Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11156
De la 07 Ianuarie 2003
115051138
Editorial

Ţinte false

  • Ioan Rotundu
  • 11 May 2014, 23:00
Campania electoralo a alegerilor europarlamentare oferă românilor o nouă atmosferă de circ naţional, de această dată fără pâine pentru că partidele din opoziţie sunt sărace iar PSD-ul, prin Guvernul Ponta, nu mai reuşeşte să strângă de la români atâţi bani cât au nevoie să fure baronii locali şi să mai rămână câte ceva pentru a cârpi pe ici pe colo peticele tot mai mari ale economiei.
Dar s-o luăm metodic. USL-ul, această alianţă politică devenită piaza rea pentru viitorul românilor începând cu mai 2012, s-a destrămat. S-a destrămat doar la nivel de cârdăşie guvernamentală pentru că în plan politic ea există. Cel puţin, în strategia politică a campaniei electorale a alegerilor europarlamentare a PSD-ului, probabil elaborată înaintea desfacerii alianţei, se bazează pe vechile sloganuri ale USL cu care alianţa a câştigat alegerilor în toamna anului 2012.
Premierul Victor Ponta, omul care a condus şi conduce PSD cu intrigi şi promisiuni, se află în faţa unei mari cotituri de carieră politică. De când este premier el n-a reuşit să subjuge justiţia politicului, de unde valul de arestări şi trimiteri în judecată a continuat şi cu PSD la guvernare, lucru care i-a supărat rău pe baronii locali care, ajunşi la putere în diferite funcţii locale şi centrale au început să fure mai ceva ca-n codru.
Continuarea arestărilor de către procurorii DNA i-a îngrozit şi în acelaşi timp uimit de ce li se întâmplă. Aşa că au început să-i ceară socoteală lui Ponta de tot ce li se întâmplă. Iar Ponta n-a putut să le ofere o explicaţie convingătoare, explicându-le probabil că atât timp cât Băsescu se mai află la Cotroceni el nu poate controla justiţia.
Aflat într-o situaţie destul de critică faţă de baronii din PSD, Ponta s-a implicat direct în campania aceasta deşi el n-are nimic comun cu ea. Aici sunt de punctat două aspecte destul de importante. Prin implicarea sa directă în derularea campaniei cu atacuri directe la preşedintele Băsescu, Ponta ţine trează în conştiinţa românilor ura sădită de USL faţă de Băsescu. Al doilea aspect este că românii, în marea lor majoritate nu fac deosebire între rolul parlamentarilor şi cel al europarlamentarilor, dovadă că în popor se vorbeşte de un vot pentru Ponta.
Practic, se poate observa şi fără a fi un specialist în mediul politicv românesc că Ponta foloseşte campania europarlamentarelor pentru a-şi lansa campania la prezidenţiale. Sloganul „Ponta la Preşedinţie, Băsescu la puşcărie” este destul de sugestiv. Ponta-l acuză pe Băsescu de furt fără a indica şi ce a furat. Nici nu trebuie s-o facă. Românilor cu minte puţină şi nostalgici încă după Ceauşescu, bugetarilor care taie frunze la câni pe banii noştri, pensionarilor din fostul regim nu trebuie să le oferi detalii.
Ei sunt tributari unei mentalităţi de acceptare a ce li se spune fără a filtra raţional iar slugile lui Voiculescu de la Antena au continuat cu succes manipularea publică de masă ce a dat rezultate fructuoase şi regimului Ceauşescu.
Aşa stând lucrurile, actuala campanie a alegerilor europarlamentare n-are nimic comun cu aceste alegeri şi cu cei care vor ajunge la Bruxelles, în marea lor majoritate nişte anonimi, nişte incompetenţi dar care şi-au cumpărat locurile cu bani şi prin hărnicie de partid.
Ciudat este faptul că la Bruxelles vor poza în reprezentanţi legitimi ai poporului român şi colegii lor din celelalte ţări îi vor trata ca personalităţi politice ale României, aşa cum a fost tratat şi social-democratul Adrian Severin până ce a fost prins cu luare de mită şi a făcut ţara de râs, fără ca PSD-ul că-i condamne în vreun fel gestul.
Românii vor merge din nou turmă la vot şi vor cota candidaţii PSD, în mintea lor pe Ponta cu satisfacţia că s-au răzbunat pe Băsescu. Când se vor deştepta ce au făcut va fi prea târziu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


o9PNL Boroşani PSD își continuă campania de denigrare zilnică a Partidului Național Liberal (P)
iar atacurile repetate la adresa liberalilor ne arată că suntem văzuți de către PSD ca principalul obstacol care mai stă în calea acaparării puterii totale de către social- democraţi
Mihai Răzvan Ungureanu, primit cu simpatie la Botoşani
Doina Federovici: „România merită mai mult”
„PDL-ul nu va mai tăia niciodată salarii şi pensii. Spuneţi oamenilor aceste lucruri”
„Monica fără frică” despre PSD-işti : „Hoţi, corupţi, tâlhari”
PDL-iştii botoşăneni s-au întâlnit cu candidaţii la europarlamentare
Valeriu Zgonea despre afirmatiile lui Rogozi
A gresit fundamental, vrea sa-si arate muschii
Traian Basescu: Trebuie aflat cata votca a consumat Dmitri Rogozin inainte de a face declarati.
A ramas la modul de gandire stalinist
Dmitri Rogozin anunta ca a adus la Moscova petitii pentru recunoasterea Transnistriei
Traian Basescu: Nu pot sa consider afirmatiile lui Rogozin declaratii oficiale ale Federatiei Rus
Daca in Ucraina e razboi civil, Romania va fi profund afectata
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Reîncarnare
Paula Seling si Ovidiu Cernăuţeanu învinşi de… Ponta
Ion Rotundu
Calvarul din salonul 13
Ioan Rotundu
Anunţ de vânzare casă în Dorohoi
Botoşani: Mihai Răzvan Ungureanu, zdruncinat pe drumurile Săveniului
În primul rând, cei care au ajuns în fruntea judeţului sunt cei care prăbuşesc judeţul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă