Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11007
De la 07 Ianuarie 2003
115050989
Editorial

Socoteala penaliştilor din PSD

  • Ioan Rotundu
  • 28 October 2014, 23:00
Comisia juridică din Senat a tras ieri mâţa de coadă ca să plece cât mai mulţi membri şi să nu se întrunească cvorumul. Nefiind cvorum, discuţiile legate de ridicarea imunităţii pentru senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu n-au mai avut loc. Iar ca totul să fie clar pentru cei de la DNA şi români că PSD-ul nu-i dispus să-şi lase parlamentarii să fie arestaţi, discutarea cererii DNA de ridicare a imunităţii pentru cei doi senatori PSD se va face după turul II al alegerilor Prezidenţiale, adică după 16 noiembrie.
Socoteala parlamentarilor PSD, majoritari în Senat, este una cât se poate de simplă: Victor Ponta va fi viitorul preşedinte al României, în Parlament se va vota Legea amnistierii şi graţierii unor infracţiuni penale iar Ponta o va promulga. În aceste condiţii, parlamentarii PSD şi cei ai partidelor satelit vor scăpa de anchetele procurorilor DNA, de arestări, iar cei aflaţi după gratii vor deveni liberi ca pasărea cerului.
Această afirmaţie este un scenariu pus la cale de conducerea PSD şi va deveni o realitate imediat după alegeri, cu condiţia ca Victor Ponta să fie viitorul preşedinte al României. Dealtfel, acestea este şi motivul pentru care, luni, când parlamentarii PNL au cerut să se pună pe ordinea de zi în discuţie Legea amnistiei şi graţierii şi să fie respinsă pentru totdeauna, conducerea Camerei Deputaţilor şi Senat, formată din parlamentari PSD, au refuzat cererea liberalilor.
Nici candidatul la prezidenţiale Victor Ponta n-.a garantat românilor că odată ales preşedinte nu va semna nicio lege de graţiere şi amnistiere a persoanelor cercetate sau condamnate pentru acte de corupţie.
Singurii care pot încurca socotelile celor din PSD sunt românii când vor merge la vot. Dacă Ponta nu va fi votat preşedinte, atunci, vorba acestuia „Scapă cine poate!”. Până acum DNA-ul n-a scăpat nici un corupt, de ce i-ar scăpa după alegerile prezidenţiale? A scăpa de DNA este dorinţa corupţilor, indiferent de partidul din care fac parte. Numai că această dorinţă este departe de a le fi împlinită.
Deocamdată, mironosiţa Ecaterina Andronescu, care nu ratează nici un prilej de a se lamenta în faţa presei că în „Dosarul Microsoft” ea este curată ca lacrima, încă poate zburda pe la diverse posturi de televiziune pentru a-şi plânge finalul de carieră politică care, susţine ea, nu-l merita. Mult mai versat şi obişnuit cu cercetarea penală s-a dovedit a fi Şerban Mihăilescu, zis Miky Şpagă, care susţine că cercetarea DNA îl va declara nevinovat.
Dacă cei doi sunt atât de convinşi că n-au nicio vinovăţie de ce nu demisionează din Senat, aşa cum a făcut deputatul Viorel Hrebenciuc, urmând a se pune la dispoziţia procurorilor DNA pentru a-şi dovedi nevinovăţia? Nu ştiu nici un politician corupt şi ajuns la DNA să se fi declarat nevinovat. Toţi au susţinut şi susţin că este o răzbunare politică a lui Băsescu. Adrian Năstase a fost condamnat în două dosare şi n-a recunoscut vreodată că ar fi fost vinovat. Dovediţi de ancheta DNA că au primit în contul personal sau prin societăţi fantomă milioane de euro, acuzaţii din „Dosarul Microsoft” continuă să susţină că sunt nevinovaţi.
Şi Viorel Hrebenciuc, arestat ieri, a declarat că este nevinovat în „Dosarul retrocedărilor”, deşi unele probe din dosar au devenit publice şi sunt evidente. Politicienii aceştia implicaţi până peste cap în acte de corupţie sunt viteji până ajung să fie duşi cu duba la DNA. Din acel moment devin nişte miorlăiţi lipsiţi de asumarea răspunderii faptelor comise şi se comportă ca nişte oameni de nimic.
Din nefericire pentru noi, românii, unii dintre aceşti corupţi ne-au decis soarta, luând decizii politice şi administrative menite să le asigure lor prosperitate şi nouă să ne facă viaţa amară.
Culmea, cu cât ei furau mai mult din munca noastră, cu atât erau mai aplaudaţi, veneraţi şi votaţi să ne reprezinte în continuare. Sper ca măcar de această dată românii să voteze în interesul lor şi să strice socoteala penaliştilor din PSD, urmând ca fiecare să răspundă pentru propriile fapte şi nu să stea ascunşi în spatele imunităţii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Plata în avans
Gem din prune uscate cu vanilie
Horoscopul zilei
Klaus Iohannis: Victor Ponta are sapte case
Toate casele mele valoreaza cat apartamentul in care sta Ponta
Preşedintele Băsescu nu crede în şansa Elenei Udrea la prezidenţiale
Cine ar fi crezut vreodată: Viorel Hrebenciuc a ajuns după gratii
Un partid de esenta penala
Rechizitoriul procurorilor in dosarul licentelor Microsoft
Dorin Cocos a primit mita 9 mil euro, Pinalti aproape 4 mil, Niro ceruse 7 mil euro pentru a influenta deciziile lui Serban Mihailescu si Dan Nica. Firme off-shore, pixuri de culori diferite pentru chitante
Pofta ce-o pofteşte Sorescu nu se va împlini
Ioan Rotundu
Papa Francisc: Teoria evolutiei si cea a Big Bang-ului sunt corecte
Dumnezeu nu este un magician cu o bagheta magica
aus Iohannis: Ca presedinte nu voi gratia niciun politician condamnat pentru coruptie
Voi intreprinde toate masurile pentru un Parlament mai mic si mai eficient. Niciun politician, oricat de Basescu sau Udrea ar fi, nu are dreptul sa le spuna romanilor sa nu mearga la vot
Lucrările de intervenții pe străzile din oraș continuă
Locuinţă distrusă parţial într-un incendiu
Elena Udrea, Ioan Rus si Gerhard Schroder ar fi implicati in dosarul EADS
Contabila șefă de la SDN Botoșani angajată pe pile
Ancheta apare în ziarul BUNĂ ZIUA Iași
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă