Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7520
De la 07 Ianuarie 2003
122579459
Editorial

Şarlatanii în numele legii

  • Ioan Rotundu
  • 2 August 2011, 23:00
Din 1990 încoace toate guvernele de care a avut parte biata Românie s-au dedat la fel de fel de şarlatanii, toate având drept consecinţă sărăcirea ţării şi a omului de rând. O astfel de afirmaţie trebuie susţinută cu argumente, ceea ce voi face şi eu.
Guvernul Roman ne-a pricopsit cu Legea 18 privind restituirea terenurilor către proprietarii de drept. Numai că legea a fost de la bun început făcută strâmb pentru proprietarul de drept şi plină de şarlatanii în favoarea profitorilor, nimeni alţii decât clientela politică a principalului partid de atunci PDSR. Pe Roman l-au fugărit minerii, iar preşedintele Iliescu a dat ţara pe mâna lui Stolojan. Şi Stolojan nici n-a clipit când a dispus confiscarea valutei românilor de rând şi cea din contul agenţilor economici. E drept, a făcut-o sub adăpostul legii, dar la un curs de schimb total defavorabil deţinătorilor de valută. O şarlatanie pe faţă, aflată sub imunitatea legii.
Guvernarea CDR s-a remarcat prin Legea nr. 1, cunoscută şi Legea Lupu, o continuare a Legii 18 privind restituirea terenurilor. Aşa s-au desfiinţat IAS-urile, iar terenurile au trecut în proprietatea odraslelor de foşti boieri, venite de prin lume pentru a se aşeza la masa cu bucatele servite de Guvernul ţărănist .O altă şarlatanie de rang naţional, făcută tot în numele legii.
Guvernul Năstase, care a succedat guvernarea CDR-istă, a lichidat şi restul industriei româneşti, după care a trecut la privatizarea resurselor subsolului şi a finanţelor ţării. Petrolul a fost dat austriecilor, odată cu o parte din finanţele ţării. Am dat şi gazele, ca să nu ne iasă vorbe la Uniunea Europeană, la uşa căreia băteam servil. Iar UE, pentru că i-am îndeplinit anumite vreri, a închis ochii la şarlataniile comise. Mai ales că erau şarlatanii potrivnice intereselor poporului român dar extrem de binefăcătoare intereselor UE.
Guvernul Tăriceanu, rămas cu bracurile economiei naţionale, şi-a potrivit legea nevoilor sale şi a vândut ceea ce nici nu aveam: resursele de petrol şi gaze de sub platforma continentală a Mării Negre. Când am primit drept de posesie, în dauna ucrainenilor, în loc să ne bucurăm a trebuit să lăcrimăm. Ce-am câştigat de la ucraineni, printr-o şarlatanie a Guvernului Tăriceanu, am dat pe nimic nu ştim încă cui.
Iată că a venit rândul Guvernului Boc să se ocupe de şarlatanii. Numai că la scară mare n-a mai rămas mare lucru. Aşa că Boc se ocupă de şarlatanii mai mici. În loc de a ne apăra de efectele crizei economice, el a cotcodăcit vreme de trei luni despre programul „Prima casă”. A ouat ă mărgică, evaluată la 60 mii eruro, şi nici aceea destinată săracilor, ci tot celor avuţi şi cu relaţii politice. Aşa cum am anticipat, chiar dacă băncilor li s-a impus o dobândă mică, pornită de la 5%, au liber la comisioane. Ori, în România, în ultima perioadă băncile câştigă mai mult din comisioane decât din dobânzi.
Vor lua credite cei care au salarii mari, care au relaţii politice şi care nu vor mai achita ratele, pentru că le va achita statul din buzunarul nostru. O şarlatanie peste înălţimea premierului, dar cu dimensiune redusă faţă de guvernele anterioare, estimată la cam 17 mii de protejaţi.
O altă şarlatanie este cea a termoizolării apartamentelor. Este o afacere destinată firmelor aflate sub protectoratul PDL. Deja s-a ajuns la preţuri de 10 – 18 mii euro pe un apartament învelit cu nişte scârţ şi două geamuri dintr-un termopan prin care vântul va avea liberă trecere. Este o jecmăneală a banului public făcută pe faţă, la lumina zilei, dar sub protecţia legii. Cine îşi va permite să acopere acel 20% din costul lucrării, care deja se apropie de suta de milioane lei vechi? Constructorii adevăraţi susţin că o astfel de operaţiune n-ar trebui să treacă de cinci mii de euro. Iată că trece!
Şarlataniile Guvernului Boc sunt abia la început. Foamea de bani pentru partid este mare. Ce s-a adunat până acum s-a cheltuit pe alegerile europarlamentare. Vin la rând cele prezidenţiale şi Zeus vrea al doilea mandat. Aşa că trebuie adunaţi alţi bani. Trebuie alte legi, pentru alte şarlatanii. Părerea mea!
JD 16.06.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Bagu Ioan - persoană cu handicap fizic - video
Cum strâng şpaga comisarii financiari!
Ioan Rotundu
Hram la schitul Balş
Friptura care-i scoate din sărite pe vecini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog