Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14299
De la 07 Ianuarie 2003
122874366
Editorial

Ţeapă politică pentru Băsescu

  • Ioan Rotundu
  • 6 March 2014, 23:00
Guvernul Ponta III a fost prezentat românilor ca fiind guvernul cu miniştrii ce au pregătire academică de excepţie iar forţa lui constând în tinereţea membrilor. Dacă ne amintim, Guvernul Ponta I a fost declarat cel mai cinstit. După vreo jumătate de an nu mai rămăsese nici jumătate dintre miniştri. Majoritatea au fost descoperiţi de presă ca fiind cu doctorate obţinute prin lucrări plagiate, cercetaţi penal sau chiar cu dosare aflate pe masa judecătorilor.
Dar cel mai grav şi ruşinos pentru România a fost faptul că însuşi premierul „celui mai cinstit guvern din istoria României” a fost dovedit plagiator. El şi-a plagiat teza de doctorat. Fapta sa este cu atât mai gravă, cu cât este vorba de un doctorat în drept, adică într-o ştiinţă unde cinstea se spune că este cel mai bine reprezentată. Revenind la Guvernul Ponta III, cu toată pregătirea lor academică, miniştrii tineri gen Ioana Predescu de la Finanţe, sunt doar pioni de sacrificiu ai PSD.
Aceşti tineri nu cunosc istoricul postdecembrist al ministerului unde au fost desemnaţi, nu cunosc şefii şi funcţionarii din eşaloanele II şi III, cei care sunt în minister de ani şi ani şi care ştiu toate manevrele de culise. Ei sunt cei care conduc în realitate ministerul şi nu ministrul. Ei sunt cei care se cunosc cu cei din teritoriu de la verigile intermediare cu care se pun la punct afacerile oneroase.
Ioana Predescu, cu toată ştiinţa sa însuşită de la americani nu va face doi bani în ochii celor din Ministerul Finanţelor care stăpânesc procedurile de eludare a legilor când vine vorba de alocat sume de bani în direcţiile cerute de partid. Predescu va semna documente despre care va cunoaşte doar cât va dori funcţionarul din subordinea sa să ştie.
Premierul Ponta este un tip extrem de periculos şi alunecos. Folosindu-se de miniştri tineri, el a gândit să dea două lovituri. Una de imagine, adică promovează tinerii şcoliţi în străinătate şi buna bine mascată, lovitura de partid, adică avantajul de a profita din plin de lipsa de experienţă a acestor miniştri tineri.
Eu sunt absolut convins că aceşti tineri miniştri nu vor rezista prea mult timp, dacă vor avea puterea de înţelegere că practic sunt paravan pentru afacerile de partid. Când vor descoperi că sunt doar nişte păpuşi, opri vor avea puterea de a demisiona şi părăsi un guvern corupt în toate încheieturile sale, ori vor accepta situaţia de facto şi atunci cariera lor va fi compromisă.
La investire, preşedintele Băsescu a făcut o remarcă cu caracter de aluzie pentru tinerii miniştri. Le-a spus că şi el a încercat să promoveze tineretul în funcţii publice importante dar n-a reuşit. Speră să reuşească Ponta ce n-a reuşit el. Un discurs ironic de fineţe dar şi de punere în gardă a tinerilor miniştri.
În ce-l priveşte pe Ponta, deja el a demonstrat ieri că nu s-a schimbat şi nu se va schimba în acţiunile sale politice şi nu are de gând să se lecuiască de minciună şi ipocrizie. S-a înţeles marţi cu preşedintele Băsescu ca acesta să investească guvernul în funcţie iar el, premierul Ponta, se va prezenta în Parlament cu un nou program de guvernare.
Ieri, Ponta, a declarat că nu va veni în faţa Parlamentului cu un program de guvernare ci cu un program ca multe altele. El a declarat că are program de guvernare, doar că acum va cere parlamentarilor să-i aprobe un simplu program fără a-l defini ce fel de program este. Ponta nu vrea să definească programul ca fiind unul de guvernare pentru a nu-şi asuma răspunderea guvernării alături de UDMR, pentru a se disculpa în faţa românilor că arborarea steagului secuiesc pe instituţiile statului din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, că umilirea steagului românesc şi a însemnelor oficiale ale statului român în zonă nu sunt concesii ale sale făcute maghiarilor pentru a beneficia de sprijinul lor.
Ponta speră că-i va prosti pe ardeleni că o guvernare alături de UDMR nu înseamnă că el a trădat interesele românilor din Ardeal în faţa presiunilor maghiarilor. Numai că Ponta nu-i cunoaşte pe ardeleni. Ei sunt calmi, aparent paşnici, dar când le vine apa la moară nu iartă nimic. Ardelenii iartă multe dar nu şi când vine vorba de făcut concesii ungurilor, când patriotismul lor cu vechi rădăcini istorice este călcat în picioare. Dacă PSD-ul va avea la toamnă un candidat la prezidenţiale, acel candidat nu va avea parte de voturile ardelenilor. Aici este oablă treaba.
Revenind la concesia făcută de Băsescu lui Ponta de a investi guvernul cu condiţia ca Ponta să vină în faţa Parlamentului cu noul program de guvernare, iată că Ponta l-a ţepuit. El nu va prezenta un program de guvernare, care să-l oblige faţă de români la a face sau a nu face anumite lucruri, ci va prezenta un program nedefinit. Altfel spus, i-a dat ţeapă politică lui Băsescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Câştigătorul
Reţeta zilei: Paste cu sos
Traian Băsescu: România doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pe situaţia din Ucraina
Rabla 2014 vine cu modificări importante
Putin continuă să mintă! Civilii pro-ruşi nu sunt civili!
Tratament barbar, aplicat activiştilor Euromaidan, la Harkov. Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!
Ponta: Noul guvern îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare
Dar la ce sunteţi atent domnule Victor Ponta?
O navă militară americană, distrugătorul USS Truxtun, va ajunge la Constanţa în următoarele zile
Lista foştilor oficiali ucraineni cu averile îngheţate de UE
Precizările scriitoarei Lucia Olaru Nenati cu privire la comentariul de pe blog
Alune americane
Botoşani: Numai aşa poate-i va lega cei de la DNA
Concluziile summitului extraordinar de la Bruxelles dedicat crizei din Crimeea
Guvernul a aprobat un memorandum privind construirea unui parc tehnologic romano-chinez
Traian Băsescu, după summitul de la Bruxelles
Crin Antonescu susţine graţierea lui Gică Popescu
a fost un adevărat ambasador al României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog