Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9209
De la 07 Ianuarie 2003
84961960
Editorial

„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea

  • Ioan Rotundu
  • 10 June 2018, 23:00
După îndelungi tatonări, ca să nu le spun ameninţări, Liviu Dragnea s-a decis în organizarea unui miting de proporţii care să-l depăşească în număr de participanţi pe cel organizat în februarie 2017 de către asociaţia civică „Rezist”.
Sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei au fost aduşi circa 200 mii de susţinători, după Gabriela Firea 400 de mii dar toţi cei care şi-au dat cu părerea au recunoscut la final că au fost circa 250 de mii.
Las mitingurile organizate de Rezist s-au adunat în Bucureşti circa 350 de mii şi până la peste 500 de mii în marile oraşe ale ţării. La mitingul lui Dragnea oamenii au fost aduşi prin ameninţări că li se suspendă plata ajutoarelor sociale sau îşi pierd locul de muncă, cei din administraţia publică şi învăţământ. S-au dat şi bani. De exemplu, la Văculeşti au primit câte 50 lei şi promisiunea că vor primi trei mese şi de băut. Bani s-au dat, tor câte 50 de lei, şi pensionarilor din Botoşani. Un pensionar care locuieşte în vecinătatea Spitalului de pediatrie mi-a povestit cum au insistat la el cu 50 de lei dar i-a refuzat pe motiv că vrea să moară acasă şi nu în Bucureşti.
La mitingul Rezist participanţii au venit din proprie iniţiativă şi motivaţi de atacurile cuplului Dragnea – Tăriceanu asupra legilor justiţiei. Participanţii, în marea majoritate tineri cu pregătire intelectuală de nivel superior, au conştientizat că viitorul lor este în pericol şi s-au adunat la protest să-l apere.
La mitingul lui Dragnea majoritatea participanţilor au fost oameni de la sate şi lefegii la stat, adunaţi să hulească DNA-ul şi pe Koveşi pentru că aşa le-a cerut Dragnea şi Tăriceanu, primul condamnat şi judecat într-un al doilea dosar, Tăriceanu achitat în primă instanţă.
În urma oricărui protest al Rezist, Piaţa Victoriei a rămas curată. În urma mitingului PSD zona a rămas încărcată cu gunoaie, mai ales însemne ale PSD, Noaptea de sâmbătă spre duminică cei de la salubrizare au cărat gunoiul lăsat de mitingiştii PSD-ului. Diferenţa de cultură şi educaţie dintre cele două categorii sociale este evidentă şi provoacă tristeţe.
Dacă la protestele Rezist sloganurile erau strigate de către toţi participanţii, fără a fi coordonaţi de cineva anume. La mitingul PSD, lângă scenă era o agitatoare care dădea tonul la strigat dar răspunsul era anemic, semn că adunătura nu avea chef de strigat ceea ce nu corespundea adevărului. Le era şi lor jenă de situaţia în care s-au trezit puşi.
Vorbitorii de pe scenă, majoritatea dintre ei cu probleme penale, au perorat pe seama statului paralel, această fantasmagorie inventată de consultanţii evrei ai liderilor PSD şi care, din păcate, a prins la românii cu educaţia precară sau deloc. Tăriceanu, Dragnea au insistat pe seama statului paralel susţinând că el este fondat de Traian Băsescu şi condus în prezent de Klaus Iohannis şi că acest stat paralel fură banii din sănătate şi educaţie, banii pentru autostrăzi ,sabotând Guvernul PSD şi împiedicându-l să conducă ţara. Cei mai acuzaţi au fost procurorii, în special cei de la DNA, dar şi SRI-ul care este de fapt continuatorul Securităţii lui Ceauşescu. Afirmaţia vine de la Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, care are în subordine o comisie de control a SRT. Să te cruceşti nu alta!
Dragnea a susţinut că peste 6 milioane de români sunt ascultaţi de SRI şi că toţi cei ascultaţi, mai devreme sau mai târziu,m vor ajunge pe mâna celor de la DNA care-i vor băga la închisoare. Vor ajunge pe mâna procurorilor prin denunţuri făcute de vecini, profitori şi de alţi şarlatani, Dragnea a minţit cu seninătatea care-l caracterizează. DNA cercetează doar faptele de corupţie şi conexe corupţiei, adică exact pe cei care cuvântau de pe scenă şi care simt că li se apropie ziua judecăţii.
De observat că, spre deosebire de discursurile sale paşnice, cu vocea-şi calmă şi sfătoasă, discursul lui Dragnea la miting a fost unul al unui om care se simte hăituit. A ridicat tonul, a strigat, a îndemnat să fie hulit DNA-ul, preşedintele Iohannis, SRI-ul, adică statul paralel, din tonul său simţindu-se că este cuprins de teamă. Şi Dragnea, şi Tăriceanu, au anunţat că vor face curăţenie în instituţiile statului pentru a distruge statul paralel, de aceia mitingiştii au venit îmbrăcaţi în alb, semn al curăţeniei. Deocamdată mitingiştii au lăsat în urmă mizerie. Bun început de curăţenie pentru Dragnea!
Mitingul trebuia să se încheie cu un moment de înaltă efervescenţă patriotică, un fel de replică la protestul Rezist care au aprins luminile telefoanelor formând în noapte tricolorul, gest care a făcut înconjurul lumii. Dragnea voia un covor uriaş de lumini. Numai că înaintea discursului săi mii de participanţi plecaseră iar după discursul său, ca la comandă, toţi au întors spetele la scenă şi au plecat în grabă. Degeaba au aprins cei de pe scenă lumina telefonului, participaţii se grăbeau spre mijloacele de transport, aşa că n-au mai aprins lumina telefonului, întunericul nopţii rămânând în continuare adăpost pentru hoţii care au pus la cale mitingul.
Dar marea surpriză a primit-o Dragnea din partea Rezist, Pe când îşi încheia discursul ţinând că procurorii sunt de fapt statul paralel, pe clădirea Palatului Victoriei cineva a proiectat mare şi vizibil „Rezist” Îmbucurător mesaj pentru românii cinstiţi şi muncitori, înspăimântător mesaj pentru corupţii din PSD. Guvern şi Parlament.
Rămâne întrebarea retorică „Cine a furat luminiţele mitingului?” De vor fi întrebaţi Dragnea şi Tăriceanu, îţi vor spune că „statul paralel”. Părerea lor, a mea este alta!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


De la miting la biserică:
Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au mers la mănăstirea Dealu
Presa internațională: Mitingul PSD sau absurdul românesc
Un protest al unui partid aflat la putere, într-un moment în care liderii sunt vizați de dosare de corupție. Dragnea nu a încetat să pună presiune pe magistrați
Bancul zilei: Naşteri în ritm gastronomic
Horoscop zilnic 11.06.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.06.2018
Aventură în fieful reclamelor mincinoase
Ioan Rotundu
Traian Băsescu: Este greu să găseşti un individ cu un caracter mai mizerabil decât Dragnea
Dacă eu am creat «statul paralel», Dragnea este cel care a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiilor «statului paralel»
Iadul lui Liviu Dragnea
Lumea lu' Rotundu: Prin Codrii de aramă
Orban despre mitingul puterii: Liderii PSD au debitat fantasmagorii
Și-au pierdut uzul rațiunii și trăiesc într-o realitate paralelă
De ce IJP continuă cercetările în dosarul fabricat de Stâncescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă