Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18184
De la 07 Ianuarie 2003
122903833
Editorial

Toxicitatea UDMR .ului acţionează precum picătura chinezească

  • Ioan Rotundu
  • 12 July 2021, 19:50
Desfiinţarea Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)scoate la iveală cât de toxică este pentru România cooptarea UDMR-ului la gi8uvernare. UDMR-ul nu vrea desfiinţarea secţiei, ci doar trecerea ei în subordinea Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce ar contraveni tuturor cerinţelor venite din partea Comisiei de la Veneţia şi ale Consiliului şi Comisiei Uniunii Europene.
Practic, dacă s-ar împlini dorinţa UDMR-ului, România ar rămâne în continuare monitorizată pe Justiţie de către Uniunea Europeană iar intrarea în Spaţiul Schengen ar fi amânată la Calendele greceşti. Dar tocmai asta urmăreşte şi UDMR-ul, tocmai acesta este ordinul primit de UDMR de la Viktor Orban, premierul Ungariei: România să nu scape de monitorizarea pe justiţie şi să nu intre în Schengen, ambele piedici urmând a avantaja Ungaria.
Să trecem în revistă principalele poziţii ale miniştrilor UDMR faţă de anumite interese ale României, ele fiind dovezi incontestabile ale toxicităţii prezenţei ungurilor la guvernare.
Ludovic Orban s-a dovedit a fi cel mai mare trădător al intereselor României când a acceptat ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurii să fie cedat UDMR-ului. După ce ungurii au dezgolit versantul vestic al Carpaţilor Orientali prin tăieri masive şi export al lemnului în Ungaria, acum ministrul ungur Barna Tánczos vrea să ne ucidă şi urşii. Cică s-au înmulţit peste măsură.
Ba şi-a scos pe ungurii din Covasna şi Harghita în stradă, să protesteze că nu sunt omorâţi urşii. De ce urşii din Covasna şi Harghita vin în satele şi oraşele din zonă iar urşii din alte regiuni ale Carpaţilor îşi văd de traiul lor în pădure?
Pentru că habitatul lor a fost distrus. Nu sun t mii de urşi cum minte Barna Tánczos ca să-i poată ucide, sunt doar câţiva care intră în satele şi oraşele din Ţinutul Secuiesc. Sunt câteva zeci, dar nemaiavând pădure şi mâncare, foamea îi determină să-şi caute hrana în aşezările omeneşti.
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, blochează finanţările proiectelor depuse de primarii din Moldova şi Muntenia, menţinând zonele în sărăcie. Nu la fel procedează şi cu zonele din Ardeal, mai ales cu judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare. Premierul florin Câţu, care umblă prin judeţele ţării să-şi facă campanie pentru a fi ales preşedintele PNL, cunoaşte situaţia chiar de la primari, dar tace pentru că nu vrea să-i supere pe UDMR-rişti şi să iasă de la guvernare, stricând firava coaliţie guvernamentală.
Eduard Novak , ministrul Tineretului şi Sportului, pe motiv că tenismenele noastre nu vor să participe la Olimpiada de la Tokio, vrea să taie fondurile alocate Federaţiei Române de Tenis. Decizia este una insidioasă şi urmăreşte destructurarea bazei sportive la tenis pentru a stopa apariţia de noi valori. Tenismenele românce ce joacă în WTP n-au ajuns profesioniste pe banii Ministerului Sportului ci pe cei ai părinţilor şi sponsorilor, aşa că n-au nicio obligaţie faţă de ministerul lui Eduard Novak, dar fac imagine României prin performanţele lor.
Adevărul este că ministrul ungur, ros de invidia că Ungaria nu are tenismeni de performanţă, vrea să aducă România la nivelul Ungariei iar politicienii noştri tac complice.
Recent, viceprim-ministrul Hunor (foto) l-a criticat pe Dacian Cioloş că, în calitatea sa de şef al Grupului parlamentar Ringier din Parlamentul UE, a anunţat că Ungaria are suspendat PNRR pe motiv de nerespectarea legislaţiei europene. Cică afirmaţia lui Cioloş nu corespunde realităţii, făcându-l pe Cioloş mincinos.
Astăzi, adică luni 12 iulie a.c. de la UE s-a anunţat că PNRR al Ungariei este suspendat pentru analiză iar rezultatul, dacă va fi aprobat sau nu, se va cunoaşte abia la toamnă. Nu Cioloş a minţit, ci Hunor a încercat să apere imaginea Ungariei, deşi este numărul doi în Guvernul României.
Cred că este momentul ca premierul Câţu să realizeze cât de toxică este menţinerea UDMR la guvernare şi să-i trimită la plimbare. Nu crede că AUR, care are şi mai multe mandate de parlamentar decât UDMR, poate fi mai toxic decât UDMR-ul. Dimpotrivă, atragerea AUR la guvernare ar putea grăbi nu numai reformarea clasei politice dar şi instituţiile statului, iar lupta împotriva corupţiei ar fi reluată cu forţe noi şi eficiente dacă SIIJ va fi desfiinţată cât mai rapid.
Revenind asupra UDMR, istoria ne arată că ungurii au fost pentru Europa, încă de la aşezarea lor în Câmpia Panonică în secolul al VIII-lea, un popor problemă. Şi astăzi sunt la fel. Ungurii fac probleme nu numai României, ci şi Ucrainei, Slovaciei dar mai ales Uniunii Europene.
Ei lucrează în interesul naţiei lor prin a strecura otrava în comunităţile unde sunt minoritari, după modelul picăturii chinezeşti, iar când cred că otrava a lucrat suficient, ies la atac.
Dacă politicienii, guvernanţii noştri vor mai tolera manifestările şovine ale ungurilor, aceste manifestări pot lua amploare şi duce la dest6abilizarea liniştii şi păcii în ţară, vechea dorinţă a Ungariei prin care crede că mai poate deveni stăpână asupra Ardealului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Zgârcenia patronului
Horoscopul săptămânii 12 - 18 iulie 2021
Încă un escroc la vârful conducerii PNL Botoşani
Ionică Nechifor
Nemernicii din PNL duc Guvernul Câţu spre dezastru
Ioan Rotundu
Ţara care-şi venerează infractorii ca pe eroi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog