Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Ultima oră
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5689
De la 07 Ianuarie 2003
113035697
Editorial

Scapă cine poate

  • Ioan Rotundu
  • 13 May 2014, 23:00
Nu cred să mai fie vreun român cu mintea teafără să nu fi priceput că premierul Victor Ponta a declanşat asaltul asupra Preşedinţiei României, profitând de larma naţională privind alegerile europarlamentare. Ce n-am văzut prin presa naţională şi la comentatorii politici, şi mă mir, este că acţiunile lui Ponta se desfăşoară după un plan bine ticluit.
Să ne amintim de lovitura de stat din august 2012 (lovitura de stat se poate da şi cu aplicarea speculativă a puterii legislative, nu numai prin acte de violenţă sau cu sprijin armat, cum sunt loviturile de stat clasice). În acel august 2012 a existat un plan minuţios pus la punct şi, imediat ce Ponta a ajuns premier, s-a trecut la înfăptuirea acestuia.
Am convingerea că şi de această dată Ponta are întocmit un plan care să-i asigure cale liberă spre funcţia de preşedinte al României. Iar din acest plan, pe lângă mesajele demagogice şi mincinoase menite să-i îmbrobodească pe românii slabi de minte, sunt şi acţiuni menite să-l prezinte românilor ca un preşedinte atotcunoscător şi un bun viitor comandant al Armatei Române.
Nu ştiu la ce armă a făcut Ponta armata, dacă a făcut-o, dar modul în care s-a manifestat până acum legat de evenimentele militare din estul Ucrainei şi recentul „scandal Rogozin” n-a demonstrat că are habar de ce înseamnă diplomaţia militară împletită cu decizia politică. Omul acesta are o dorinţă de putere greu de imaginat, bolnavă chiar.
De când este premier, precum Ceauşescu, a acumulat mai toate funcţiile de comandă la serviciile de informaţii pe care şi le-a putut subordona, în acelaşi timp aducând în coordonarea sa şi principalele instituţii ale statului care ţin de siguranţa naţională. Aceste măsuri s-au luat de jumătate de an încoace, mai exact de cât se vedea cu ochiul liber că viitorul USL-ului are zilele numărate. Am spus-o cu peste patru nani în urmă că tandemul Ponta – Antonescu nu este unul bazat pe sinceritate.
Ponta a acceptat alianţa cu Antonescu pentru a-şi asigura succesul personal. Cu mintea sa diabolică, sau învăţat de alţii, a ales în acest tandem funcţia de premier pentru că era mult mai uşor şi sigur că poate ocupa funcţia înainte ca Antonescu să fie preşedinte. I-a reuşit.
Suspectez şi faptul că suspendarea preşedintelui Băsescu în august 2012 şi organizarea referendumului de demitere n-a fost susţinută de Ponta şi PSD cu întreg potenţialul lor politic şi că Antonescu a fost tras pe sfoară. Numai aşa se explică furturile de voturi la vedere prin zona de Sud, judeţe controlate direct de Ponta şi Dragnea, fără ca aceste furturi, dacă se dorea cu tot dinadinsul demitere lui Băsescu, nu s-au generalizat la nivel de ţară. Nimic nu-i putea opri şi totuşi PSD-ul n-a făcut-o. Panarama cu majorităţile la vot, cu numărul de votanţi pe liste, cu procentul de prezentă la vot creată de PSD a fost pentru a-l adormi şi mai adânc pe Antonescu. În spatele acestui circ de atunci se afla în realitate planul lui Ponta de a păşi din palatul Victoria la Cotroceni.
Ponta este disperat să ajungă preşedinte. Este singura lui posibilitate de a mai fi la vârful politicii româneşti. Pentru a se vedea preşedinte, Ponta va continua să mintă, să ia decizii care şubrezesc statul de drept, care pun în pericol siguranţa naţională, care duc la prăbuşirea ţării în plan economic şi social, la izolarea ţării în plan extern. S-a răsuflat public că într-o şedinţă a PSD-ului Ponta le-a spus celor prezenţi că dacă el nu va fi susţinut să ajungă preşedinte şi să poată controla justiţia, atunci „scapă cine poate”.
Marea noastră dramă naţională este că Ponta are în momentul de faţă o largă susţinere din partea românilor simpli care habar n-au să facă diferenţă între ce înseamnă preşedintele ţării şi premier. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Limba la femeie
Horoscopul zilei
Caz unic in statul american Ohio
Doua gemene s-au nascut tinandu-se de mana
Departamentul de Stat din SUA despre afirmatiile lui Rogozin la adresa Romaniei: O retorica inflamatoare
Cod portocaliu si galben de ploi, vant si grindina in majoritatea regiunilor tarii
Reglare de conturi in PSD
Guvernul pregateste stergerea de datorii in industria de aparare
Uzurpatorul
Rusia continuă să amenințe Republica Moldova
Un jandarm botoşănean culege premii după premii
Liberalii vor vota, pentru botoșăneni, susținerea cheltuielilor cu energia termică, apa- canal și gunoi menajer (P)
Medicii de la Urgenţe s-au trezit cu instrumentarul medical în cap
Gheorghe Flutur, contrazis de botoșăneni (P)
Aleşii locali în şedinţă extraordinară pe tema susținerii financiare din bugetul local a cheltuielilor comune
Botosani: Prefectul Macaleţ a blocat demiterea viceprimarului Cosmin Andrei
Botosani: Prefectul Macaleţ a blocat demiterea viceprimarului Cosmin Andrei
Calvarul din salonul 13 (III)
Ioan Rotundu
Profesori din cinci ţări au lăudat „mâncarea deosebit de gustoas㔠de la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă