Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12858
De la 07 Ianuarie 2003
110933328
Editorial

Tare-n tată!

  • Ioan Rotundu
  • 4 June 2009, 23:00
Ieri am discutat cu mai multe persoane despre prezenţa la votul de duminică. Printre cei cu care am dialogat s-a aflat şi fostul judecător, acum pensionar, Laurenţiu Curelariu. Omul s-a arătat uimit de câtă lume bună i-a spus că nu va merge duminică la vot. Iar motivele sunt extrem de greu de combătut. Sunt cetăţeni dezgustaţi de modul în care se comportă preşedintele Băsescu şi PDL-ul, alţii simt un gust amar văzând propaganda deşănţată pe care o poartă prin ţară liderul PSD Mircea Geoană, mulţi se simt jigniţi că liberalii au pus cap de listă pe Norica Nicolae, cea care a dat votul în Senat pe mâna nepoatei, iar cei cu pretenţia de a fi respectaţi ca cetăţeni ai României se simt jigniţi de candidatura Elenei Băsescu.
În faţa unor astfel de argumente, ce contraargumente poţi aduce ca să-i convingi să meargă la vot. Nu există contraargumente. În schimb, s-au adunat tot mai multe argumente pentru a nu merge. La ce să mai mergi la vot, când partidele se suspectează între ele de fraudarea alegerilor. PDL-ul, recunoscut ca fiind partidul cel mai specializat în fraude electorale (ieşirea lui Băsescu preşedintele României, câştigarea alegerilor parlamentare de anul trecut după numărarea voturilor timp de trei zile etc.), ţipă pe la toate televiziunile că PSD-ul este pregătit pentru fraudarea alegerilor. Din tabăra PSD, deşi nu se recunoaşte, s-a lansat un document prin care sunt prezentate 18 variante de fraudare a alegerilor, cu aluzie directă la PSD.
Liberalii, ca partid de opoziţie, se plâng că voturile sale vor fi dijmuite la greu de către reprezentanţii PSD şi PDL în secţiile de votare, de parcă ei n-ar avea reprezentanţi în stare să supravegheze competent cum decurge votarea şi numărarea voturilor la final.
Dar cel mai dezgustător şi totodată umilitor pentru români este pretinsa candidatură independentă a Eleni Băsescu. Chiar să prosteşti o ţară întreagă că tu candidezi independent când în toate judeţele ţării organizaţiile PDL îţi fac campanie pe faţă, vorba judecătorului Curelariu, este un dispreţ total faţă de masa alegătorilor. Şi are dreptate!
Tot ieri se discuta despre faptul că organizaţiile PDL au primit ordin de la centru ca să mobilizeze la fiecare secţie de votare câte 10 alegători care să voteze cu Elena Băsescu. Potrivit celor prezentate de televiziunile naţionale, pe la Maramureş s-a mers şi mai departe. Desemnatul PDL-ului va trebui să se prezinte la secţia de votare cu lista şi cei zece alegători, altfel va avea de suportat anumite consecinţe. Şi prin judeţul Botoşani s-au făcut mobilizări pentru a se aduna voturi Elenei Băsescu.
Cu banii PDL, cu voturile adunate de către oamenii PDL, Elena Băsescu va ieşi europarlamentară. Apoi se va împopoţona că a reuşit datorită modului său inteligent de a aborda campania electorală, datorită aprecierii de care se bucură din partea românilor, afirmaţii total false. Însă cui îi va mai pasa!
Aseară, la Sinteza zilei, analistul politic Radu Tudor a afirmat că Elena Băsescu nu va câştiga alegerile că este talentată ca politician, ci pentru că este „tare-n tată!” Nici că se putea o apreciere mai corectă şi mai realistă.
Cu cât se vor prezenta la vot mai puţini români, cu atât şansele elenei Băsescu sunt mai mari. Este un calcul simplu. Dacă va vot se vor prezenta cinci milioane de români, pragul electoral va fi pentru ea în jurul a 150 mii de voturi. Dacă se vor prezenta trei milioane, cum anunţă sondajele, pragul va fi sub 100 mii de voturi. În ţară sunt peste zece mii secţii de votare. Câte zece voturi la fiecare secţie, cum au hotărât şefii PDL de la centru, şi Elena Băsescu va fi europarlamentară independentă.
Vorba ceea, l-a scos taică-său europarlamentar independent pe Laszlo Tokes şi n-o va putea scoate pe fiică-sa?! Iar când va fi validată, taică-său va avea tot dreptul să lăcrimeze făţarnic, mulţumind alegătorilor din gură şi înjurându-i în gând. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cu căruţa, tropa-trop, pe drumul spre iad
Comentariul comentariilor LXL
(Ioan Rotundu)
Absolvenţii claselor a VIII-a din Frumuşica, interesaţi de Grupul Şcolar din Flămânzi
Horoscop
Supă cremă de roşii cu gin
Dilema lui Ion
Kangoo fitness, o nouă formă de aerobic ultra eficientă
Noul grafic de circulaţie al tramvaielor
Mica publicitate
Cea mai mică rată lunară la Prima Casă este de 340 euro. Tot este mult !
Partidele parlamentare de opoziţie ar putea câştiga alegerile parlamentare
Crimele comuniştilor ies la iveală
Grave nereguli la DGASPC Botoşani pe vremea Angelei Curelaru
legume şi fructe achiziţionate la mult peste preţul pieţeinerespectarea normativelor de consum la întocmirea meniurilor şi stabilirea necesarului de alimente
Actorii botoşăneni îşi vor da reciproc la gioale
Alt dosar, aceeaşi „mâncare de peşte”!
Codreanu este supărat pe şeful Vadim
Eforturi susţinute pentru leafa angajaţilor de la DGASPC
Grenadă de mână descoperită de un elev în curtea unei şcoli
Călăritul băncilor „cost㔠200 lei
Peste 700 poliţişti botoşăneni vor veghea la europarlamentare
Pompierii sunt pregătiţi pentru situaţiile de urgenţă de pe parcursul alegerilor
La Spitalul judeţean bolnavii sunt puşi să plătească analizele medicale şi radiografiile
Program de orientare şi consiliere profesională pentru elevi
În sfârşit, PSD-ul a găsit post de şef şi pentru Zarug
S-a declanşat bătălia pentru titulul de “Elevul anului”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă