Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8629
De la 07 Ianuarie 2003
122580568
Editorial

Suntem nişte gunoaie de oameni

  • Ioan Rotundu
  • 7 May 2015, 23:00
Suntem supuşi unei agresiuni politice, economice şi sociale fără precedent. Zilnic primim noi lovituri care duc la degradarea nivelului nostru de viaţă dar parcă suntem un popor paralizat de nu avem nicio reacţie de apărare.
Numai în această săptămână am dat numeroase exemple prin care am fost umiliţi prin decizii politice şi administrative ce unora dintre noi, şi sunt destul de mulţi, le-au fost afectate veniturile familiale, calitatea vieţii, dreptul la educaţie garantat de Constituţie, dreptul de a fi egal în faţa legii indiferent de poziţia socială în stat etc. Spuneam că ne-am pus mari speranţe în Kjlaus Iohannis, motiv pentru care în toamna anului trecut am mers masiv la vot în turul II că nici lui Iojannis nu i-a venit să creadă ce scor a obţinut şi cât de umilitor pentru Ponta a câştigat Preşedinţia României.
N-am mai fost la vot din 1992 dar astă toamnă m-am dus la turul II şi l-am votat pe Iohannis având convingerea că neamţul va demonstra românilor că este un demn urmaş al regilor de aceiaşi naţiune care au stat pe tronul României.
Dacă acum vreo două luni oscilam în a-mi schimba părerea faţă de Iohannis şi în a-i mai da timp să-şi manifeste public intenţiile de preşedinte, acum îmi reproşez că m-am lăsat păcălit de aparenţe. Klaus Iohannis este neam, dar romanizat, adică a fost şi el contaminat de mentalitatea românului de rând, de această însuşire naţională de a întinde şi celălalt obraz atunci când primul a fost lovit, în loc să lovim şi noi cu dublă tărie.
N-am ţinut cont de proverbul românesc că ce se naşte din pisică şoareci mănâncă. Iohannis este produsul USL-ului, chiar dacă s-a declarat liberal, a fost contaminat de politica mincinoasă şi ipocrită a socialiştilor, fie că se definesc social-democraţi sau liberali. Făcut prizonier al intereselor USL, Iohannis s-a acut, acum, când românii are cea mai mare nevoie de el,. Mic de tot şi stă ascuns în palatul Cotroceni privind neputincios cum statul de drept promis românilor este spulberat în fiecare zi de cei pe care, fie că n-a ştiut să-i stăpânească, fie că a pactizat cu ei pe ascuns să-şi asigure liniştea mandatului.
Cu neruşinare, baronii locali, preşedinţi de consiliu judeţean, consilieri judeţeni, primari sau consilieri locali şi-au restaurat prin lege dreptul de a da din nou iama prin banii publici gestionaţi de companiile şi societăţile cu capital de stat. Aflat şi el în incompatibilitate de acest tip, când parlamentarii au votat într-o veselie „Legea baronilor”, preşedintele Iohannis a tăcut mâlc, în sinea sa fiind bucuros că de se va mai întoarce primar la Sibiu nu va mai putea fi declarat incompatibil.
Nu de la preşedintele Iohanis, nu de la ONG-urile controlate de premierul Ponta prin banii guvernamentali infuzaţi, ci de la românii de rând mă aşteptat să se nască uriaşe şi violente proteste. N-a zis nimeni nimic, iar puternicii zilei ştiu că suntem slabi, dezbinaţi, prea leneşi în a mai protesta la abuzurile lor.
Zilele trecute românii moldoveni din Chişinău au ieşit cu zecile de mii să-şi apere averea ţării furată cu neruşinare de baronii lor. Lecţia lor de a-şi apăra drepturile şi sărăcia n-a avut nici un efect asupra noastră.
Ieri, a răzbătut în spaţiul public vestea că în noul Cod de procedură fiscală care se dezbate în Parlament este strecurat abil un nou set de impozite aplicate veniturilor independente. Medicii, arhitecţii, contabilii, proiectanţii, informaticienii, muzicanţii, cizmarii, frizerii şi alte categorii liberale vor avea veniturile independente impozitate la nivel de angajat cu normă întreagă.
Peste un milion de români vor fi afectaţi de această nouă grilă de impozitare şi mulţi vor fi cei care vor trebui să se lase de meserie şi să trăiască din ajutorul social care va deveni mai bănos decât munca.
Nici la auzul acestei triste veşti cei un milion de români care vor fi jefuiţi de veniturile muncii lor n-au schiţat vreun gest de protest. Doar liberalii au vociferat în Parlament, dar au făcut-o discret să nu-i supere pe foştii aliaţi din USL.
Umiliţi cu cardul de sănătate, cu carnetul de producător, cu plafonarea cheltuielilor de transport la elevi, cu dublarea şi triplarea de la anul a impozitelor şi taxelor locale, cu limitarea tranzacţiilor imobiliare în numerar etc. şi acum cu impozitarea veniturilor independent la nivel de angajat, toate aceste recente decizii ale Guvernului Ponta n-au stârnit nici un gest de apărare din partea noastră. Ne bucurăm cu reducerea TVA-ului în spatele cărei măsuri am fost batjocoriţi prin aplicarea unor noi biruri, o măsură fiscală care ne oferă ceva ce nu vom simţi dar care ne va lua înzecit înapoi afectându-ne nivelul de trai.
Noi, românii, trăim sub povara străbunilor. O povară dăunătoare care constă în lipsa reacţiilor de apărare. Istoricul Herodot spunea că dacii erau cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci, dar dacii s-au lăsat stăpâniţi de romani. Românii din Transilvania s-au lăsat ocupaţi de unguri, cei din Muntenia şi Moldova de turci sau ruşi. Conducătorii noştri n-au pus mâna pe armă să-şi apere ţara şi poporul, au adunat miile de galbeni cu care şi-au cumpărat tronul de la cei puternici, învăţându-ne pe noi să stăm cu capul plecat aşa cum făceau ei.
E drept, capul plecat sabia nu-l taie. Dar capul ţinut sus, cu demnitate, şi apărându-te cu arma în mână impune respect din partea duşmanului. Duşmanul nostru actual este clasa politică ticăloşită, cum bine a definit-o Traian Băsescu. În loc să ţinem capul sus,i să ieşim în stradă la luptă, să ne apărăm demnitatea şi dreptul la o viaţă civilizată, stăm acasă şi privim hipnotizaţi la Antena 3. A avut dreptate acel candidat britanic Ted Bennett, 65 ani, de care în campania electorală le-a spus englezilor că românii sunt nişte „gunoaie de oameni”. Asta suntem, o ştiu şi politicienii noştri, de unde tupeul să-şi facă legi după nevoile lor şi nu ale noastre. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerirea franţuzoaicei
Reţeta zilei: Musaca dobrogeană
Horoscopul zilei
Seful NATO pentru operatiuni speciale, in vizita in Romania
Un candidat UKIP din circumscriptia lui Nigel Farage a spus ca romanii sunt "gunoaie de oameni"
Senatul a reuşit să amuţească zornăitul cătuşelor
Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Suceava
Secretar de stat in Ministerul Finantelor: Sunt bani de autostrazi, dar nu exista spatiu fiscal
Fondurile UE pentru Romania, intrerupte de Comisia Europeana, in mai multe domenii
Explicatiile ministrului Nica
Fiscul nu restituie banii încasaţi pe amenzile anulate de judecători
Să-şi toarne şi ei cenuşă în cap!
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Musafirii Elenei Udrea
Traian Basescu: Opriti-va, imbecililor!
Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii privind statutul functionarilor publici, neconstitutionala
Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a fost retinut de DNA
Botoşani: Condamnaţi pentru evaziune fiscală fără a fi vinovaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog