Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2210
De la 07 Ianuarie 2003
123429921
Editorial

Se anunţă un caft politic social-democrat pe cinste

  • Ioan Rotundu
  • 9 March 2018, 23:00
Sâmbătă, 10 martie, PSD-ul are convocat Congresul, forul suprem al partidului care stabileşte linia de lucru şi care hotărăşte cine-i sunt conducătorii. Alegerile anunţate la acest Congres convocat dintr-un pur interes al lui Liviu Dragnea se vor face numai pentru preşedinte executiv, vicepreşedinţi, , secretar general şi secretari. Pentru funcţia de preşedinte al partidului nu este cazul să se mai facă alegeri pentru că l-ar supăra pe Liviu Dragnea.
Ceauşescu, aşa dictator cum era perceput, şi pe bună dreptate, tot avea bunul simţ să organizeze alegerea sa prin vot naţional, deşi ştia toată lumea că tot el va fi alesul poporului. Dragnea m-a considerat nici măcar o parodie de alegere să fie organizată. El s-a instalat în anul 2015 preşedinte al PSD şi nu acceptă să fie concurat de vreun neavenit din partid. Ca să fie sigur că nu va avea surprize, toţi cei care au cârcotit asupra sa au fost repede eliminaţi din partid.. Ce face Dragnea acum a făcut Lenin şi Stalin la timpul lor, modul sângeros în care se făceau epurările din PCUS fiind şi astăzi studiate de istorici, cruzimea şi amploarea lor nemaifiind întâlnite în istoria altor ţări.
Se pare că Dragnea întruneşte toate condiţiile unui dictator feroce care nu are milă faţă de cei care-i stau în cale. Aven numeroase exemple despre cum şi-a înlăturat Dragnea adversarii politici şi cum acţionează pentru a acapara întreaga putere în România.
Dacă preşedinţia partidului este intangibilă, în schimb, începând cu funcţia de preşedinte executiv supuşii lui Dragnea au început să se încaiere. Dragnea deja a ales-o în această funcţie pe Viorica Dăncilă. A făcut-o premier, acum vrea s-o facă prima sub el, stârnind mânia celorlalte metrese ale sale. Dacă Carmen Dan tace umilă, Gabriela Firea a dat în clocot. Băbuţa Ecaterina Andronescu, proaspăt spălată de dosarul Microsoft prin prescrierea faptelor de natură penală, vrea şi ea în această funcţie. Numai că Dragnea a plesnit-o peste botişorul cu proteză şi a declarat răspicat presei: Dăncilă este aleasa mea, este ca şi votată!
Probleme sunt şi la funcţia de secretar executiv. Cheliosul bădăran la vorbă care este Codrin Ştefănescu râmneşte la această funcţie din poziţia actuală de secretar general adj. Numai că strategia sa nu pare să fie pe placul dictatorului. Cu ceva timp în urmă Ştefănescu l-a somat public pe Dragnea să spună dacă a fost la chermezele organizate de SRI. Dragnea l-a făcut limbut iar acum îl are pe tava rituală a sacrificării. Bădălău, care mai deţine funcţia de secretar general până sâmbătă, a anunţat că nu mai candidează la nicio funcţie. Firesc, de vreme ce a simţit că dictatorul nu-l mai vrea. Nici taciturnul şi grosolanul la vorbă Mihai Tudose nu va mai candida la vreo funcţie. Va rămâne simplu membru de partid. Asta dacă va dori Dragnea!
Pe cele 16 funcţii de vicepreşedinţi candidează baronii şi baronesele locale. Dragnea simte nevoia de ceva prospături politice. S-a cam săturat de Carmen Dan iar pe Dăncilă a urcat-o pe un cal prea mare pentru ea ca să cadă şi să-şi rupă gâtul fără s-o mai eutanasieze el.
După Congresul de sâmbătă voim afla numele noilor ciocoi şi ciocoiţe care vor forma trena lui Dragnea. Personal nu cred că această trenă va fi pentru Dragnea spre acapararea puterii absolute în România ci mai degrabă în drumul său după gratii, drum pe care păşeşte deja.
Niciun dictator al lumii n-a părăsit pământul fără să-şi fi luat pedeapsa pentru faptele sale reprobabile. Dragnea nu poate fi înscris în rândul marilor dictatori ai lumii pentru că nu este. El este un parvenit din Teleorman care se crede dictator. Face parte din categoria celor care în mod obişnuit primesc un şut în cur şi sfârşeşte mai rău decât orice alt neghiob care s-a crezut ce nu putea fi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: De ce s-a înfuriat Dumnezeu pe bărbaţi
Horoscopul zilei de 10.03.2018
Rise Project: Liviu Dragnea, anchetat in Brazilia pentru spalare de bani
Tragedia vieţii evreului botoşănean Avram Segal
Ioan Rotundu
A fost Daniela, soţia lui Avram Segal, victima unor experimente radioactive?
Ioan Rotundu
Daniela s-a întors acasă să-şi doarmă somnul de veci, dar n-a avut linişte
Ioan Rotundu
Condamnaţi la moarte? Nu, sinucidere
Ioan Rotundu
Daniela este exhumată, necropsiată şi înmormântată în cimitirul evreiesc
Ioan Rotundu
Monografia judeţului Botoşani s-a bucurat de succes
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.03.2018
Lumea lu' Rotundu: Mărţişoare literare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog