Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19822
De la 07 Ianuarie 2003
79829664
Editorial

Struţo-cămilă pentru Băsescu

  • 7 July 2013, 23:00
Alianţa de Centru Dreapta (ACD), care se moşeşte în aceste zile în biroul de partid al lui Adrian Năstase nu poate decât să-l bucure pe preşedintele Băsescu şi pe cei din PDL. În istoria noastră naţională s-au comis multe şi mari greşeli politice, dar nici una de anvergura celei care se moşeşte în aceste zile.
Cum poţi alătura liberalismul, doctrina politică ce a deschis drumurile progresului în lume, cu social-democraţia, doctrina care nu face decât să stimuleze lupta de clasă prin a-i instiga pe muncitori să ceară drepturi salariale şi alte facilităţi fără a ţine cont de resursele financiare ale patronatului, este o întrebare la care un om normal, un politician cu capul pe umeri nu poate da un răspuns pentru că el nu poate exista.
Aceste două doctrine politice sunt atât de incompatibile prin direcţiile pe care le promovează, direcţii sută la sută divergente, încât nu pot stea sub acelaşi acoperiş de guvernare.
Cu toate acestea,. Iată că noi, românii, urmând proverbul împăcării verzei cu capra, am reuşit imposibilul în politică, am alăturat liberalismul social-democraţiei, făcându-le să meargă în aceeaşi direcţie. Care este această direcţie? Este cea a social-democraţiei, liberalismul românesc fiind de azi înainte sub papucul social-democraţiei. Practic, din momentul în care se va semna protocolul pentru legiferarea Alianţei ACD, în România nu va mai exista liberalism.
Interesant este că talibanii liberali, acei senatori ai partidului care se consideră simbolul istoric al liberalismului, n-au protestat la tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile. Căci în aceste zile PNL a fost supus unei umilinţe necunoscută în istoria noastră modernă, adică de când au apărut partidele politice.
Cine credea că un partid politic este în stare să-şi dea de bună voie funcţiile de conducere în Parlamentul ţării? Nici un om normal n-ar fi crezut aşa ceva. Iată că PNL-ul a cedat funcţiile de vicepreşedinte la Senat şi Camera Deputaţilor celor din PSD.
Măcar dacă negociau pentru cine cedează aceste funcţii. Dar să renunţi la o astfel de funcţie înaltă ca să-i faci loc lui Adrian Năstase spre a urca din nou în vârful ierarhiei politice româneşti, Năstase care nu este altceva decât un infractor periculos aflat în libertate, este cea mai clară dovadă de sinucidere politică.
Liberalii n-au învăţat nimic de la istorie. Puteau să se alieze cu orice alt partid, chiar şi cu PRM-ul, numai cu PSD-ul nu. Pentru că social-democraţia este doctrina politică cea mai parşivă şi n-are nimic demn şi nobil în existenţa ei. Să nu uităm că bolşevismul şi comunismul din social-democraţie s-au desprins. Ce se naşte din pisică şoareci mănâncă. Social-democraţia românească n-are nimic în comun cu adevărata social-democraţie din lume, pentru că social-democraţii de azi sunt foştii comunişti de ieri, cu strămoşii lor bolşevici.
N-am crezut că voi trăi să văd cum şi ultimul partid istoric, care a dat României demnitate şi putere economică, se autodistruge, se sinucide fără a avea o motivaţie serioasă, fără a deveni salvatorii României.
Motivaţia că se sacrifică pentru a-l da jos pe preşedintele Băsescu este total neserioasă şi lipsită de sens. Băsescu poate fi dat jos şi fără ca liberalii să-şi piardă identitatea politică printr-o alianţă gen struţo-cămilă.
Din nefericire pentru PNL, nu Băsescu va fi dat jos prin gestul lor şi nu PDL-ul va avea de suferit, ci tocmai ei ca partid. Gestul lor politic convine de minune lui Băsescu şi PDL. Iar alianţa cu PSD-ul nu va ţine prea mult. Social-democraţii sunt feroce cu adversarii politici şi vor căuta să-i anihileze total. După ce vor considera că şi-au atins scopul, bracurile liberale care vor mai rămâne vor fi aruncate la gunoi, iar despre liberalismul românesc vom afla din istorie, aşa cum aflăm acum despre PNŢ. Părerea mea!
3.02.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cu originea mototolită
Gastronomie: Pătlăgele tocate
Cicciolina de România
Lumea lu' Rotundu: Rude şi duşmani
Botoşani: În afacerea cu apometrele suntem prostiţi pe faţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă