Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2922
De la 07 Ianuarie 2003
87704311
Editorial

Toţi îs o apă şi-un pământ

  • Ioan Rotundu
  • 26 May 2013, 23:00
Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc a fost o nouă dovadă, pentru cei care simt şi trăiesc româneşte, cât de ticăloşi pot fi politicienii noştri. Iar ticăloşia lor a ajuns aşa departe, că nici culoarea politică nu-i mai poate despărţi.
Sâmbătă, la Miercurea Ciuc, aproape toţi liderii marilor partide s-au îngrămădit în sala unde se desfăşura Congresul UDSMR pentru a se linguşi faţă de conducerea maghiarilor în dorinţa de a le intra în graţii şi cu speranţa că se vor bucura de sprijinul lor politic.
Premierul Ponta a mers până acolo încât s-a arătat dispus la un dialog pe marginea modului în care este formulat în prezent Art. 1 (1) din Constituţia României, respectiv: „(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. „
A mai lăsat premierul să se înţeleagă că şi Art. 13 din Constituţie ar putea fi revizuit: „În România, limba oficială este limba română.”
Aşadar, de dragul de a se bucura de sprijinul politic al UDMR, premierul Ponta ar fi dispus să trădeze, să vândă ungurilor, ceea ce românii au mai scump şi care l-au înfăptuit cu greu, cu multă vărsare de sânge şi cu o răbdare care se numără în secole de istorie: unitatea de sânge, de teritoriu şi de limbă.
Mai vreţi o dovadă de ticăloşie mai mare ca aceasta. Iar ca să dea satisfacţie deplină ungurilor prezenţi în sală, premierul a persiflat şi steagul liberalilor, luând în derâdere culorile galben- albastre, chipurile pentru a nu jigni culorile steagului secuiesc. Un mişto ieftin asupra istoriei şi tradiţiilor liberalilor români cu care Ponta pretinde că se află în strânsă politică de guvernare.
Totodată, prezenţa sa la Congresul UDMR a mai pus în evidenţă cât de slab cunoscător este el a istoriei poporului pe care pretinde că-l reprezintă ca premier. Ponta a afirmat de la tribuna Congresului UDMR că a aflat de la secui cum aceştia l-au ajutat pe Mihai Viteaz să înfăptuiască Unirea provinciilor istorice româneşti. „Mauvais Ponta” ar fi spus francezul, luând act de ignoranţa acestuia despre istoria românilor.
Secuii au luptat la Călugăreni şi, apoi, numai o parte dintre ei la Şelimbăr alături de Mihai Viteazu pentru că sperau ca voievodul să le redea libertăţile pe care i le luaseră ungurii. De unde şi ura lor împotriva principelui Transilvaniei, cardinalul Andrei Bathory, căruia i-au tăiat capul şi l-au depus la picioarele lui Mihai Viteazu. „Prostul de Ponta”, nici măcar să plagieze din Istoria românilor supt Mihai – Voievod Viteazul lui Nicolae Bălcescu nu s-a priceput în şcoală!
Prezent şi el la Congresul UDMR, liderul PNL Crin Antonescu a intrat în jocul miştocar al lui Ponta şi găsit de cuviinţă să-şi ia revanşa declarând că dacă liderul PSD are alergie la culorile galben-albastru, el consideră că în România este suficient „roşu”. Liberalul suferă de daltonism politic, pentru că în sala de la Miercurea Ciuc se afla în mijlocul unei mări de verde.
Până şi nesemnificativul Vasile Blaga s-a dus la Miercurea Ciuc să vadă dacă nu cumva îi rost de a împrumuta ceva borş pentru a spori ciorba opoziţiei, o ciorbă deja prea acră de atâta lâncezeală şi care trebuie aruncată la buncărul istoriei şi înlocuită cu o alta proaspătă, dar fără de cei ca Blaga, care oricând sunt dispuşi să dea borşul românesc pe gulaşul unguresc, numai să pună mâna pe putere.
Sâmbătă, la Miercurea Ciuc, politicienii români de prim rang s-au dus la Congresul UDMR, precum Henric al IV-lea, împăratul Germaniei, la Canossa (21 ianuarie 1077), umilind împlinirea aspiraţiilor istorice ale românilor.
Ştiţi ce este trist din ce s-a întâmplat sâmbătă la Miercurea Ciuc? Faptul că românii din celelalte provincii istorice ale României, cu excepţia românilor din zona Harghita, Covasna şi Mureş, nu vot sancţiona prin vot umilinţa la care i-a supus liderii politici ai celor mai importante partide. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poliţistul, fiola şi… citiţi bancul
Un 0grup de ţigani şi-a instalat tabăra într-o zonă exclusivistă a Londrei
ei cer protecţie şi grijă de la regina Angliei
Ponta, la Congresul UDMR, a manifestat alergie la culorile galben-albastru
Lumea lu' Rotundu: Din culisele festivalului buceceasn
Nu mai sunt probleme cu urşii, acum sunt probleme cu şacalii şi mistreţii
Crin Antonescu continuă excluderile din PNL
Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar vor fi desfiinţate
Pont de vacanta. Turcia limitează consumul de alcooll
România trebuie să suporte corecţii de aproape 700 de milioane de euro
Alune americane
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 26.05.2013
Mesajul este mult mai dur, domule primar!
Ioan Rotundu
Botoşani: Scopul este comun, banii adunaţi sunt cheltuiţi diferit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă