Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5755
De la 07 Ianuarie 2003
122891404
Editorial

Treziţi-l pe Budăi! Omul aiurează rău de tot

  • Ioan Rotundu
  • 24 September 2018, 18:36
Astăzi, pe la amiază, deputatul PSD Botoşani, Marius Budăi, ajuns prin mila şi voinţa Dumnezeului PSD care este Liviu Dragnea preşedintele Comisiei de buget,finanţe din Camera Deputaţilor, a dat publicităţii un comunicat de presă plin de aberaţii şi minciuni.
Iată ce a putut debita bietul, mai ieri şofer la Protecţia Copilului, astăzi primul economist la Cameră: „Toate rezultatele economice arată că România merge bine cu PSD la Guvernare. Deci trebuie să fim uniţi pentru a asigura stabilitatea guvernării. Încep să se vadă roadele concrete ale guvernării: o îmbunătăţire semnificativă a veniturilor populaţiei, simplificarea legislaţiei în domeniul investiţiilor, debirocratizarea administraţiei publice, deblocarea programelor europene, creşterea investiţiilor şi altele. Am reuşit şi am fost votaţi de oameni pentru că am fost uniţi şi aşa trebuie să rămânem şi de acum înainte”
Este limpede că apelul de unitate este făcut pentru strângerea rândurilor în jurul primului infractor din partid ce poartă numele de Liviu Dragnea. A face apel pentru o aşa unitate, firesc, se naşte întrebarea dacă autorul apelului nu cumva are tulburări de personalitate.
Cât priveşte prosperitatea vieţii oferită nouă de guvernarea PSD, Budăi crede că toţi românii care muncesc au lefuri şi adaosuri financiare cum are el ca parlamentar, venituri încununate la bătrâneţe de o pensie specială. Omul acesta trăieşte departe de realităţile vieţii cotidiene.
Cum se poate spune că trăim bine când rata inflaţiei a depăşit 5% iar cu leafa de azi nu mai putem cumpăra aceeaşi cantitate de produse pe care le-am cumpărat cu leafa de ieri? Cei care au economii la bancă, pierd lunar din puterea de cumpărare a leului pentru că banca nu oferă dobândă care să acopere rata inflaţiei. Ca să înţeleagă şi Budăi, dacă am depus la bancă 100 de lei cu care puteam cumpăra 20 sticle de ulei, peste o lună de zile am în cont tot 100 de lei dar pot cumpăra numai 19 sticle cu ulei. Unde-o fi prosperitatea pe care o vede Budăi?
Preţul la benzină şi motorină a crescut într-un an de zile cu peste 20%, cele mai mari majorări de preţuri din UE. Jumătate din preţ se duce la bugetul statului constând în accize şi TVA. Este o complicitate între distribuitorii de combustibil şi Guvernul PSD să crească preţurile pentru a creşte veniturile la bugetul statului.
Preţurile la servicii au crescut galopant: preţul la apa curentă şi caldă, la energie electrică, gaze, abonament la telefon, radio-tv şi mai ales tariful la transportul de persoane. Preţurile la alimente au explodat. Legumele şi fructele au ajuns la preţuri record pentru această toamnă, cele mai mari din întreaga perioadă postdecembristă. Numai Budăi, în debilitatea lui profesională de economist fabricat pe bandă rulantă, vede prosperitate.
Să mai adăugăm faptul că sub guvernarea PSD nu s-a mai construit măcar un km de autostradă, infrastructura căilor ferate este prăbuşită, investiţiile naţionale în scădere drastică iar comisarul pe fonduri europene, româna Corina Creţu se roagă de premierul Dăncilă să ia banii alocaţi României şi să dezvolte ţara cu ei prin realizarea de investiţii.
Guvernul Dăncilă a refuzat banii Comisiei Europene oferiţi pentru construcţia autostrăzii Tg. Mure – Iaşi. Vrea construcţia în parteneriat privat ca să poată pune taxă de circulaţie. De ce refuză Guvernul PSD fondurile europene? Pentru că nu le pot fura, iar ce nu pot fura nu-i interesează.
Budăi vrea unitate în jurul grupării infracţionale care a luat România prizonieră. Îl putem considera pe Budăi onest şi cinstit de vreme ce vrea unitate cu infractorii? De ce-o fi vrând el unitate în jurul infractorilor? Pentru a păstra avantajele de care beneficiază. Egoismul din el este mai puternic decât interesul comunitar. Iar ca avantajele deţinute să le poată păstra, îşi slugăreşte şefii minţind electoratul şi manipulându-i prin comunicate de presă mincinoase. Nu este singurul parlamentar botoşănean care doarme liniştit pe sacul cu bani publici primiţi nemeritat. Cred că este momentul să-i trezim la realitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
FABULA (unui bărbat inteligent)
Horoscopul săptămânii 24 – 30.septembrie 2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
Lumea lu' Rotundu: Comoara dispărută
Averea Ralucăi Stâncescu pusă sub sechestru
Ioan Rotundu
Gura păcătosului Băsescu adevăr rosteşte
Ioan Rotundu
Întâmpinăm Centenarul Unirii îmbrăcaţi în haine zdrenţuite
Ioan Rotundu
George Enescu: Drama bătrânei Dumitraş cu final fericit
Ioan Rotundu
Procurorul Chihaia avuzat de dispariţiaunor documente din dosar
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dersca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog