Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11578
De la 07 Ianuarie 2003
122871645
Editorial

Ţara l-a votat, acum ne arată ce poate!

  • Ioan Rotundu
  • 13 December 2016, 23:00
Numai o zi ne-a despărţit ieri de duminica când românii s-au încolonat şi au mers la vot ca să-i voteze „pe ai noştri”. E drept, în fruntea coloanelor n-au mers cei cu steagurile în vânt desfăşurate ca în vremurile lui Ceauşescu pentru că în vremurile sale, Dragnea are alte preferinţe, mult mai pragmatice.
Nu de steaguri a avut el nevoie în duminica de 11 decembrie ci de votul românilor. Iar visul său de a fi cel mai puternic corupt dintre corupţii care au pus stăpânire pe ţară, cel mai penalist dintre penalişti s-a împlinit în duminica ortodoxă a sfinţilor Daniil şi Luca Stâlpnicii. De duminică, acestor doi sfinţi românii l-au adăugat şi pe Liviu Coruptul pe care l-au declarat stâlpnic al ţării, adică un fel de coloană vertebrală a României.
Cu astfel de puteri primite din partea unei micimi din mărirea poporului, adică 18% din totalul votanţilor, Liviu Dragnea, la numai o zi de la investirea cu drept de viaţă şi moarte a viitorului nostru, şi-a dat arama pe faţă.
Mai întâi l-a sunat pe actualul premier Dacian Cioloş şi i-a cerut să-i acopere o parte din minciunile cu care i-a manipulat pe cei 18% dintre poporăni să-l voteze şi să-i voteze partidul.
Pentru că de la 1 ianuarie 2017 TVA-ul trebuie să scadă de la 20 la 19%, iar taxa pe stâlp şi suprataxa pe combustibil (benzină şi motorină) de 7 eurocenţi/litru introduse de Ponta în 2014 să fie eliminate, măsuri cu care propaganda PSD-ului i-a ameţit de cap pe români în campania electorală, Dragnea i-a cerut lui Cioloş să amâne aceste măsuri la 1 ianuarie 2018.
A şi motivat de ce. Reducerea TVA-ului cu 1% este prea mică, aşa că o va reduce el de la 1 ianuarie 2018 cu 2% ca să fie mai mare. Suprataxa de 7 eurocenţi o va analiza dacă trebuie redusă pentru că, declara el, companiile petroliere nu vor scădea preţul la pompă, ceea ce ar face inutilă anularea sura-accizei. Minciuni a spus în campanie, minciuni i-a turnat acum şi lui Cioloş.
Rămâne de văzut dacă premierul Cioloş se va face părtaş la minciunile PSD-ului, mai ales ale lui Dragnea, şi le va acoperi, chiar şi parţial, mânjindu-şi numele de tehnocrat cinstit.
N-are decât Dragnea, când PSD-ul va prelua guvernarea, să semneze cu mânuţa sa sau a premierului PSD hârtiile menite să-i acopere minciunile electorale. Ca să ştie poporul cum a fost minţit cu televizorul Lui Voiculescu şi Sebastian Ghiţă şi să nu fie aruncată vina asupra lui Cioloş.
Iar ca nu cumva cineva din România să aibă impresia că există personaje mai puternice decât el, Dragnea, tot ieri, a scuipat public pe invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a merge astăzi la Cotroceni pentru consultări în vederea formării viitorului guvern.
Refuzând invitaţia într-un stil de bădăran, made in Teleorman, Dragnea i-a dat de înţeles preşedintelui Iohannis că de duminică seara cel mai puternic om din România este el, Liviu Dragnea, aşa că e bine să ia aminte, altfel îl va îi va bate suspendarea la uşă. Cum Iohannis nu nu-l caracterizează manifestările grobiene de marinar ale lui Traian Băsescu, o suspendare a sa din funcţia de preşedinte îi poate fi fatală. Vom vedea dacă şi Iohannis a înţeles că de duminică seara el nu mai este „number one” al României şi că Dragnea i-a luat locul pentru că, tot ieri, preşedintele i-a transmis că nu se teme de nicio suspendare.
Nu cred că Dragnea şi PSD-ul va încerca o suspendare a preşedintelui pentru că ar fi un fel de sinucidere politică dar au la dispoziţie altă cale ca Dragnea să ajungă premier. Probabil că după legitimarea noului Parlament vor modifica Legea 90/2001 prin care fostul premier Adrian Năstase a prevăzut că nicio persoană condamnată penal nu poate fi membru al Guvernului României, Năstase a pregătit legea cu intenţia de a se apăra de Traian Băsescu, cercetat la acea vreme de PNA-ul condus de dorohoianul Ioan Amariei în dosarul „Flota”. Năstase spera în condamnarea lui Băsescu şi eliminarea acestuia din viaţa politică.
N-a fost să fie! Năstase a pierdut trei ani mai târziu lupta cu Băsescu pentru Cotroceni iar acum legea sa îl opreşte pe Dragnea să fie premier.
Cum spuneam, intrat în atribuţiuni, noul Parlament va fi controlat de maşina de vot a PSD-ului şi va putea vota modificarea oricărei legi care le stă în cale. Acest privilegiu de putere îi dă lui Dragnea tupeul de a-l sfida pe preşedintele României, de a nu se teme nici de popor că-l va întreba de ce nu-şi onorează promisiunile din campania electorală şi ler amână la calendele greceşti. Dragnea este Dragnea, de duminică stăpânul României. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Klaus Iohannis afirma ca nu se teme de suspendare,
daca nu il numeste pe Dragnea premier
Asociatia 21 decembrie 1989 a cerut procurorului general o confruntare cu Ion Iliescu in dosarul Revolutiei
Angela Merkel si Francois Hollande cer prelungirea sanctiunilor europene impotriva Rusiei
Prima sedinta PNL dupa alegeri: Raluca Turcan, votata presedintele interimar
Predoiu si-a anuntat candidatura pentru presedintia PNL la congres/ Marian Petrache, ales secretar general interimar dupa mai multe certuri
Doua companii din trei vor ingheta angajarile in prima parte a anului urmator.
Care sunt judetele cu cea mai mare cerere a fortei de munca
Grupul japonez Asahi cumpara Ursus si alte patru marci de bere din regiune
Experientele religioase activeaza in creier aceeasi zona ca si sexul, drogurile si muzica
Cele trei masuri fiscale pe care nu le vrea Dragnea
erau vazute de Banca Mondiala luna trecuta drept motoare ale cresterii economice din 2017
Capcana intinsa de Dragnea lui Ciolos:
o mare eroare politica daca premierul amana scaderile de taxe si impozite
De ce va accepta Dragnea un compromis cu Iohannis
PSD refuza invitatia lui Iohannis de a merge la consultari.
Dragnea:" Nu sunt de acord cu declaratia liderului PSD Alba, nu avem in minte suspendarea presedintelui"
De la Alina la Raluca sau din lac ]n puţ
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei de 14.12.2016
Bancul zilei: Filozifică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog