Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
5912
De la 07 Ianuarie 2003
74864459
Editorial

Scenarii menite să ne intoxice

  • Ioan Rotundu
  • 26 September 2011, 23:00
Dinspre PSD se lansează fel de felk de scenarii apocaliptice care s-ar adeveri dacă va avea loc comasarea spitalelor de Psihiatrie, Pediatrie şi Maternitatea cu Spitalul judeţean Botoşani. Desigur, scenariile sunt un amestec de adevăr cu multă, multă plăsmuire menită să ne convingă de dreptatea lor.
Astfel, suntem atenţionaţi că Maternitatea, care prestează servicii medicale de înaltă ţinută ştiinţifică, în caz de comasare, va deveni o maternitate de duzină iar anumite afecţiuni se vor trata la Suceava sau iaşi şi că asta se şi urmăreşte. Total fals.
Dimpotrivă, dacă nu va avea loc comasarea, Maternitatea pierde dreptul de a efectua o serie de intervenţii chirurgicale pentru că nu va mai avea voie întrucât va primi o clasă inferioară chiar Maternităţii din Dorohoi. Comasarea nu schimbă cu nimic calitatea serviciilor medicale actuale şi nici nu modifică structura aparatului medical. Investiţiile efectuate vor fi mai bine puse în valoare şi nicidecum abandonate.
Dar interesul actualei conduceri a Maternităţii este extrem de mare pentru a păstra independenţa unităţii căci o comasare le va ridica dreptul de a mai dispune de fondurile de investiţii, sursa de comisioane pentru fiecare conducător de instituţie.
Nici la Pediatrie nu se vor modifica cu nimic prestaţiile medicale actuale şi nici nu se va renunţa la exploatarea aparaturii moderne cu care s-a făcut dotarea. Că cei din PSD susţin contrariul, adică investiţiile efectuate îşi vor pierde utilitatea în caz de comasare, este o diversiune menită să ne intoxice. Ştiu şi ei că nu este aşa.
Numai că la Spitalul de Pediatrie cea care face jocurile de culise potrivnice comasării este Tamara Ciofu, fostă directoare la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani sub Guvernul Năstase. Ca director DSP marea realizare a Tamarei Ciofu a constat în acoperirea sediului din Marchian. Lucrarea a fost încredinţată firmei soţiei şefului de cadre Mişu Pârvu şi a costat enorm de mult. Iar lucrar5ea a fost de proastă calitate şi acum necesită refacerea ei.
Ori, Tamara Ciofu speră ca de la anul, dacă nu va ajunge şefă la DSP sau CAS, măcar directorul Pediatriei să fie şi tot este ceva. Motiv să ceară conducerii PSD să nu lase consilierii judeţeni să voteze comasarea.
Am dat numai două exemple de intoxicare a noastră, de manipulare, de diversiune menită să ne convingă că nu trebuie făcută comasarea spitalelor. Despre ce se va întâmpla în cazul necomasării, cei din PSD nu ne spun nimic pentru că le este frică să vorbească despre situaţia dramatică la care se va ajunge. Dau numai două exemple. În caz de necomasare, Spitalul judeţean pierde Urgenţele medicale, pierdem Ambulanţa şi pierdem serviciile SMURD. Nici că se poate o situaţie mai dramatică.
Ce este adevărat din cele afirmate de PSD dar neexplicate în mod clar pentru că nu le convine. La toate cele trei spitale vor dispare funcţiile de director şi directori adjuncţi. Va dispare personalul de evidenţă contabilă şi o parte din personalul administrativ. Nu se va micşora cu nimic personalul medical. Ba există posibilitatea ca după noile normative personalul medical să fie mai numeros.
Banii economisiţi prin reducerea personalului de conducere şi tehnic- administrativ vor fi dirijaţi spre medicaţia bolnavilor, urmărindu-se să crească cheltuielile cu medicaţia şi micşorarea cheltuielilor cu salariile.
Pentru a-şi apăra interesele de grup, cei din PSD se folosesc de liderii de sindicat pe care-i instigă la fel de fel de proteste. Numai că liderii de sindicat nu pot decide asupra modului în care CAS face finanţarea şi nici asupra modului în care Ministerul Sănătăţii a stabilit criteriile de clasificare a spitalelor.
Liderii de sindicat să facă ordine atunci când vor investi banii lor şi nu să facă ordine pe banii noştri. Noi contribuim, la fondul de sănătate şi noi trebuie să fim protejaţi prin măsurile luate, nu să fie protejaţi o cohortă de salariaţi administrativi care n-au nimic comun cu actul medical.
În tot acest joc periculos al PSD este atras şi PNL-ul. Florin Ţurrcanu n-are capacitatea de a gestiona o astfel de problemă extrem de sensibilă pentru sistemul de sănătate botoşănean pentru că el n-are educaţia civică necesară înţelegerii acestui fenomen. În schimb, are în staff-ul PNL suficienţi membri care conştientizează gravitatea consecinţelor în caz de necomasare. Pe ei ar trebui să-i asculte Ţurcanu, dacă nu vrea să fie părtaş la nelegiuirile PSD şi judecat atunci când va sosi momentul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Cadrele medicale vor protesta la adresa USL
Chiar dacă ştiu de nota 2 sau 3, vor la catedră
Noi tensiuni in USL, reprezentanţii PC au părăsit şedinţa
USL-iştii caută ţapi ispăşitori în curtea PDL
Buhăianu pare a fi obsedat de Oprişanu
Comisia Europeană a aprobat finanţările pentru construcţia de autostradă Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu
IŞJ Botoşani a interzis educatoarelor să mai ceară bani de la părinţi
Bilă neagră pentru angajații Primăriei Frumușica
Spaţii pentru cultură şi artă în Centrul Vechi
Şantiere în paragină din lipsa fondurilor pentru finalizare
Sute de familii ajunse bătaia de joc a liberalei Cătălina Lupașcu
Banca Centrală Europeană, dată în judecată de un profesor german de drept
Cel puţin 10 parlamentari PNL şi PSD se gândesc să intre în UNPR
Horoscop
Bancul zilei: Tratament anticomputer
Reţeta zilei: Mâncare de miel
Video: Lumea lu' Rotundu - Pământul discordiei
„Gogoşica parfumat㔠miroase a sconcs
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
Botoşani: Nuntă mare-n şcoala satului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă