Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25315
De la 07 Ianuarie 2003
92775525
Editorial

Trăim vremurile descrise de Sadoveanu în „Zodia cancerului”

  • Ioan Rotundu
  • 21 October 2018, 15:57
De ceva timp, Călin Popescu Tăriceanu, pe numele său complet Călin Constantin Anton Popescu - Tăriceanu,nume ce concurează în lungime cu cel al arabilor, cutreieră ţara şi promovează în rândul membrilor partidului său ALDE,, cu mult talent de impostor, o imagine falsă menită să acopere adevărata faţă a actualei clase politice care a depăşit de mult recordul de a fi cea mai coruptă din întreaga perioadă postdecembristă.
Aflat la sfârşitul săptămânii la Bacău, Tăriceanu le-a ţinut puţinilor săi membri de partid un discurs despre faptul că România nu este o ţară coruptă, aşa cum este Germania de exemplu. Imaginea de ţară coruptă este o imagine falsă promovată peste graniţă de DNA, această instituţie care de când a fost înfiinţată trimite după gratii oameni nevinovaţi.
A mai explicat Tăriceanu că modificările la legile justiţiei sunt perfect normale pentru actuala societate românească, modificările având rolul esenţial de a-i feri pe români de a deveni victime ale procurorilor şi judecătorilor corupţi de „statul paralel”, acest stat care nu-l lasă pe el şi Liviu Dragnea şi haşca lui să guverneze ţara după cum cred cuviinţă. Desigur, în faţa unui asemenea discurs rostit cu voce apăsată şi cu multă putere de convingere, cei aflaţi în sală au izbucnit în aplauze prelungite spre bucuria lui Tăriceanu care a zâmbit larg, văzându-se deja alesul naţiunii române pe post de preşedinte la Cotroceni.
Acest. impostor neobrăzat, neruşinat şi lipsit de orice respect pentru poporul român, se crede cocoţat la putere pentru veşnicie. Ca orice politician cu manifestări dictatoriale, impostorul nu mai are puterea de a judeca lucrurile în contextul realităţii lor. El judecă totul prin prisma imaginaţiei sale bolnave de putere.
Cine este acest impostor care-şi bate joc de poporul român, aflat braţ la braţ cu infractorul Liviu Dragnea, la fel de periculos şi care s-ar putea, dacă cursul politic actual îi va permite, să-l elimine pe impostor din cursa pentru putere? Fost fotomodel reprofilat pe dealer de autoturisme, Tăriceanu mai deţine recordul de a fi la a cincia căsătorie. Cu acest profil moral de familie nu s-a sfiit să susţină referendumul pentru familia tradiţională, atitudine perfectă de impostor.
Dar câţi dintre românii votanţi fideli ai grupării mafiote ALDE – PSD îşi mai amintesc că Tăriceanu, deţinător al funcţiei de prim-ministru, a fost un principal factor de organizare şi dezvoltare a actualei structuri mafiote care conduce România?
Prea repede au uitat românii despre „bileţelul roz” trimis de Tăriceanu preşedintelui Băsescu în cursul anului 2006 prin care-i cerea să se alăture „grupării oligarhice” pe care o reprezenta pentru că acum „a venit timpul nostru”. Fondator al corupţiei de amploare, impostorul Tăriceanu are acum tupeul de a cutreiera ţara şi a afirma că România a ajuns să fie percepută ca ţară coruptă din vina DNA.
Dacă DNA-ul şi-ar fi făcut pe deplin şi la timpul oportun datoria, Tăriceanu n-ar mai fi cutreierat acum ţara, n-ar mai fi demolat justiţia română, ci s-ar fi aflat după gratii unde sper că va ajunge în curând.
Susţinut de televiziunile mogulilor infractori Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă, de instituţiile create special să protejeze corupţia precum CNA, CNCD, Tăriceanu îşi poate promova impostura şi denatura adevărata stare în care se află poporul român. Poate ascunde cu abilitate dezastrul produs de corupţia care a cuprins ţara. În trufia puterii sale, Tăriceanu se crede un preferat la românilor pentru funcţia de preşedinte. Vă imaginaţi cum ar arăta România cu Tăriceanu preşedinte şi Liviu Dragnea prim-ministru? Câţi dintre români simt acest pericol şi luptă ca aceşti doi escroci să nu pună stăpânire pe ţară şi pe viitorul nostru?
Implicat penal în diverse fapte de corupţie, la concurenţă cu Liviu Dragnea, şeful său în domeniul corupţiei, Tăriceanu a dezvoltat un amplu discurs public pentru a discredita activitatea procurorilor DNA. Dezvăluirea publică a acordurilor dintre DNA, Parchetul General şi SRI a stârnit un val de compătimirea din partea votanţilor PSD faţă de corupţii trimişi pe bune în judecată. Cei care au condamnat existenţa acestor acorduri nu s-au întrebat cine erau cei vizaţi şi urmăriţi de SRI, au luat de bune afirmaţiile lui Dragnea şi Tăriceanu cum că erau ascultaţi de SRI mai ceva ca pe vremea lui Ceauşescu. Acest mod fals de prezentare a luptei DNA-ului şi SRI-ului împotriva corupţiei a prins la un segment important de români, mai ales la cei tributari Antenei 3.
Impostorul Tăriceanu, infractorii lui Dragnea, au reuşit să legifereze faptul ca probele administrate de SRI împotriva corupţilor să fie declarate ilegale, Aşa a scăpat, deocamdată, Tăriceanu de faptele sale de corupţie, fiind achitat la instanţa de fond. Poate la recurs îşi va primi răsplata pe măsura faptelor.
Trăim vremurile descrise de Sadoveanu în „Zodia cancerului”, Ne întoarcem cu modul de viaţă politico-administrativ în Evul Mediu. Ignoranţa, lipsa de educaţie, obscurantismul întreţinut abil de Biserică domină o mare parte din societatea românească, această parte fiind combustibilul care alimentează înflorirea corupţiei şi dă putere unui impostor precum Tăriceanu să-şi bată joc de întreaga naţiune.
Impostorul cutreieră România şi otrăveşte cu succes societatea pentru a nu putea vedea starea jalnică în care a fost adusă ţara chiar de către cei pe care-i venerează ca fiind protectorii lor în faţa „statului paralel”, fără a-şi bate capul să înţeleagă cine l-ar forma şi cum funcţionează. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A ieşit de la Cotroceni mai puternic decât a intrat
Ioan Rotundu
Parlamentul European va vota pe 14 noiembrie rezoluția privind statul de drept din România
S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”
Cine sunt cei 17 „nemuritori”
La ce ne mai putem aştepta bun de la Iohannis?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 22 - 28.octombrie 2018
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Examen dificil
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
Tănase s-a trezit doar o clipă din dulceagul somn aducător de prosperitate
Ioan Rotundu
Vorniceni, comuna unde oamenii şi animalele pot muri de sete
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Cum îşi umileşte UPC-ul clienţii
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Darabani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă