Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7118
De la 07 Ianuarie 2003
80761718
Editorial

Ticăloşi şi unii şi alţii

  • 9 November 2010, 23:00
Ieri, preşedintele României Traian Băsescu s-a adresat Parlamentului cu o cuvântare menită să-i pună pe parlamentarii opoziţiei într-o situaţie compromiţătoare. Pur şi simplu, cu şiretenia şi forţa malefică ce-l caracterizează, preşedintele Băsescu îi consideră pe parlamentarii din opoziţie ţapii ispăşitori ai viitoarelor noastre insuccese în lupta cu efectele crizei economice. Iar cele două principale partide din opoziţie, PNL şi PSD, în loc să adopte o poziţie de ripostă politică inteligentă, s-au cramponat de o problemă demnă de statutul găinarilor: schimbarea Robertei Năstase din funcţia de preşedinte a Camerei Deputaţilor pe motiv că fură la voturi.
În Parlamentul României se fură la voturi din 1996, când PDSR-ul şi-a pierdut statutul de partid majoritar iar în Parlament a pătruns un conglomerat de partide, precum CDR-ul, voturile fiind disipate. Tot din 1996 s-a descoperit rolul important pe care-l poate juca şeful de grup parlamentar şi cât de necesare sunt negocierile din culise.
Preşedintele Băsescu, prin cuvântarea de ieri, şi-a arătat încă odată ticăloşia care-l caracterizează. Dacă el ar fi dorit din toată inima realizarea unui moratoriu între partidele politice parlamentare, ca să treacă repede legile cerute de FMI, ar fi renunţat la Roberta Năstase, lăsându-i pe cei din opoziţie fără nici un pretext de a nu mai vota legile. Numai că dorinţa preşedintelui a fost ca cei din opoziţie să nu răspundă chemării sale de interes naţional şi astfel să-i poată acuza de dezinteres faţă de problemele naţionale, culpabilizându-i pentru insuccesele Guvernului Boc.
Puerile au fost şi motivaţiile de refuz ale liberalilor şi social-democraţilor. Ponta a susţinut că nu poate vota legile impuse de FMI. Dar când Guvernul Năstase a promovat în Parlament legile cerute de FMI, torul era în ordine. Ponta, prin poziţia pe care s-a situat, a arătat românilor că nu-i pasă de interesele naţionale ci de satisfacerea nevoilor partidului pe care-l reprezintă.
La fel şi Crin Antonescu, a pus condiţia ca moratoriul să devină o realitate, să fie schimbbată Roberta Năstase, care fură voturi. Dar Crin Antonescu era în Parlament când Guvernul Tăriceanu, deşi în minoritate, obţinea legi votate tot cu voturi falsificate ca număr. Şi Antonescu a demonstrat dispreţ faţă de românii de rând, de alegătorii partidului său, punând interesele partidului deasupra intereselor naţiunii.
Ieri am avut confirmarea irevocabilă că aleşii noştri nici pe departe nu sunt interesaţi de rezolvarea problemelor care să ne îndulcească viaţa ci de propriile lor nevoi. Ticăloşi şi cei aflaţi la putere şi cei din opoziţie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când nevasta este… obosită
Parlamentarii PSD vor vota legile dacă li se dă capul Roibertei Abastase
Imagini cu atacul asupra jurnalistului rus Oleg Kasin
aflat în comă după ce a fost bătut lângă casa sa
Câteva sute de persoane au protestat alături de Mircea Badea la CNA
Taxa de poluare se va plăti şi pentru maşinile Euro 5 de la 1 ianuarie
care sunt propunerile şi cu cat vor creşte taxele pentru Euro 2, 3 si 4
Medalie de aur pentru inventatorul roman Corneliu Birtok-Baneasa,
în Kuweit
Schimbare de macaz la Fondul Monetar Internaţional
Guvernul a convenit cu FMI şi CE ca salariul minim să fie majorat până la 670 de lei
Un contract de 220 milioane de euro pentru construcţia tronsonului de autostradă Deva-Orăştie
Un „Tratat” ca o nouă sârmă ghimpată
Ghimpu sparge omerta KGB din Basarabia
Nu era momentul oportun să semnăm Tratatul de frontieră cu R Moldova
,, Carnavalul Toamnei” la Vlădeni
Neputincios, primarul de Dorohoi cere mila jandarmilor
„Ciorile au o inteligenţă aparte” explică vicele Ghiorghiţă
începe vânătoarea
Ministerul Sănătăţii i-a dat cu tifla preşedintelui Ţâbuleac
Slogane dedicate Adei Macovei
Silvana este acum director al DSP cu drepturi depline
În loc de note, liceenii ar putea primi calificative
Control la buteliile cu bgaz
Medicii de familie vor fi plătiţi şi în raport de serviciile medicale prestate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă