Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
16029
De la 07 Ianuarie 2003
68475713
Editorial

Ticăloşi în libertate

  • Ioan Rotundu
  • 24 February 2014, 23:00
Ca toţi dictatorii care şi-au mânjit mâinile cu sângele propriului popor i Viktor Ianukovici când au simţit că trebuie să dea socoteală pentru faptele sale criminale a dat bir cu fugiţii. Mai devreme sau mai târziu va fi prins şi judecat. Însă ce este de remarcat rămâne faptul că deşi aceşti dictatori sfârşesc în sicriu sau după gratii, sfârşitul lor nu-i impresionează pe cei aflaţi încă la putere.
Nu se poate spune că Ianukovici n-a luat act de cum au sfârşit Sadam Husein, Gadaffi, Hosni Mubarak şi alţii ca ei. Cu toate acestea el a scăldat Kievul în sânge. Este încă o dovadă că atâta vreme cât sunt la putere, aceşti dictatori se cred invincibili iar când îşi dau seama că se prăbuşesc au reacţii de o laşitate greu de imaginat.
Să-l părăsim pe Ianukovici, că-l vor judeca ucrainenii, şi să ne concentrăm atenţia asupra propriilor noştri dictatori. De vreo doi ani, în România s-a ridicat un politician care prezintă toate semnele că este dictator în devenire, dacă nu cumva a şi devenit. Mă refer la actualul premier Victor Ponta.
L-aţi auzit cumva condamnând baia de sânge provocată de Ianukovici şi Guvernul comunist? Nu, pentru că şi el este din aceeaşi plămădeală politică. Ponta este tipul politicianului care dacă va simţi că-i este în pericol funcţia, statutul de privilegiat al puterii, nu se va sfii să recurgă la vărsare de sânge. Să ne amintim cum na dat dezlegare jandarmilor să-i ciomăgească pe protestatarii din Pungeşti.
Ponta este de o ipocrizie şi un cinism care, dacă eşti conştient de aceste forţe malefice care-l domină, te gândeşti cu groază la ce-ţi va aduce de la el ziua de mâine. Numai pe parcursul zilei de ieri a dat o nouă dovadă de ipocrizie şi cinism. Mai întâi i-a asigurat pe liberali că el nu doreşte să-i dea afară de la guvernare, ca apoi să se afle că deja el are pregătit un Guvern nou, fără participarea lor. Şi în timp ce dădea liberalilor astfel de garanţii, a semnat demiterea a trei secretari de stat liberali.
Însuşi Crin Antonescu, cel care l-a sprijinit pe Ponta să ajungă în postura de premier dictator, a declarat sâmbătă că acesta nu ţine cont de separaţia puterilor în stat când trebuie să-şi împlinească o dorinţă proprie de consolidare a puterii.
Din nefericire pentru el, Crin Antonescu nu este diferit de caracterul lui Victor Ponta. Nu numai că l-a ajutat pe Ponta să spulbere statul de drept prin acea lovitură de stat din august 2012 dar a continuat să-i susţină demersurile de subminare a justiţiei, a unor companii de stat cheie în economia românească şi mai ales de sfidare a organismelor Uniunii Europene dar şi a unor puteri precum cea a SUA.
Chiar dacă Antonescu va retrage PNL-ul de la gu8vernare, răul cel mare pentru români a fost făcut. Antonescu este tot atât de vinovat pentru proasta guvernare a României pe cât este şi Victor Ponta.
PNL-ul nu poate ieşi de la guvernare criticând PSD-ul pentru că s-au susţinut reciproc atât în Guvern cât şi în Parlament. Nu ştiu dacă ieşirea PNL-ului de la guvernare este un joc pus la cale între Antonescu şi Ponta, ca Antonescu să compromită dreapta politică pentru alegerile prezidenţiale. Dar ştiu că românii nu-l vor vota niciodată preşedinte pe Antonescu, nici dacă l-ar susţine Băsescu cu toată mişcarea lui populară în curs de afirmare politică.
Şi Ponta, şi Antonescu sunt doi ticăloşi în libertate, cu precizarea că Ponta este mult mai periculos pentru viitorul ţării. Din păcate, românii încă nu s-au dezmetecit cine le este duşmanul şi continuă să fie victime ale propagandei celor de la Antena 3. Sunt uimit să discut cu oamenii de la ţară care continuă să creadă că o duc prost pentru că Băsescu nu-i lasă pe Ponta şi Antonescu să guverneze.
Oamenii aceştia vor merge în mai la vot să aleagă europarlamentarii şi în toamnă preşedintele iar ei n-au capacitatea de a discerne siguri minciuna lui Ponta de adevăr. Lipsa unei opoziţii coerente şi dinamice, vehementă şi bătăioasă, a prejudiciat grav informarea românilor iar vina este numai a politicienilor din opoziţie.
Poate că Guvernul USL se va sparge dar asta nu înseamnă că de acum românii trebuie să se înghesuie la vot pentru liberali. Liberalii de acum nu sunt cu nimic diferiţi de social-democraţii lui Ponta. Şi unii şi ceilalţi sunt neocomuniştii programaţi ideologic de Ceauşescu şi perfecţionaţi de Ion Iliescu.
Ne-ar trebui o generaţie nouă de politicieni, europeni convinşi, nealteraţi ideologic nici măcar de doctrina social-democrată fondată de Iliescu. Sunt câteva voci tinere dar românii n-au urechi să lei asculte. Aceste voci n-au mijloace media de afirmare pentru că mai toate posturile naţionale de televiziune sunt controlate de Ponta şi ai lui. Ce ne rezervă viitorul? O şi mai mare putere pentru Victor Ponta, nouă mai multe impozite şi taxe iar pentru cei care vor murmura în front bâtele şi gloanţele de cauciuc ale jandarmilor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Bancul zilei: Untelugentul!!!
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Chiftele ucrainene
MFP: Declaratia de impozit pe profit poate fi depusa fara sa fie certificata
Obligaţii suplimentare de plată pentru fondul de mediu
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Ponta: Mariana Câmpeanu a suferit un accident vascular
dar continuă activitatea la minister
Victor Ponta: Daca PNL se retrage de la guvernare, am mandat pentru a negocia o alta majoritate parlamentară
Victor Ponta a demis luni trei demnitari liberali
Scânteia din cenuşa creştinismului daco-roman
La volan, fără permis de conducere
Salvată din foc de poliţiştii de frontieră
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Botoșănenii își doresc KFC la Uvertura Mall
Are tupeu baba!
Ioan Rotundu
Victor Ponta insista ca UDMR sa intre la guvernare
Percheziţii DNA la două notariate, în dosarul privind retrocedările satului Nadal
anchetatorii pun sechestru pe toate terenurile retrocedate familiei Colteu
Botoşani: Laşitatea primarului Portariuc nu este susţinută de lege
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă