Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1750
De la 07 Ianuarie 2003
122887399
Editorial

Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi

  • 26 March 2020, 14:41
În lupta cu coronaviruşii Guvernul Orban a pricopsit poporul român cu trei ordonanţe militare, care de care mai restrictivă în ce priveşte libertatea de mişcare a cetăţenilor şi aplicarea de amenzi în sume exorbitante dacă le raportăm la câştigul românului care munceşte în ţară şi n-a plecat spre alte zări aşa cum au plecat alte peste 5 milioane să-şi asigure prosperitatea familiei muncind la străini.
În primul rând nu poţi egaliza printr-o normă juridică, fie ea şi ordonanţă militară, un mod de viaţă la nivelul întregului popor. Generalul reglementărilor nu trebuie să elimine cazurile particulare şi singulare ci, dimpotrivă, trebuie să le accepte pentru a nu transforma viaţa celor în cauză în drame de familie.
Pur şi simplu Guvernul Orban, prin impostorul ministru Marcel Vela, (ştiu ce spun!) ne-a dat pe mâna funcţionarilor analfabeţi din poliţie, jandarmerie şi mai nou a soldaţilor, compromiţând Armata Română aşa cum a făcut Ceauşescu în decembrie 1989. . Aceştia sunt cei care ne opresc pe stradă şi ne cer fel de fel de documente, ne pun întrebări care n-au legătură cu legitimarea noastră, se înfoie în pene şi-şi dau importanţă că odată opriţi la control ei sunt stăpânii noştri şi ei decid dacă mai putem fi cetăţeni liberi sau infractori pe bază de coronaviruşi ce trebuie să fim amendaţi cu 20 mii lei sau trimişi după gratii.
Logica celor care au impus aşa ceva este una cretină: dacă prezint documentele, pot avea coronaviruşi, pentru ei suntem sănătoşi, dacă nu avem documentele, chiar dacă suntem sănătoşi, pentru ei suntem bolnavi.. Şi mai plin de imbecilitate este faptul că eu, Rotundu, prin declaraţia completată pe proprie răspundere decid că sunt sănătos, fiind mai presus de decizia unui medic specialist.
Pur şi simplu cei care au stabilit astfel de amenzi cred că toţi românii au venituri de zeci de mii de lei cum au ei, că toţi românii se dedulcesc din banii publici aşa cum fac ei şi că a plăti o amendă de 20 mii lei este o sancţiune simbolică. În realitate amenda i-a dreptul la viaţă celui sancţionat şi a familiei lui vreme de un an de zile, pentru că amenda este câştigul lui pe un an.
Dar şi mai ipocrit şi imbecil este gestul oficialilor de a anunţa că s-au aplicat mii de amenzi însumând milioane de lei. Am discutat cu mai mulţi primari din judeţ şi toţi au recunoscut că dacă vor primi la primărie spre încasare astfel de amenzi nu le vor putea încasa niciodată pentru că cei amendaţi sunt săraci lipiţi pământului. Cine a auzit în România ca vreun ţigan amendat să-şi fi plătit amenda?
Mai au cei care fac controale atitudinea arogantă, tupeistă de a-l trata pe cel supus controlului ca pe o fiinţă inferioară lui, deşi el, prin atitudinea sa, dovedeşte cât de lipsit de educaţie socială este. Cum să-l amendezi pe ţăranul care a venit la târg să-şi cumpere uneltele de lucru în curte şi agricultură pentru că n-a putut prezenta declaraţia pe proprie răspundere? Omul nici n-a auzit de aşa ceva şi nici na-r fi avut de unde o procura, că nu are acasă laptop şi imprimantă.
Abia după ce s-au trezit amendaţi la oraş, ţăranii s-au dus pe capul primarului să-l întrebe ce-i cu această declaraţie şi de unde o poate cumpăra. Corect ar fi fost ca aceşti ţărani, cetăţeni care nu erau la curent cu ce documente trebuie să aibă asupra lor să fie avertizaţi şi informaţi cum trebuie să procedeze pe viitor, nu să fie amendaţi, bieţii ţărani neînţelegând cu ce-au greşit că au venit la oraş sau au ieşit din casă pe stradă pentru a cumpăra pâinea de la magazinul din colţul străzii.
Am stat de vorbă cu primarul de la Călăraşi, Copălău, Coţuşca şi mi-au explicat că le-a trebuit ceva timp să tipărească la primărie declaraţiile pe proprie răspundere şi să le distribuite la unităţile comerciale de unde ţăranii să le poată procura. Dar, au afirmat ei, ordonanţa militară s-a dat fără a se lua un minim de măsuri premergătoare ei şi a lăsa timp autorităţilor locale să-i informeze pe cetăţeni.
În timp ce Guvernul Orban a trecut la represiuni asupra cetăţenilor folosind poliţiştii, jandarmii şi mai nou militarii, nu aceeaşi severitate au arătat-o faţă de autorităţile statului care n-au luat măsuri de prevenire a infectării cu coronaviruşi în spitale, inclusiv a medicilor, asupra acelor autorităţi care aveau obligaţia de a procura din timp echipamentul de protecţie pentru unităţile spitaliceşti şi populaţie. În fruntea acestor instituţii au fost toleraţi incompetenţii puşi politic: manageri de spitale, directori la DSP, şefi la ISU etc.
Pentru aceşti incompetenţi care au agravat situaţia pandemiei nu s-au deschis dosare penale, n-au fost amendaţi. Dimpotrivă, premierul Orban, ministrul vela au mulţumit public acestor incompetenţi care au lăsat moartea adusă de coronaviruşii să-şi facă de cap inclusiv în cele mai renumite spitale din România.
Pandemia de coronaviruşi nu va putea fi eradicată cu amenzi aplicate cetăţenilor aflaţi pe stradă împinşi de nevoile vieţii ci cu educarea lor ca formă de prevenire şi, mai ales, prin a le pune la dispoziţie echipamentul de protecţie. Să nu mai fie la cheremul directorului de DSP când se impune testarea unui suspect şi când nu pentru că din cauza acestor directori de la DS au fost infectate spitalele şi sutele de medici. Cred că medicul care consultă pacientul este şi cel în măsură să decidă dacă se impune testarea sau numai izolarea.
Preocupaţi de alegerile anticipate, Guvernul Orban, preşedintele Klaus Iohannis au neglijat pregătirile care se impuneau în aşteptarea apariţiei şi în România a coronaviruşilor. Pe ei cine-şi amendează, cine-i anchetează şi-i trimite după gratii aşa cum fac ei cu noi.
Demiterea ministrului Sănătăţii Victor Costache nu a rezolvat fondul problemei privind lupta împotriva pandemiei, nu le-a adus medicilor din spitale echipamentul de protecţie necesar, nu s-au înmulţit ventilatoarele de care avem acută nevoie, nu a rezolvat lipsa de substanţe dezinfectante etc. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog