Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10988
De la 07 Ianuarie 2003
122871055
Editorial

Temperatură ridicată în PDL Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 21 October 2010, 23:00
Deşi nu este fixată o dată anume, în cel mult o lună de zile în PDL Botoşani vor avea loc alegeri pentru o nouă conducere. În acest scop, la nivelul organizaţiei judeţene a luat fiinţă un Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), organism care are în atribuţiuni organizarea alegerilor în fiecare organizaţie comunală, orăşenească, municipală şi la nivel de judeţ.
Nou este modalitatea cum s-a stabilit norma de reprezentare la nivelul conferinţei judeţene, când se va alege noua conducere. De la Bucureşti au venit normele de reprezentare, iar acestea nu sunt în raport de numărul de membri, aşa cum se practică din totdeauna. Norma de reprezentare este dată de cumulul rezultatelor obţinute de organizaţia de bază în alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale din anul 2008 – 2009.
Aşa se face că organizaţii mici, cum este cea din Poârla, va avea la conferinţa judeţeană mai mulţi delegaţi decât una orăşenească. Acest procedeu a creat mari încurcături în jocurile de culise făcute în privinţa componenţei viitoarei conduceri a partidului la nivel de judeţ.
Dacă la preşedinţia partidului Cătălin Flutur nu are deocamdată contracandidat şi nici nu se anunţă a avea, la funcţiile de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinţi sunt deja mari probleme. Sunt probleme mai ales pentru actualii vicepreşedinţi ai partidului care sunt din municipiul Botoşani şi care nu mai pot controla voturile din sală, pentru că Organizaţia PDL Botoşani a obţinut rezultate slabe în alegerile trecute ceea ce înseamnăî şi puţini delegaţi la conferinţă.
Vicepreşedinţi precum Buhăianu, Diaconu, Ghiorghiţă au mici şanse de a mai fi realeşi, er neavând priză în judeţ pentru că n-au sprijinit cu nimic primarii, viceprimarii şi consilierii locali de la comune. Nici Ţâbuleac nu are vreo şansă să mai fie reales prim-vicepreşedinte, împotriva lui creându-se în partid un curent puternic de nemulţumire din partea aleşilor locali care n-au fost deloc, sau aproape deloc, sprijiniţi de Ţâbuleac în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.
Este posibil ca în conducerea partidului să pătrundă mulţi membri din organizaţiile locale, pentru că prin judeţ, între aceste organizaţii s-au făcut şi se mai fac fel de fel de alianţe pentru a fi sprijiniţi anumi8ţi candidaţi care să fie aleşi vicepreşedinţi sau în Biroul Permanent Judeţean.
Este de aşteptat ca după aceste alegeri conducerea partidului să fie curăţată de abobaţi la anumite funcţii şi să fie promovate persoane care au demonstrat loialitate partidului şi solidaritate colegială. În acest context, nu m-aş mira să aflu că cel puţin doi parlamentari PDL de Botoşani să voteze moţiunea de cenzură proaspăt introdusă de opoziţie. Am informaţii că doi deputaţi PDL de Botoşani sunt în negocieri cu PSD pentru a vo0ta moţiunea. Cei doi ştiu că apropiatele alegeri din partid nu le sunt favorabile şi-şi fac geamantanul de chiriaşi, pentru că ei au venit în PDL şi nu sau ridicat din interiorul partidului.
Dacă moţiurea de cenzură va trece şi Guvernul Boc va cădea, în PDL Botoşani vor avea loc răfuieli politice de proporţie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfatul maistrului către ucenic
Dosare penale pentru produse „de marc㔠la preţ de bazar
Poveste nouă cu trotuare vechi la Frumuşica
CCR a admis excepţiile privind acordarea de despăgubiri persoanelor care au suferit condamnări politice
Publicaţiile din Bulgaria - obligate să publice anual informaţii despre proprietarii lor
Laszlo Borbely despre votul UDMR la TVA si pensii
probabil colegii s-au uitat la alt deget
Comisia Europeană a aprobat o finanţare de peste 124 milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara
Să fim cu ochii pe Cristian Achiţei!
Sistemul sanitar botoşănean la masa tratativelor
Cazane de rachiu şi băutură ilicite depistate de de oameni ai legii
Botoşănenii cu datorii la apă riscă executarea silită
Vor să verifice unde se duc banii publici ai CJ
preşedintele Ţâbuleac nu-i deloc încântat de iniţiativă
A păşit spre moarte „fericit”
bdirect dintr-o crâşmă din localitatea Nicolae Bălcescu
Adio, Domnule Colonel...
La SJA s-au stopat schimbările la nivelul conducerii
În lipsă de altceva mai bun, IŞJ se ocupă de viitoarele examene şcolare
Modificări la examenul de rezidenţiat
Cei din sănătate şi învăţământ se simt iar minţiţi cu salariile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog