Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1069
De la 07 Ianuarie 2003
123190006
pnl
Editorial

Trădarea portocaliilor

  • Ioan Rotundu
  • 13 November 2012, 23:00
Afirmam în unele comentarii anterioare că primarii PDL vor face campanie pentru candidaţii USL. Voci din PDL au ţinut să mă contrazică, susţinând sus şi tare că primarii PDL vor susţine candidaţii Alianţei România Dreaptă. Din nou dreptatea a fost de partea mea şi din nou am putut constata că atunci când se face politică din sediul partidului din Botoşani, liderii politici respectivi sunt departe de realităţile din teren.
Ieri, am cutreierat o parte dintre comunele colegiilor Săveni şi Flămânzi. Deocamdată afişajul este modest, doar postere cu imaginea bust a candidaţilor Roxana Anuşcă, Şerban Mihăilescu, Viorel Grigoraş, toţi de la USL, şi susţinătorii lor, respectiv Florin Ţurcanu.
Astfel de postere le-am găsit lipite prin comunele Santa Mare, Blândeşti, Suliţa, Stăuceni etc. Candidata USL la Senat pe Colegiul Flămânzi - Dorohoi, Doina Federovici are montate bannere de-a lungul străzilor din localităţile centru de comună. În Colegiul Flămânzi chipul ei este însoţit de cel al candidatului la Camera Deputaţilor Verginel Gireadă. Alături de imaginea lor se află cea a lui Florin Ţurcanu şi a primarului din comuna unde s-au montat aceste bannere.
Dacă în comunele cu primari PNL sau PSD este normal ca imaginea primarului să apară pe astfel de bannere, mi se pare total inacceptabil ca imaginea primarului PSL să apară pe un banner al USL, susţinând candidaţii acestei alianţe.
Firesc, cetăţenii din comună văzându-l pe primarul lor alături de candidaţii USL li se va părea normal să-i voteze pe aceştia. Astfel de primari ai PDL pot fi văzuţi pe bannere la Călăraşi, Elena Vrajotis, la Hlipiceni Gheorghe Luchian, la Lunca Marcel Marcu, Stăuceni Cozmin Epuraş (foto) etc. Desigur, am putut constata şi primari PDL care n-au cedat anumitor presiuni politice s-au care nu s-au lăsat ispitiţi de anumite promisiuni venite din tabăra puterii şi n-au acceptat ca imaginea lor să fier cocoţată pe stâlpii reţelei electrice alături de candidaţii USL. Este cazul primarului Răuseni Florin Olaru sau cel al comunei Suliţa Costinel Ciubotaru. Sau poate urmează şi ei să apară, ca nu cumva să facă notă discordantă.
Ciudat, n-am văzut nicăieri postere cu candidaţii Alianţei România Dreaptă. Şi tot cum am afirmat de curând într-un editorial, se pare că pe Colegiul Flămânzi soarta actualului candidat al ARD, deputatul Nicolae Rebenciuc, pare a fi pecetluită în sensul că nu se bucură de susţinere nici măcar din partea primarilor propriului partid PDL.
Am mai remarcat abundenţa bannerelor cu candidaţii USL. De exemplu, în localitatea Călăraşi, pe uliţa centrală, am numărat cinci bucăţi cum tot cinci am numărat şi în comunele Hlipiceni şi Todireni. Nu cred că Doina Federovici, candidata USL la Senat din partea PSD, are atât de mulţi bani ca să poată acoperi financiar confecţionarea acestor bannere, cum nu cred că nici Verginel Gireadă, candidatul USL din partea PNL nu dispune de astfel de resurse financiare. Concluzia ar fi că USL , aflată la putere, s-a bucurat de o atenţie specială din partea sponsorilor, mai exact a patronilor unor firme abonate la lucrări finanţate din banii publici.
Se mai poate desprinde concluzia că ADR nu are o politică unitară la nivel de judeţ, aşa cum acţionează USL, candidaţii ARD descurcându-se fiecare cum poate în colegiul unde candidează. Iar trădarea primarilor portocalii va reduce drastic numărul de voturi pe care l-ar fi putut aduna la nivel de judeţ ARD-ul, ca să poată prinde măcar două mandate de deputaţi.
Cu un astfel de mod de abordare a actualelor alegeri parlamentare, ARD nu se va putea mândri c㠄Reporneşte inima României!” Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dilemă sexuală cu bani
Gastronomie: Castraveţi muraţi în saramură
Petru Bogatu: În grădina lui Ion toate păsările dorm
Republica Moldova nu poate exista fără o umbrelă cum este NATO
Victor Ponta despre declaraţiile lui Traian Băsescu privind viitorul premier
Interesul naţional e definit de români la votul din 9 decembrie
Ucraina: Premierul cere opoziţiei să se alieze cu puterea
Victor Ponta interzice protestele la Oltchim pentru că sperie investitorii
Ziua informării Preventive marcată şi la Botoşani
Pompierii verific ă secţiile de votare
Moaştele Sfântului Andrei vor fi aduse la Biserica Vovidenia
Marşul tinerilor din USL
Groapa de gunoi de la Stăuceni, detalii şi costuri
Ţurcanu vrea să mute şedinţele CJ în fieful eminescian de la Ipoteşti
Grupul Şcolar Şendriceni nu-şi va plăti datoriile
Botoşani: Numărul asistenţilor medicali comunitari a scăzut îngrijorător
Facilităţi medicale şi recreative pregătite fostelor cadre militare
Trei medici sancţionaţi pentru nereguli la acordarea CM
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog