Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
15549
De la 07 Ianuarie 2003
73908116
Editorial

Statul de drept şi borfaşii lui Ponta

  • Ioan Rotundu
  • 8 April 2014, 23:00
Încet, încet apele se limpezesc bîn privinţa statului de drept care funcţionează în România. Românii sunt împărţiţi în două tabere. Una mai micuţă, mai modestă dar mai fermă în apărarea statului de drept reprezentată de preşedintele Traian Băsescu. Iar cei care s-au raliat în susţinerea statului de drept alături de Băsescu au fost etichetaţi drept băsişti.
Eticheta le-a pus-o cei din a doua tabără, mult numeroasă, reprezentată de baronii locali, de politicienii ticăloşi şi de o cohortă întreagă de infractori, delapidatori, fraudatori etc. puşi pe căpătuială pe seama banului public. Această a doua tabără este reprezentată de premierul Victor Viorel Ponta, cum îl numeşte preşedintele Băsescu atunci când vrea să-i atragă atenţia că a mai comis o infracţiune, de ordin moral sau penal, faţă de popor.
Această a doua tabără, formată în jurul socialiştilor evadaţi din interiorul comunismului de tip ceauşist, ce se vrea a fi de factură social-democrată, în fond este o adunătură de borfaşi ordinari. Inexplicabil doar aparent, pentru că la o analiză atentă se pot stabili cu multă acribie cauzele, tabăra borfaşilor este puternic susţinută de o dictatură în formare ce cuprinde categorii sociale precum cea a bugetarilor, a pensionarilor din sistemul bugetar şi a pensionarilor pe caz de boală cu diagnostice puse de medici corupţi.
Acest segment social prezent în mod consecvent la vot susţine tagma borfaşilor socialişti şi constituind o majoritate din minoritatea care se prezintă la vot îşi impune voinţa, o voinţă care se armonizează perfect cu tabăra borfaşilor politici şi a baronilor locali reprezentată a atât de expresiv de Victor Viorel Ponta.
Despre funcţionarea statului de drept în România sunt multe semne de întrebare din partea organismelor Uniunii Europene dar mai ales a Statelor Unite ale Americii care este tot mai puternic implicată militar şi economic în România. Chiar dacă nu o spun direct, americanii, cei din conducerea UE, privesc cu îngrijorare la ce se petrece în aceste momente în România.
Şi românii care muncesc, întreprinzătorii autohtoni care sunt cinstiţi în afacerile lor asistă în această perioadă la o luptă deschisă între preşedintele României, ca apărător al statului de drept şi premierul Victor Ponta ca apărător al borfaşilor ce-l înconjoară. Bătălia este una inegală, pentru că borfaşul de Ponta are de partea sa o întreagă maşinărie propagandistică ce continuă să manipuleze cu destulă uşurinţă milioane de români.
După ce Ponta a oferit României cel mai corupt, cel mai infractor şi cel mai imoral guvern postdecembrist pe care el, în mişeleasca sa ipocrizie l-a numit „cel mai cinstit”, acum, încolţit de baronii locali pe care DNA-ul îi saltă pe rând, Ponta atacă din nou statul de drept, numindu-i pe procurorii DNA-ului, pe judecătorii care aplică pedepse cu închisoarea, drept băsişti. Iar ura pe care Ponta şi până de curând Antonescu au semănat-o printre români împotriva lui Băsescu are rădăcini adânci în conştiinţa socială. Această ură îl legitimează, încă, pe Ponta în a apăra tagma borfaşilor săi de puterea legii.
Ponta nu le vorbeşte românilor despre furturile ordinare şi de zeci de milioane de euro comise de către cei arestaţi, judecaţi şi condamnaţi. Ponta le vorbeşte doar că aceşti procurori şi judecători sunt băsişti, adică se răzbună pe oamenii PSD-ului pentru că aşa le cere preşedintele Băsescu.
În această săptămână au apărut suficiente dovezi care indică implicarea premierului Ponta în încălcarea legilor statului alături de baronii săi locali. Cazul preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, estre mai mult decât edificator. Cu toate acestea, cu acelaşi tupeu şi cu aceeaşi seninătate în a minţi, Ponta le-a declarat românilor că totul este o răzbunare a băsiştilor. De parcă Băsescu l-ar fi trimis pe Duicu în biroul lui Ponta să aranjeze posturi prin ministere şi justiţie, de parcă Băsescu l-ar fi chemat la ordin ministrul de Interne şi pe şeful Inspectoratului General de Poliţie să le dea ordine de a angaja pe funcţii înalte pe protejaţii lui Duicu.
Toţi oamenii PSD nu discută de fondul acuzaţiilor celor arestaţi, de dimensiunea uriaşă a furturilor. Ei discută numai despre răzbunarea lui Băsescu, despre obedienţa procurorilor şi judecătorilor faţă de Băsescu. Ei acută dictatura lui Băsescu, deşi PSD-ul prin Ponta şi Parlament are întreg controlul asupra puterii încă din mai 2012. Iar românii, hipnotizaţi de puşlamalele Antenei 3 cred toate braşoavele social-democraţilor. Pur şi simplu susţinătorii PSD-ului şi ai lui Ponta nu vor să gândească cât de cât şi să nu mai dea crezare vorbelor lipsite de argumente.
DNA-ul CSM-ul, ÎCCJ, ANI, SIE, SRI sunt instituţii ale statului care rabdă cu stoicism atacurile mârşave ale lui Ponta şi ale liderilor PSD şi apără valorile statului de drept. Aceste instituţii dau speranţă americanilor şi europenilor că în România va triumfa statul de drept iar membrii epocii borfaşilor politici de teapa lui Ponta şi a baronilor locali PSD vor ajunge după gratii, unde le este locul. Ponta şi borfaşii săi îşi dau seama rot mai mult că zilele libertăţii lor sunt numărate.
Măzăreii, Oprişanii, Duicarii, Cosmenii, Constantineştii, toţi baroni de vază ai PSD, au crezut că ajunşi la putere pot tăia şi spânzura fără teamă faţă de lege. Acum trăiesc coşmaruri greu de acceptat şi regretă amarnic cu toţii că n-au desfiinţat DNA-ul şi ANI, trecând peste protestele americanelor şi a celor din conducerea UE. Regretul şi spaima lor sunt cu atât mai mari cu cât îşi dau seama că este prea târziu să mai poată face ceva pentru a opri avalanşa arestărilor.
Românii s-au împărţit între bnăsiştii susţinători ai statului de drept şi borfaşii social-democraţi ai lui Ponta. Am convingerea că va învinge raţiunea românilor de a apăra valorile statului de drept şi de a da de pământ cu borfaşii lui Ponta. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Coasta lui Adam
Reţeta zilei: Ostropel de pui
Şeful NATO cere Rusiei să se retragă de la graniţa Ucrainei
Viaţa pe deficit. Veniturile băneşti lunare/gospodărie: 2.186 de lei. Cheltuielile: 2.394 lei
deficitul e acoperit de prestaţii sociale, venituri din agricultură sau vânzări de bunuri din gospodarie
Un ministru suedez este "furios" pe România, în problema fondurilor europene pentru romi
Extinderea returnării parţiale a accizei, dificilă
CE trebuie convinsă că are sens economic
Cine este şeful Cancelariei Prim-ministrului, Vlad Stoica, "şeful cel mare"
indicat de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu
Traian Băsescu, la bilanţul Ministerului Administraţiei şi Internelor
această instituţie va deveni o instituţie de elită când va scîpa de petele de corupţie care sunt pe toată structura
Primele imagini cu masterplanul pentru transporturi
ce autostrăzi vrea să facă Guvernul Ponta pana în 2022
Alune americane
Cum aranja afacerile, angajările, dedicaţiile la TV şi postările pe Facebook în judeţul Mehedinţi baronul de PSD Adrian Duicu
Cine conduce azi România. Mai poate fi premier Victor Ponta?
Primarul din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), condamnat la trei ani de închisoare pentru dare de mită
Marian Oprişan face apel la Ministerul Public ca aleşii să nu mai fie plimbaţi în cătuşe la televizor
Flămânzi: Liceenii „lemnari” au dat-o la pace cu puştii de la grădiniţă
„Şcoala altfel” la Albeşti
Radu Mazăre, reţinut de DNA pentru luare de mită
DNA: Morgenstern Avraham i-a dat mită primarului Constanţei 175 de mii de euro
Constanţa: Marş de protest faţă de reţinerea primarului Radu Mazăre
Botoşani/ Flămânzi: Certificat medical de „abureal㔠pentru profesorul de istorie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă