Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20943
De la 07 Ianuarie 2003
93635863
Editorial

Şarlatanie popească şi interese meschine

  • Ioan Rotundu
  • 17 March 2013, 23:00
Săptămâna trecută a fost marcată de mai multe proteste organizate de slujitorii Bisericii Ortodoxe împotriva Parlamentului, Guvernului de a introduce cardul de sănătate, considerat de clerici ca un instrument al diavolului.
S-au adunat în faţa palatului Parlamentului fel de fel de feţe popeşti, unele viclene, altele cu o sinceritate izvorâtă din ignoranţa cunoaşterii, măicuţe de prin mănăstiri cunoscute ca protestatare profesioniste, babe şi moşnegi care sunt căutaţi pe acasă de cea cu coasa, tineri dominaţi de o prostie crasă, şarlatani şi profitorii unor organizaţii ce pretind că reprezintă societatea civilă dar şi un grup inedit de copii veniţi de la Mănăstirea Petru Vodă, unde stareţ este cunoscutul duhovnic Iustin.
Copii au venit cu icoane pe care apărea cunoscuta figură a lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Mişcării legionare din România interbelică, dar au folosit şi gestul de salut fascist. Copii nu cunoşteau semnificaţia gestului de salut, semn că au fost învăţaţi la Mănăstire, ştiut fiind că duhovnicul Iustin a fost legionar şi la sărbătorirea zilei de naştere măicuţele din mănăstire îi cântă Imnul legionarilor.
Cei mai mulţi dintre protestatari habar nu aveau ce este cadrul de sănătate, ce-i cu numărul 666, considerat simbol satanic, ce importanţă are pentru fiinţa umană să aibă asupra sa un card de sănătate pe care să fie stocate evenimentele sale medicale din viaţă.
Când au apărut primele gramafoane inventate de Edison, Biserica a condamnat folosirea aparatului, declarându-l unealta diavolului. Tot Biserica a condamnat ca unealtă a diavolului aparatul de radio şi televizorul. Acum, aceeaşi Biserică se slujeşte din plin de aparatura audio-video, propovăduind credinţa exact cu „uneltele diavolului”.
Cardul de sănătate este o formă modernă de fişă medicală a individului. Într-o societate a informatizării de ale cărei avantaje, culmea, se foloseşte din plin şi Biserica, un card electronic de sănătate este mult mai comod şi eficient decât nun vraf de hârtii scrise de o mână de medic cu un scris greu descifrabil. Biserica poate doar întârzia introducerea cardului, dar nu va putea bloca derularea programului.
Dealtfel cardul a devenit şi o cerinţă europeană. Din acest an, în ţările Uniunii Europene, ai card medical beneficiezi de tratamentul medical de asigurat. Nu ai card, plăteşti orice serviciu medical.
Care înaltă faţă bisericească sau preot mai cu ştaif îşi va permite să circule prin ţările UE fără card european de sănătate şi să scoată bani din buzunarul sutanei să se trateze în caz de necesitate? Niciunul! Nu degeaba se spune c㠄are mână de popă”, adică să ia nu să dea. Sunt convins că toţi preoţii vor pleca prin UE cu card european de sănătate, chiar dacă va avea drept cod 666.
Este o crimă din partea Bisericii să blocheze accesul credinciosului de rând la servicii medicale moderne numai că are ea un interes de monopol al controlului asupra conştiinţei umane. Nu de cardul de sănătate se teme Biserica, nu de numărul 666, care nici nu este de sorginte satanică, ci de faptul că prin informatizarea unor servicii publice, instituţia Bisericii pierde controlul asupra conştiinţei credinciosului.
Ştiţi ce cred eu? Că nu-i departe vremea când Biserica va introduce „cardul creştinului” tocmai pentru a-şi uşura munca de cunoaştere a preocupărilor creştinilor. Au afurisit radioul şi televizorul, şi le folosesc din plin, afurisesc acum cardul şi-l vor adopta în curând. Capii Bisericii sunt conştienţi că nu se pot opune erei informatizării existenţei umane şi că trebuie să se folosească şi ei de aceste mijloace moderne de stocare a informaţiilor, dacă nu vor să iasă de pe scena vieţii umane.
În ce-i privesc pe acei protestatari, cu mintea lor slabă şi tributară ignoranţei, au fost şi vor mai fi masă de manevră a unor şmecherii ai societăţii, fie îmbrăcaţi în sutană bisericească, fie erijaţi în apărătorii libertăţilor umane, ori de câte ori aceşti şmecheri vor avea câte un interes individual sau de grup. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lecţia lui Napoleon… despre femei
Gastronomie: Tocăniţă din pulpe cu ciuperci de toamnă
Corpul lui Hugo Chavez nu va mai fi îmbălsămat
Ministerul Sănătăţii anunţă reorganizarea direcţiilor de sănătate publică
Lumea lu' Rotundu: Afacerile din Sănătate
Florin Ţurcanu dă lecţii de moralitate „educatului” Ghiorghiţă
Ţurcanu a şarjat, Dolieaschi contraatacă
Botoşani: Primire triumfală pentru Elena Udrea şi Emil Boc
Udrea a primit trandafiri, Boc mulţumiriscuzele lui Fluturdar Ghiorghiţă ce-a căutat?
Dinamica economiei: Iniţiativa primarului Portariuc
De ce BOR vrea putere constituţională!
Ioan Rotundu
Boc, Ungureanu, Predoiu, Diaconescu, Videanu - posibili candidati PDL la Preşedinţie
Antonescu e în scădere accelerată de popularitate, din partea USL vor candida Ponta şi Tăriceanu
Olli Rehn, comisar european, spune că în UE nu se va repeta ce-i în Cipru
Spitalul Darabani şi-a redeschis porţile, dar bani…?
Picanterii politice de la întrunirea PDL la Hotel Rapsodia
Botoşani: Cu conturile blocate, Spitalul judeţean caută sponsori
Copilul-minune viceprimar Cosmin Andrei vorbeşte în dodii
Botoşani: Peste 30 mii de botoşăneni, bătaia de joc a celor de la CAS
nevoia ascunsă a reorganizării CAS
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 17.03.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă