Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12240
De la 07 Ianuarie 2003
114841872
Editorial

Taxa pe prostime

  • Ioan Rotundu
  • 17 May 2012, 23:00
De când a venit la putere, Victor Ponta nu face altceva decât să taie taxele care afectează veniturile unor anumite firme şi companii şi să transfere diminuările de venituri la buget pe seama populaţiei. Este tot ce a ştiut să facă PSD-ul de câte ori a fost la guvernare.
Ministrul Cepoi, de cum a venit în fruntea Sănătăţii, s-a aliniat politicii de guvernare practicată de Ponta. De cum a foist validat premier, Ponta a declarat că taxa clawback impusă pe comerţul cu medicamente va fi anulată.
Această taxă aducea anual la bugetul sănătăţii publice 300 milioane de euro, iar comercianţii cu medicamente se împăcaseră cu situaţia, adică acceptaseră s-o plătească pentru că le rămânea suficient câştig.
Trebuie spus că cea mai mare parte din banii bugetului de sănătate se duc pe medicamente, vreo 6 miliarde de euro anual, sumă enormă şi aducătoare de mari profituri firmelor ce produc şi comercializează medicamentele care s-au obişnuit să dicteze preţurile în domeniu.
După comerţul cu armament, care în lume schimbă şi guverne dacă este nevoie, urmează comerţul cu medicamente care face ordine în lume. De ce o fi vrând Ponta să anuleze taxa clawback este lesne de înţeles: sursă de bani pentru partidul său în alegerile locale şi parlamentare.
Revenind la proaspătul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, şi el adept al anulării totale sau parţiale a taxei clawback, pentru a completa golul ce se va crea în bugetul sănătăţii a venit cu propunerea să pună o taxă pe produsele fast food şi bere. Cică produsele fast food dăunează grav sănătăţii iar berea fiind alcoolică, trebuie accizată.
Este la mintea oricărui copil că dacă ceva face rău, renunţi la acel ceva, îl interzici. Dacă produsele fast food dăunează grav sănătăţii, le interzici la vânzare dar nu le impozitezi. Iar berea, considerată produs alimentar şi nu produs spirtos ca să fie accizată n-au impozitat-o nici comuniştii, cât erau ei de habotnici.
Este limpede că aceste taxe, odată introduse, plătitorii le vor introduce în preţ şi, practic, tot noi le vom plăti. Este o formă indirectă de impozitare a noastră.
Dacă tot este hotărât Guvernul Ponta să ne protejeze sănătatea, atunci să pună o taxă şi pe produsele alimentare care conţin E-uri şi care sunt mult mai otrăvitoare pentru organismul uman decât produsele de fast food. Nu pun o astfel de taxă pentru că nu vor să se strice cu importatorii acestor produse, pentru că ar intra în conflict cu Comisia Europeană şi pentru că, atenţie!, ar intra în conflict cu producătorii europeni de medicamente care vin din urma E-urilor alimentare cu medicamentele care să ne mai lungească viaţa.
Aşadar, Guvernul Ponta vrea anularea taxei clawback tocmai pentru a-i proteja pe producătorii de medicamente care ne tratează contra E-urilor. E-uri avem voie să mâncăm pentru că sunt europene, produsele de fast food nu pentru că sunt americane şi ei nu ne dau şi medicamente din care să iasă bani pentru partid.
Una peste alta, Guvernul Ponta pune taxă pe prostime, căci proşti am fost când am ieşit în stradă să aducem USL-ul la putere şi proşti suntem şi acum când vedem că am fost înşelaţi şi tacem din gură în faţa noilor biruri directe sau mascate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Carocatura zilei
Bancul zilei: Mare escrocherie
Spania confirmă re-întoarcerea în recesiune
Costurile ieşirii Greciei din zona euro: 1 trilion de dolari
Prin noua lege a sănătăţii vrem să introducem taxa pe fast food şi pe berea cu alcool
Botoşani: Prefectul cere combaterea evaziunii fiscale
Primarul Mazăre şi Diaconescu vin la Botoşani în aceeaşi zi
PSD vine cu o nouă găselniţă electorală
poate, poate îi va prosti pe botoşăneni să voteze cu Portariuc
„Noaptea muzeelor” aduce surprize botoşănenilor
Maşină incendiată pe strada Bucovina
Ieri a fost Ziua Internaţională de Luptă împotriva Hipertensiunii arteriale
Medicii botoşăneni salută scumpirea berii de către USL
Ministrul interimar al Educaţiei promite indemnizaţii majorate
Se aşteaptă deblocarea posturilor din Sănătate
Îl văd mult prea mult pe domnul Ponta la televizor
nu ştiu când mai stă la Palatul Victoria
Ambasadorul SUA spune că plătim prea mult pentru hgaze
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă