Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23391
De la 07 Ianuarie 2003
104555997
Editorial

Sfârlează cu Fofează

  • Ioan Rotundu
  • 20 June 2011, 23:00
După modul în care se manifestă conducerea actuală a USL îmi aminteşte de jucăria personajului principal din romanul lui Victor Ion Popa intitulat Sfârlează cu fofează. Încă de mic copil, personajul principal întrupat de autor în Petru Toader, fabrica sfârleze cu fofeze, adică un băţ în vârful căruia înfigea cu un ac o elice din hârtie. Alergând prin curte sau pe câmp, sfârleaza lui Toader punea în mişcare fofeaza, datorită curenţilor de aer.
Cam aşa arată şi conducerea USL. Sfârleaza este Crin Antonescu, care fornăie discursuri lipsite de conţinut şi departe de realităţile româneşti. Numai că sfârleaza Crin are ca fofează pe Victor Ponta, omul care se învârte în cercuri din ce în ce mai mici, precum pekinezul în jurul cozii. Mai nou, fofeaza Ponta a anunţat că în toate judeţele unde USL-ul are majoritate în Consiliul judeţean va organiza referendumuri pentru a afla dacă românii au chef de reorganizare administrativă.
N-am nimic împotrivă ca fofeaza Ponta să organizeze referendumuri, dar s-oi facă pe banii USL şi nu pe banii publici. De exemplu, la Botoşani, unde bate vântul prin visteria Consiliului judeţean, Ponta vrea să mai cheltuim câteva miliarde de lei vechi pentru un moft al său. Dacă Ponta vrea să ştie ce părere au românii despre reorganizarea teritorial-administrativă, să facă bine şi să comande un sondaj de opinie şi va afla acelaşi lucru de la toţi românii şi nu numai de la un segment controlat de USL organizezând referendumuri pe banii ppublici şi aşa puţini.
Dar şi sfârleaza Crin, şi fofeaza Ponta, vor referenbdumuri pentru că se apropie alegerile locale şi o astfel de acţiune le-ar aduce o imensă publicitate fără ca USL-ul să scoată din buzunar vreun leu.
În ce priveşte rezultatul unor astfel de referendumuri, nu este greu de ghicit. Românii îşi vor vedea de sărăcia lor şi nu se vor prezenta la vot. În schimb vor da fuguţa bugetarii, funcţionarii de stat care ne fac nouă zile grele, ca să-şi salveze funcţiile. Aceşti bugetari de la care USL-ul speră să obţină voturile necesare pentru a accede la putere.
Şi pentru că veni vorba de putere, fofeaza Pointa a anunţat că vrea să ajungă la putere pe cale democratică şi nu cum se procedează prin ţările Africii de Nor. Deci, în mintea sa de şofer de curse există şi varianta unei lovituri de stat prin scoaterea românilor în stradă. Simţim în acest mod de a gândi învăţăturile mentorului său Ion Iliescu, specialistul în mineriade. Cum mineri nu prea mai avem, Ponta speră să scoată în stradă bu8getarii, aşa cum se întâmplă în Grecia.
A mai afirmat Ponta că este dispus să negocieze venirea la putere. Altă monstruozitate politică preluată de la Iliescu din vremea când acesta negocia cu Corneliu Coposu structura Frontului Salvării Naţionale. Ce să negocieze şi pe seama cui?
Venirea la putere se poate face printr-o singură cale democratică: votul românilor. Numai că disperarea celor din UZSL este extrem de mare şi nu mai au răbdare să aştepte alegerile de drept. Frica că românii nu-i vor vota într-un procent suficient de ridicat care să le permită venirea la putere îi face să turbe, să-şi piardă bruma de raţiune politică pe care o mai au.
Răsturnând actualul Guvern PDL, cei din USL vor fi siguri că vor câştiga alegerile, pentru că sunt aşi în măsluirea acestora, aşa cum au făcut ori de câte ori au avut prilejul. Se tem de fraudă electorală din partea PDFL pentru că ştiu cum au procedat şi ei.
Românii sunt profund nemulţumiţi de guvernarea PDL şi va sancţiona această guvernare prin a nu mai vota cu portocalii. Numai că românii s-au fript de prea multe ori ca să voteze cu USL-ul numai că vor ei să vină la putere, sătuli de atâîta stat în opoziţie.
USL-ul, dacă vrea să fie votat într-un mod covârşitor va trebui să demonstreze maturitate politică şi să spună românilor în mod deschis, sincer şi convingător ce va putea face şi ce nu dacă va prelua puterea. Cu promisiuni deşarte nu mai ţine. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


USL impune referendumuri pe banii publici
Chermeză liberală de rang înalt
Ioan Rotundu
Elevii de clasa a VIII-a au parte de examene uşoare
Mihălăşeni are podeţe noi
Şedinţă de Colegiu fără prefect
Opt noi cursuri de calificare pentru şomeri
130 noi locuri de muncă
Copiii nesupravegheaţi îngroaşă statisticile evenimentelor rutiere
Liderul sindical Marius Petcu a fost eliberat din arest
USL va lupta din toamnă pentru o schimbare democratică de putere în România
Bulgaria va confisca averile ilicite
PLDM are cei mai mulţi primari
comuniştii - depăşiţi pentru prima oară
Cel mai bogat locuitor din Ruse este un român
Horoscop
Bancul zilei: Înduioşată, „păsărica”-i plângea…
Anunţ angajare
Festivalul dorohoian "Mugurelul"
Caricatura zilei
Spitalului TBC Botoşani se îndreaptă spre un dezastru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă