Ministrul Cepoi, de cum a venit în fruntea Sănătăţii, s-a aliniat politicii de guvernare practicată de Ponta. De cum a foist validat premier, Ponta a declarat că taxa clawback impusă pe comerţul cu medicamente va fi anulată.
Această taxă aducea anual la bugetul sănătăţii publice 300 milioane de euro, iar comercianţii cu medicamente se împăcaseră cu situaţia, adică acceptaseră s-o plătească pentru că le rămânea suficient câştig.
Trebuie spus că cea mai mare parte din banii bugetului de sănătate se duc pe medicamente, vreo 6 miliarde de euro anual, sumă enormă şi aducătoare de mari profituri firmelor ce produc şi comercializează medicamentele care s-au obişnuit să dicteze preţurile în domeniu.
După comerţul cu armament, care în lume schimbă şi guverne dacă este nevoie, urmează comerţul cu medicamente care face ordine în lume. De ce o fi vrând Ponta să anuleze taxa clawback este lesne de înţeles: sursă de bani pentru partidul său în alegerile locale şi parlamentare.
Revenind la proaspătul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, şi el adept al anulării totale sau parţiale a taxei clawback, pentru a completa golul ce se va crea în bugetul sănătăţii a venit cu propunerea să pună o taxă pe produsele fast food şi bere. Cică produsele fast food dăunează grav sănătăţii iar berea fiind alcoolică, trebuie accizată.
Este la mintea oricărui copil că dacă ceva face rău, renunţi la acel ceva, îl interzici. Dacă produsele fast food dăunează grav sănătăţii, le interzici la vânzare dar nu le impozitezi. Iar berea, considerată produs alimentar şi nu produs spirtos ca să fie accizată n-au impozitat-o nici comuniştii, cât erau ei de habotnici.
Este limpede că aceste taxe, odată introduse, plătitorii le vor introduce în preţ şi, practic, tot noi le vom plăti. Este o formă indirectă de impozitare a noastră.
Dacă tot este hotărât Guvernul Ponta să ne protejeze sănătatea, atunci să pună o taxă şi pe produsele alimentare care conţin E-uri şi care sunt mult mai otrăvitoare pentru organismul uman decât produsele de fast food. Nu pun o astfel de taxă pentru că nu vor să se strice cu importatorii acestor produse, pentru că ar intra în conflict cu Comisia Europeană şi pentru că, atenţie!, ar intra în conflict cu producătorii europeni de medicamente care vin din urma E-urilor alimentare cu medicamentele care să ne mai lungească viaţa.
Aşadar, Guvernul Ponta vrea anularea taxei clawback tocmai pentru a-i proteja pe producătorii de medicamente care ne tratează contra E-urilor. E-uri avem voie să mâncăm pentru că sunt europene, produsele de fast food nu pentru că sunt americane şi ei nu ne dau şi medicamente din care să iasă bani pentru partid.
Una peste alta, Guvernul Ponta pune taxă pe prostime, căci proşti am fost când am ieşit în stradă să aducem USL-ul la putere şi proşti suntem şi acum când vedem că am fost înşelaţi şi tacem din gură în faţa noilor biruri directe sau mascate. Părerea mea!