Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19859
De la 07 Ianuarie 2003
118499085
Editorial

Suflete mârşave

  • Ioan Rotundu
  • 10 August 2012, 23:00
Românii s-au pricopsit cu un nou partid. O adunătură de suflete mârşave care vor să pozeze în salvarea românilor de „clasa politică ticăloşită”. Însuşi numele noului partid, cel de Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), este o mârşăvie politică menită să-i mai prostească odată pe români. Deasupra acestei adunături stă Zeus, cel mai mârşav român din istoria poporului nostru ce poartă numele de Traian Băsescu.
Să vedem cine sunt aceşti mârşavi ce pozează în postura de salvatori ai naţiunii. În primul rând trebuie să remarcăm că toţi sunt după chipul şi asemănarea tătucului lor Zeus. După ce a fost declarat de Zeus şeful mafiei din PSD, Gabriel Oprea, făcut general la apelul de seară, a devenit un model de comportament politic. Cel puţin aşa se crede el, că ce credem noi despre el nu se potriveşte defel. Totuşi, trebuie să recunoaştem că generalul a dovedit şi ceva bun simnţ. Şi-a tras funcţia de preşedinte executiv al partidului, lăsând funcţia supremă unui alt oportunist politic Marian Sârbu.
Sârbu, care şi în ziua Congresului PSD jura credinţă partidului şi social-democraţiei, n-a ezitat ca la câteva zile să se mute la viitorul partid care se plămădea la ordinul lui Băsescu. Secătura aceasta politică şi-a câştigat titlul de politician mârşav în vremea când, ministrul Muncii fiind, i-a ţepuit pe cei din învăţământ. Cu sindicatele a negociat o gril ă de salarizare, iar peste noapte, când a dus legea la guvern, a schimbat cifrele. Aşa s-a ajuns ca leafa profesorilor să fie mai mică decât cea avută anterior aplicării Legii unice de salarizare.
Cristian Diaconescu, şi el până mai ieri juruit pe viaţă social.- democraţiei, a fost uns preşedinte de o0noare. Nici că se putea o funcţie mai potrivită unui politician a cărui onoare poate că nici n-a existat vreodată. Dar strânsura politică este flămândă, căci ea vine din opoziţie. Aşa că a fost greu s-o mulţumească. Deocamdată s-au înfiinţat v15 posturi de vicepreşedinte. Iar printre ei şi botoşăneanul nostru Liviu Câmpanu.
Liviu Câmpanu este una din dovezile că cei adunaţi sub cupola UNPR nu sunt decât nişte politicieni mârşavi, lipsiţi de morală, cu tupeu şi ticăloşiţi până în măduva oaselor. Acest Câmpanu şi-a construit cariera politică numai pe mizerie sufletească. Nu s-a dat înlături de la nimic şi a ajuns preşedintele PNL. Apoi, când a constatat că partidul nu mai face parte din arcul guvernamental, adică nu-i mai poate oferi nimic din privilegiile puterii, a părăsit partidul pentru a se alătura haitei de dezertori dornici de a recâştiga privilegiile puterii.
O altă secătură politică, mizerabilă sufleteşte, un carierist fără scrupule şi un beţivan irecuperabil este Şerban Mihăilescu, zis Miki Şpagă, fost deputat de Botoşani în legislatura legislatura 1996 – 2000. Şi el a fost recompensat cu funcţia de vicepreşedinte.
Desigur, întreaga strânsură de caractere mârşave şi lipsită de scrupule morale a şi declarat că vrea să intre la putere. Normal, că doar pentru asta s-au adunat ciotcă şi la ordinul lui Băsescu. Ca totul să pară o necesitate politică, nu m-aş mira ca preşedintele Băsescu să iasă public şi să spună românilor că UDMR-ul s-a dovedit neloial Guvernului României şi că este nevoie să-i scoată de la guvernare. Poate chiar va însoţi declaraţia şi de o repriză de plânset, aşa cum ne-a obişnuit, ca show-l său lacrimogen.
Că UDMR-ul va fi scos de la guvernare n-am a regreta. Sunt şi ei o adunătură de politicieni şovini care nu vor altceva decât federalizarea României şi apoi alipirea unei bucăţi de Ungaria. Nu sunt decât nişte trădători de Neam şi Ţară, iar scoaterea lor de la guvernare mi se pare normală. Numai că înlocuitorii lor nu sunt cei de care avem nevoie. Înlocuim nişte trădători cu nişte nemernici. Când preşedintele Băsescu a rostit celebrele cuvinte „o clasă politică ticăloşit㔠a rostit un mare adevăr. Un adevăr care trebuie completat cu faptul că în fruntea acestor ticăloşi se află chiar el. Părerea mea!

3.05.2010


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Procreaţie la… 90 de ani
Horoscop
Video: Invidie profesională (partea a II)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă