte o promisiune.
Eu aş fi văzut lucrurile mult mai clar şi într-o derulare mult mai rapidă. Este ştiut că dacă Parlamentul nu votează de două ori la rând guvernul format de premierul desemnat de preşedintele ţării, atunci preşedintele va dizolva Parlamentul şi va deschide calea spre alegeri anticipate. Se mai ştie că parlamentarii, la putere încă sau în opoziţie, nu-şi pot permite dizolvarea Parlamentului pentru că mulţi dintre ei, fiind la primul mandat, ar pierde dreptul la pensia specială, neîndeplinind condiţia minimă cerută de lege de a avea un mandat întreg.
Aşa stând lucrurile, dacă preşedintele Iohannis, în mod total neinspirat, tot l-a desemnat premier pe Orban, trebuia să-i ceară ca în două trei zile să-li formeze guvernul şi să se prezinte în Parlament, fără a mai provoca bâlciul negocierilor. Parlamentarii poate că l-ar fi respins prima oară, dar a doua oară l-ar fi votat, nu fără un nou circ politic, cum place majorităţii românilor.
Iar dacă tot va fi un guvern liberal, atunci trebuia definitivat şi un program în care să se regăsească toate promisiunile făcute românilor, ceea ce ar fi fost o dovadă de seriozitate, de maturitate politică, demonstrând românilor că pot avea încredere într-un astfel de guvern,
N-a fost să fie pentru că, pe la noi persistă modul de abordare asupra problemelor de viitor încă tributar vechii mentalităţii de bâjbâială în a se lua decizii ferme şi rapide, atât din partea preşedintelui cât mai ales a lui Ludovic Orban.
Acest liberal putea fi pus în orice altă funcţie numai desemnat premier nu. Am mai afirmat în scrierile mele, ducem din generaţie în generaţie un blestem al istoriei de a avea parte de conducători a căror traseu în viaţă a fost unul problematic faţă de etica şi morala poporului. Nici măcar în perioada postdecembristă, când ne-am eliberat conştiinţele de o doctrină otrăvitoare precum cea comunistă, nu am reuşit să aveam parte de conducători cu o imagine respectabilă în ţară şi în lume.
Oare prin tot PNL-ul nu s-ar fi găsit un alt politician bun de premier? De ce tocmai pe acest Orban implicat de-a lungul timpului în diferite scandaluri rutiere generate de băutură, implicat în acte de corupţie? A fost achitat de magistraţi pentru cele 50 mii euro solicitate de la un om de afaceri cu titlu de foloase necuvenite, dar n-a fost achitat pentru că n-ar fi fost vinovat, ci pentru că au fost îndepărtate din dosarul său probele audio-video că aşa au vrut cei din Guvernul şi Parlamentul controlat de PSD şi gaşca lui pentru a-şi proteja corupţii. Orban a fost un beneficiarul colateral al blocării de către PSD a luptei împotriva corupţiei!
Şi el este atins de filoxera socialismului de tip românesc, adică un socialism apendice comunismului. Nu cred că va repune justiţia în drepturile sale şi nici nu va reactiva DNA-ul. De altfel a şi dispărut din programul său dizolvarea Secţiei speciale de anchetă a magistraţilor condusă de gestapovista Adina Florea pentru că aşa i-a cerut Tăriceanu, cel cu mita de 800 de mii de dolari, şi UDMR-ul care protejează tăietorii de lemne din zona Ţinutului Secuiesc, lemn care trece graniţa în Ungaria.
Aflaţi la Suceava, în perioada de glorie a USL-ului, Orban şi Dragnea au făcut schimb de geci. Dragnea s-a îmbrăcat cu geaca galbenă a lui Orban iar acesta cu cea roşie a lui Dragnea (foto). Acum schimbul a fost între Orban şi Dăncilă, cu precizarea că Orban tot cu geaca roşie a lui Dragnea a rămas. Dau dreptate perfectă lui Victor Ponta care, invitat la radio Europa FM, a declarat în emisiune că după spargerea FSN-ului lui Iliescu, comuniştii şi beizadelele lor s-au împărţit între PDSR şi partidele de opoziţie, cu toţii rămânând tributarii ideologiei comuniste.
Ludovic Organ este un întârziat al comunismului în politica postdecembristă şi nimic altceva. Nu de un astfel de premier aveau nevoie românii. Salvarea României nu cred că va veni de la Guvernul Orban Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
Horoscopul săptămânii 14 -20.10.2019
Bancul săptămânii: Cum se roagă ginerele când îi trăieşte soacra
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Nici în ceasul al 12-lea, baronul primar de Cristeşti n-a respectat legea (III)
Ioan Rotundu
Când autoritatea publică a Urbanismului Botoşani este compromisă
Ioan Rotundu
Preşedintelui Costică Macaleţi i-au sărit… plombele
Ioan Rotundu
Gaşca roşie botoşăneană continuă cu minciuna şi ipocrizia
Ioan Rotundu
Cheful poliţiştilor organizat la cantonul din pădurea Vorona
Ioan Rotundu
Cum justiţia l-a declarat mort, de viu ce este, pe baronul – primar PSD de Cristeşti
Ioan Rotundu
Din istoriile istoricului ajuns baron PSD şi primar de Cristeşti
Ioan Rotundu
COMUNA MIHAI EMINESCU A CASTIGAT PROCESUL CU A.D.I. ZONA METROPOLITANA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog