Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
12024
De la 07 Ianuarie 2003
69848801
Editorial

Strategia lui Domonco

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2010, 23:00
Uimire, curiozitate, poate compătimire au fost sentimentele botoşănenilor care au aflat că dorohoianul Ioan Domonco şi-a propus să candideze la Congresul PSD pentru funcţia de preşedinte al partidului. Însă puţini sunt botoşănenii care ştiu câte ceva despre personalitatea lui Domonco.
Cert este că profesorul dorohoian s-a decis să devină social-democrat acum vreo opt ani. Conţac, fostul preşedinte al PSD, mi l-a descris ca un om serios, care se călăuzeşte în viaţă după principiul „dacă ei pot, eu de ce să nu pot”. Domonco se numără printre puţinii membri de partid care au curajul de a spune lucrurilor pe nume şi în faţă. Iar acest mod politic al său de a se comporta nu-i deloc pe placul şefilor săi.
Aşa că a intrat repede în conflict cu şeful său de la Dorohoi, primarul Dorin Alexandrescu, un produs al regimului comunist de care, mintal, nu s-a despărţit nici la 20 de ani de la căderea sistemului. Nici cu Gheorghe Marcu, şeful de la Botoşani, n-a găsit calea de comunicare, Marcu fiind şi el tributar fostului sistem, pe care l-a servit cu credinţă şi în mai multe moduri. În conflict a intrat Domonco şi cu deputatul dorohoian Andrei Dolineaschi, sluga umilă a lui Mircea Geoană până la Congresul PSD.
Domonco, în credinţa sa, şi-a dorit să scoată oraşul din agonia postcomunistă şi să-i dea un suflu nou, democratic şi cu şansa de a se reface economic. Era convins că deputatul Dolineaschi va profita de relaţia sa apropiată cu Mircea Geoană şi va ajuta Dorohoiul şi pe dorohoieni. Vise neîmplinite! Prezent în mai multe rânduri la Dorohoi, Geoană şi-a concentrat atenţia spre acapararea de voturi şi nici prin gând nu i-a trecut să ajute oraşul.
Dezamăgit de toate aceste stări complice ale şefilor săi politici, profesorul Domonco şi-a propus să candideze la şefia PSD. S-au speriat Alexandrescu şi cu Marcu, nu că ar fi câştigat Domonco lupta cu Geoană, ci de faptul că gestul lui Domonco îl va supăra pe Geoană. Aşa că au decis să-l suspende din partid, măcar până după Congres.
Dar Dormonco, fidel principiului său „dacă el poate, pot şi eu” şi-a reclamat şefii la Bucureşti, la bătrânul Iliescu. Iar bătrânul i-a sărit în apărare şi Domonco a ajuns pe buletinul de vot la Congresul PSD, candidând împotriva lui Geoană.
Ajuns la tribuna Congresului pentru a-şi susţine candidatura, Domonco l-a plefturit pe Geoană în faţa delegaţilor, arătându-i cât de mişel este. Postul Antena 3 nu i-a dat discursul, dar au făcut-o cei de la OTV. Norocul lui Domonco a fost că Geoană a pierdut alegerile. Altfel era ultima sa intervenţie publică în calitate de social-democrat. Nici Marcu şi Alexandrescu nu mai pot să-i facă ceva. Dar el lor da!
Pentru că Domonco, din câte informaţii mi-au ajuns la ureche, se pregăteşte să candideze la funcţia de primar al Dorohoilor. Iar actualului primar Alexandrescu îi tremură şi vocea, şi chiloţii, ştiind ce gânduri are Domonco.
Că va fi candidatul PSD, că-l va recupera un alt partid, la alegerile locale din 2012 profesorul Ioan Domonco va fi un candidat cu mari şanse la primăria municipiului. Până atunci are timp suficient să demonstreze şefilor săi politici că nu-i numai o persoană incomodă, dar şi greu de învins. Să-i urăm succes în demersul său!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (8)]


Va fi Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova?
Bani pentru un program ca să nu mai avem copii obezi
Iar se vor schimba regulile de admitere la liceu
90% din banii spitalelor se duc pe salarii
Ce se mai caută pe piaţa muncii?
Un căpşunar beat s-a dat în spectacol în faţa poliţiştilor
Un nemţean a vrut să forţeze graniţa cu Moldova
Rus oprit din drumul ilegal spre Uniunea Europeană
Ghişeul Unic de la Instituţia Prefectului, paşi mici dar siguri
Comentariul comentariilor (XXXIII)
Ioan Rotundu
Pensiile mici nu pot fi impozitate
informaţiile că vrem să impozitam CAS-urile sunt aberaţii
Scandal in India după apariţia unei imagini cu Iisus Hristos
ţinând în mână o bere şi o ţigară
Comunicat de presă
privind finantarea masurilor active în anul 2010
Mica publicitate
Bucătăria atractivă: Musaca de piure cu pui şi ciuperci
Horoscop
Bancul zilei: Slujbe pentru şomeri
Medicii români sunt soluţia "salvatoare" a sistemului medical din Franţa
Poştaşii vor fi însoţiţi de poliţişti sau dotaţi cu mijloace de autoapărare
Reanalizarea dosarelor de pensionare pe caz de boala
o “afacere” de peste 1 miliard de euro
Emil Boc şi Sebastian Vlădescu: Pensiile nu vor fi impozitate
Păgubiţii vor putea cere despăgubiri înainte de reparaţia autovehiculelor accidentate
Presa manelizată de la Bucureşti, vrea “să intre cu picioarele”
şi peste românii din afară
Mersul în popor şi călcatul prin străchini
Primari care-şi bat joc de evidenţele în Registrul Agricol
prefectul Roman nu i-a iertat şi i-a amendat pe măsura faptelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă