Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17836
De la 07 Ianuarie 2003
86857532
Editorial

Tristul sfârşit al izmănarului Moş Teacă

  • 3 February 2016, 23:00
Asemuirea dintre Gabriel Oprea şi celebrul personaj cazon a lui Bacalbaşa, căpitanul Moş Teacă, am făcut-o în mai multe comentarii şi cu mult timp în urmă, aşa că metafora îmi aparţine. Agramat şi needucat, Moş Teacă se dovedea în fiecare împrejurare un bun executant al ordinilor primite de la superiori. Agramat, lipsit de educaţia ce trebuie să-l caracterizeze pe un intelectual ajuns în topul politicienilor şi înalt demnitar în stat, Gabriel Oprea l-a surclasat pe celebrul Moş Teacă.
Oprea s-a învârtit şi din numărător de izmene militare a ajuns în plan cazon la gradul de general iar în plan intelectual om de ştiinţă şi coordonator de lucrări de doctorat. În plan politic n-am comparaţie pentru că Moş Teacă, spre deosebire de izmânarul Oprea, Moş Teacă şi-a păstrat demnitatea de militar în toate împrejurările misiunilor primite. În schimb, Oprea a dobândit în plus viciul ipocriziei şi al imposturii pe care le-a transformat în virtuţi ale mediului politic.
Gabriel Oprea reprezintă cea mai degradantă treaptă pe care puntea cădea un politician al zilelor noastre ticăloşit etic şi moral. Iar înălţarea sa în mediul politic şi de stat a fost posibilă datorită celorlalţi impostori şi ticăloşi care au urcat pe podium înaintea lui.
În caracterul şi comportamentul lui Oprea regăsim toate relele ce caracterizează actuala clasă politică românească. Ipocrizia, impostura, minciuna, carierismul profesional şi politic, dispreţul faţă de cei inferiori, umilinţa şi servilismul faţă de cei puternici, abuzul de putere, comportamentul dictatorial în plan politic şi profesional etc. sunt trăsăturile de caracter ale celor ajunşi în vârful politicii româneşti şi se cocoţă în funcţii de demnitar al statului, comportându-se ca pe vremuri baronii, titlu cu care poporul i-a botezat pe merit.
Să ne amintim că Oprea a fost cel care s-a comportat rigid şi chiar cu dispreţ în faţa acuzaţiilor care i se aduceau legate de tragedia de la Club Colectiv. Iar când tinerii au ieşit în stradă cu zecile de mii şi premierul Ponta a simţit să dacă nu cedează în faţa presiunii străzii riscă un sfârşit ca al lui Ceauşescu, bravului izmănar ajuns general i-a pierit curajul şi atitudinea sfidătoare şi şi-a turnat cenuşă în cap precum pe vremuri evreii ajunşi în situaţii critice.
Oprea conştientiza ce pericol îl paşte dacă pierde funcţia de vicepremier în Guvern şi de aceia a încercat să-l determine pe Ponta să nu demisioneze. Şi după ce a părăsit funcţia de vicepremier, Oprea se simţea stăpân pe sine datorită şefiei sale la UNPR, partid care prin deciziile sale poate schimba majorităţile politice din Parlament. Abia după moartea tragică a poliţistului Bogdan Gigina, Oprea a simţit că sfârşitul carierei sale de politician şi profesionale este aproape.
Ipocrit ca toţi politicienii, când a fost inculpat de DNA, a încercat să joace la două capete aşa cum a văzut că proceda fostul său şef premierul Victor Ponta. Pe de-o parte declara că abia aşteaptă să i se ridice imunitatea pentru a se afla faţă în faţă cu procurorii DNA, iar pe din dos negocia umilitor cu senatorii PSD-ului să voteze împotrivă.
Omul acesta s-a dovedit a fi imoral până în ultima clipă, sperând în comiterea unei noi ticăloşii de colegii săi de clasă politică. Dezbaterile din Senat pe seama ridicării imunităţii sale a oferit ţării prilejul să vadă vorbind de la tribună şi pe alţi impostori politici ajunşi parlamentari precum Cristina Anghel, o demagogă lipsită de orice respect şi bun simţ faţă de omul de rând.
Ce i s-a întâmplat lui Gabriel Oprea în aceste zile este dovada că, deşi cu unele poticneli, procurorii DNA nu se lasă intimidaţi de înaltele demnităţi deţinute în stat de aceşti ticăloşi şi-i culeg pentru a le prezenta nota de plată.
Gabriel Oprea n-a fost chemat să plătească singur pentru abuzurile sale de putere. Procurorii DNA i l-au alăturat şi pe procurorul general al României, Tiberiu Niţu, alt exponent al clasei politice ticăloşite aripa PSD.
Comentam acum câteva zile că Niţu va cădea pentru că în locul său trebuie să ajungă un profesionist care să garanteze continuarea luptei împotriva corupţiei, avându-se în vedere că la vară expiră mandatul procurorului şef de la DNA, Codruţa Koveşi, şi mandatul de preşedinte al ÎCCJ deţinut de Livia Stanciu.
Din nou am anticipat corect deciziile care s-au luat ieri. Mai spuneam că de Niţu va demisiona sau va fi demis iar Oprea dat pe mâna DNA-ului, aceste decizii vor însemna începutul sfârşitului PSD-ului pentru că următorul trimis după gratii va fi Liviu Dragnea. Iar Codruţa Koveşi, dacă nu va rămâne în continuare şef la DSNA, sigur va fi procuror general iar la DNA un şef care să-i semene, împlinindu-se voinţa unei forţe politice pe care încă n-o cunoaştem pentru că lucrează din umbră. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ar fi o mare greseala ca Marea Britanie sa paraseasca UE,
doar Putin ar iesi castigator
Saga protocolului PSD - UNPR ar putea lua sfarsit:
Dragnea si Oprea semneaza azii intelegerea prin care UNPR respinge doua tururi la alegerile locale
Fostul sef al politiei Timis, Sorin Muntean, si interlopul Iulian Bot, arestati preventiv.
Dumitru Pavel, in arest la domiciliu
Informare meteo de precipitatii pana vineri dimineata
Tarzan ar putea deveni o atractie turistica pentru Timisoara
Cum se pregateste Tarzaniada
DNA, sesizata de corpul de control al premierului in privinta unor despagubiri acordate de ANRP
Guvernul reinstituie controlul judecătoresc preventiv asupra declanșării procedurii de executare silită
Cateva ONG-uri au dat in judecata avocatul poporului
fiindca acesta nu a sesizat Curtea Constitutionala in cazul legii privind alegerea primarilor intr-un singur tur
Horoscopul zilei de 4.02.2016
Bancul zilei: Şaradă matrimonială
Reţeta zilei: Plăcintă rulată cu brânzeturi şi cabanos
De ce mii de romanii mor de boli vindecabile in alte tari europene?
Statul roman la granita dintre prostie si incompetenta letala
Avocatul Poporului s-a autosesizat in privinta preotilor
care nu au permis inhumarea a doua persoane ce nu erau de religie ortodoxa
Botoşani: Cerbicia primarului Portariuc pedepsită cu blândeţe de liberalii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă