Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1371
De la 07 Ianuarie 2003
122887020
Editorial

Se poate şi mai rău de atât

  • Ioan Rotundu
  • 26 August 2012, 23:00
Printre bugetari şi pensionari au început să apară îndoieli cu privire la ce-au votat în 10 iunie la alegerile locale şi cam cu ce s-au ales până acum de la guvernul USL. Cam târzii aceste începuturi de nemulţumire. Deja buzunarul bugetarilor şi al pensionarilor s-a golit mult mai mult decât le-a dat Guvernul USL. Avem peste trie luni de zile de guvernare USL şi tot atâtea lunibde scandal public. Nici urmă de program economic de dezvoltare, nici urmă de vreo intenţie că promisiunile făcute în opoziţie vor fi aplicate imediat ce USL va prelua puterea. Tot ce continuă să promită Guvernul Ponta indică drept dată de aplicare 1 ianuarie 2013. An cu ghinion ar spune superstiţioşii.
Că anul 2013 va fi unul ghinionist pentru toţi românii nu trebuie s-o punem pe seama superstiţiilor ci pe seama Guvernului Ponta care n-are un program economic de dezvoltare a ţării şi care a blocat investiţiile creatoare de locuri de muncă şi aducătoare de venituri la buget pentru a-şi răsplăti clientela de partid şi segmentul electoral susţinător. Numai că răsplata este sub nivelul aşteptărilor acestora, de unde şi începutul nemulţumirilor şi îndoielilor că Guvernul Ponta este mai credibil decât cele de până acum.
Problema trebuie căutată în nivelul nostru de educaţie politică şi civică. Ne conduc cei pe care i-am votat sau susţinut să ajungă la guvernare. Ne-am lăsat atraşi de promisiunile lor iar acum ne dăm seama că am fost minţiţi.
Dar greul de abia de acum va veni. Recenta rectificare bugetară, chipurile pozitivă, este o mare cacealma. Ca să se dea bani pentru majorarea de salarii şi cu ţârâita restituirile reţinerilor din pensii s-au tăiat investiţiile şi s-a creat o creştere artificială de buget prin majorarea deficitului bugetar de la 1,9 la 2,25%. Practic, ne-am furat şi de această dată căciula.
Îndată se vor cunoaşte efectele secetei, care sunt dezastruoase pentrru întreaga ţară. Adio îndeplinirea promisiunilor electorale pe seama pomenilor publice, pe seama celor care muncesc în sectorul privat. Creşterea economică de puţin peste 1% se va dovedi a fi în realitate o pierdere de peste 2%.
Însă ne-am obişnuit să stăm cu ochii fixaţi pe Antenele lui Voiculescu şi să dăm crezare tâmpeniilor debitate de răspândacii acestora plătiţi cu mulţi euroi, panaramă menită să ne abată atenţia de la dezastrul economic spre care ne îndreptă.
Priviţi-i pe Crin Antonescu şi premierul Ponta care seară de seară sunt la Antenele lui Voiculescu. Conduc aceşti pretinşi lideri politici destinele României, economia ţării? Nu conduc nimic dar provoacă diversiuni la televizor ca să nu conştientizăm drama realităţii.
Pe cine reprezintă cei doi lideri ai USL? Nicidecum pe cei care muncesc în sectorul privat şi care aduc venituri la buget. Ei sunt după chipul şi asemănarea celor care i-au votat. Acelaşi electorat care i-a votat pe cei doi i-a votat la Botoşani şi pe neisprăviţii care acum îşi fac de cap pe banii publici.
Nu eu sau cei din sectorul privat l-au votat pe semianalfabetul Florin Ţurcanu să conducă judeţul care i-a dat României pe Eminescu, Iorga, Enescu, Luchian etc. Ca să nu râdă cei de prin Consiliul Judeţean că nu ştie să scrie româneşte la nivel acceptabil, Ţurcanu şi-a comandat cun set de ştampile cu diferite texte pe care le aplică, după caz, pe corespondenţa din mapă.
Nu eu l-am votat pe infractorul şi turnătorul la Securitate Ioan Ursache primar pentru un nou mandat la Mileanca, cum nu eiu am votat-o primar la comuna Mihai Eminescu pe nevasta primarului infractor Verginel Gireadă. Alt infractor, condamnat pentru mita luată ca primar, este Ioan Romaniuc ales din nou primar la Broscăuţi. Mai există o întreagă pleiadă de consilieri locali foşti informatori ai Securităţii sau condamnaţi pentru diferite infracţiuni.
Toţi aceşti aleşi prin votul din 10 iunie aparţin partidelor care formează USL, adică alianţei politice care ne conduce şi care a dat României „cel mai cinstit guvern postdecembrist”.
Eram prin Ardeal şi când se afla că sunt din Botoşani prima remarcă era un reproş: „V-aţi înroşit din nou!”. N-aveam replică.
Cum spuneam scâncetele de nemulţumire la adresa Guvernului Ponta sunt abia la început. Adevărata dimensiune a dezastrului economic este necunoscută marii majorităţi a românilor. O vom afla cu toţii, după alegerile parlamentare din toamnă. Până atunci totul ne va fi ascuns cu grijă şi ni se va servi noi scandaluri politice ca să nu avem timp să ne gândim cum vom rezista peste iarnă, cu preţuri majorate la curent electric, gaz metan, combustibil, căldură şi mai ales la alimente.
Vom constata că se poate trăi şi mai rău decât o ducem în aceste ultime zile de vară. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pierdere în câştig… la poker
O galerie de artă norvegiană a pierdut în poştă un Rembrandt0
pentru că a vrut să facă economie pe serviciile de curierat
Ungureanu şi Neamţu au căzut la pace şi pregătesc coagularea platformei de centru dreapta
Grecia trebuie să-şi demonstreze credibilitatea
Bugetul ICR a fost redus cu o treime la rectificarea bugetară
secretarul general al ICR: Situaţia este dezastruoasă
Un nou tip de dinozaur descoperit in sud-estul Frantei, botezat "dinozaurul ţigan"
datorită asemănării cu "verii" din România
A murit Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună
Barack Obama va sprijini Republica Moldova în conflictul transnistrean
Premierul Victor Ponta va merge luni la Cape Town, Africa de Sud
pentru a participa la Congresul XXIV-lea al Internaţionalei Socialiste
Dinamica economiei - Seceta
Mişmaşuri ţigăneşti
Ioan Rotundu
Observaţii la paranghelia sumner fest
Ioan Rotundu
Premierul Ponta l-a lăsat fără bani pe Ţurcanu
rectificarea bugetară l-a lăsat cu visteria goală
Botoşani: Ţurcanu s-a dus şi a venit de la Ponta precum în zicală
gropile de pe „drumul căruţelor” mai au de aşteptat
Botoşani: Ţurcanu vrea puteri depline pe fondurile pentru primării
PC caută ochelarii şi cremele de protecţie solară care au hibe
CAS Botoşani nu permite depăşirea numărului planificat de internări
indirect, medicii sunt obligaţi să nu mai facă internări, indiferent de urgenţa medicalăCAS vrea imposibilul: planificarea îmbolnăvirilor
Sute de vârstnici botoşăneni sunt executaţi silit de către bănci
Botoşani: 39 locuri de muncă pentru ingineri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog