Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10251
De la 07 Ianuarie 2003
122870318
Editorial

Se încaieră candidaţii, apar derutaţii!

  • Ioan Rotundu
  • 12 November 2008, 23:00
Aşa cum am anticipat încă din perioada precampaniei, candidaţii partidelor la parlamentare au început să se şicaneze reciproc. Cel mai feroce luptă liberalul Florin Ţurcanu, ce pare să deţină titlul de cel mai aprig concurent, care, în speranţa că va obţine mandatul de deputat, nu se dă înlături de la nimic, respectând cu sfinţenie teza: fără mamă, fără tată!
Despre Ţurcanu, candidatul PNL în Colegiul Săveni, alegătorii din prin satele din această arie electorală vorbesc multe. De la faptul că a cumpărat primari, viceprimari PSD şi PDL, pentru a nu face campanie candidaţii lor, până la a da bani şi cadouri alegătorilor să voteze cu el.
Despre scandalul dintre candidatul social-democrat Paul Popa şi Ţurcanu, consumat la Cotârgani – Roma, am scris. Dar mai avem informaţii şi de altă natură. În urmă cu vreo două săptămâni, la Blândeşti, primarul PC Eugen Ciobanu, a fost ameninţat cu pistolul de către tatăl lui Ţurcanu, să nu mai facă propagandă pentru candidatul PSD Paul Popa. Florin Ţurcanu susţine că totul este o făcătură, tată-l său fiind internat în spital, fără a preciza dacă internarea se suprapune cu evenimentul consumat la Băluşeni.
Candidatul PSD Paul Popa a mai avut surpriza neplăcută să mai constate că primarul PSD de Dângeni, Stelică Trufin, apare cu declaraţie de susţine a candidaturii lui Florin Ţurcanu pe pliantul împărţit de acesta dânginenilor. Deja dânginenii nu mai ştiu dacă primarul lor este social-democrat, cum l-au votat, sau este liberal cum apare pe pliantul lui Ţurcanu
Tot la Dângeni s-au mai consumat nişte scene interesante. Laurenţiu Turtă, din satul Iacobeni, are un bar. Echipa lui Ţurcanu i-a blindat, duminică, gardul cu posterele lui Ţurcanu. Ori Turtă este vicepreşedintele organizaţiei locale PDL, aşa că a rupt afişele. Luni dimineaţă o echipă întreagă de la Oficiul Protecţiei Consumatorului, unde este şef Mihai Ţurcanu, fratele candidatului Ţurcanu, au dat năvală peste Turtă. Au plecat numai după ce i-au aplicat o amendă de 500 lei şi l-au ameninţat să-şi bage minţile în cap şi să mobilizeze oamenii să voteze cu liberalul Florin Ţurcanu, aşa cum face şi primarul Trufin.
Să-l lăsăm pe Ţurcanu să-şi facă voia electorală cum îl taie mintea şi capul şi cum crede de cuviinţă, pentru că în momentul de faţă, în România, campania electorală nu se mai supune niciunei legi. Şi este aşa, pentru că în Colegiul Darabani, candidatul PDL, Stelică Stungaru, a fost surprins de către deputata PSD Doina Dreţcanu rupându-i afişele. Iar Stungaru i-a replicat că nu există lege care să-i poată face ceva. Omul ştie acest lucru şi vrea să întărească anarhia socială, punând umărul la votatul unor noi legi. De unde şi dorinţa sa de a fi ales deputat.
În Colegiul Flămânzi un alt liberal îşi face de cap. Este vorba de Neculai Rebenciuc, de loc din Flămânzi. Pe întreg traseul Flămânzi – Frumuşica, o echipă de minori rupe posterel tuturor candidaţilor care nu poartă numele de Neculai Rebenciuc. Iar Rebenciuc se laudă prin zonă că deja are asigurat mandatul de deputat şi că le va arăta el celor de la PSD şi PDL ce legi va vota. Săracul, confundă marfa cu ambalajul. Ca să voteze, mai întâi trebuie să fie ales, ceea ce pare aproape imposibil. Iar de va fi ales, va vota legi, dar nu concepute de el. O lege, chiar şi proastă, necesită de la autori mai multă inteligenţă decât are bibilica.
Prin Colegiul Botoşani Vest – Curteşti, candidatul PSD, actualul deputat Costică Macaleţ, în loc să culeagă voturi, pierde. Echipa sa de campanie împrăştie fel de fel de postere format A5 prin holurile blocurilor. În zona străzii Împăratului Traian, într-una din recentele dimineţi, am fost chemat de femeia de serviciu de la Asociaţia nr.43 pentru a-mi arăta cinci holuri de bloc pline de postere cu Macaleţ, aruncate pe jos, spre protestul locatarilor.
Pe măsură ce ne apropiem de data alegerilor, conflictele dintre candidaţi se vor radicaliza, vor îmbrăca noi forme de violenţă. Deja unii dintre candidaţi m-au telefonat rugându-mă să nu le mai menţionez numele, că se tem. Nu pot ţine cont de rugămintea lor. Dacă vor să ajungă deputaţi, să lupte cu curaj, nu să se ascundă în spatele laşităţii. Eu nu vreau să votez nişte laşi, ci nişte luptători cinstiţi, dinamici în fapte, capabili să mă reprezinte cu succes în Parlament. Nu vreau să votez momâi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Borfaşul tot borfaş rămâne, iar mai nou vrea şi deputat
unde a dispărut bunul simţ? Se întreabă un candidat la parlamentare
Ţurcanu îşi invită adversarul la biserică
Preţul mincinos al benzinei!
Măsurile luate de M.I.R.A. pentru pregătirea alegerilor
Germania continuă să facă jocurile Rusiei în NATO
Comentariul comentariilor (CCXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Lăcomia româncei şi penisul lui Abdul
O afacere profitabilă în zona Rediu
Ce mai "apreciază" Iliescu la Geoană!
Alocaţia de stat pentru copii – majorată
Invitaţie la spectacol
Indirect, Ghiorghiţă îi recomandă lui Ostafie niţică educaţie
33 de mii de botoşăneni n-au dat curs iniţiativei ministrului Nicolaescu
Furtună oferă, dar n-are cui deocamdată
Sârbu nu numai că nu renunţă la putere, dar vrea şi un miliard de lei
el merge pe principiul că distracţia costă şi cine comandă muzica, plăteşte
Comunitarii au dat iama prin varză
Continuă traficul de maşini la Casa Cărţii
Un moşneguţ de 64 de ani va plăti toate oalele sparte ale campaniei
Gripa a pus stăpânire pe România
Spicul Dorohoi iar are probleme cu „Laptele şi cornul”
Liviu Axinte vrea măsuri care să elimine violenţa din şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog