Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18996
De la 07 Ianuarie 2003
122879063
Editorial

Triumful egoismului

  • Ioan Rotundu
  • 11 December 2012, 23:00
Fără îndoială că de această dată românii au votat mânaţi de interesul personal şi nu dintr-un interes naţional. Duminică, de dimineaţă, au putut fi văzuţi mergând la vot bătrâni abia reuşeau să facă faţă mersului prin stratul de zăpadă, alţii în cârje, dar dârzi să-şi exprime votul împotriva preşedintelui Băsescu, blestematul care a tăiat din pensii şi salarii.
USL-ul nu se poate mândri că a repurtat o victorie merituoasă. Campania lor a fost una anti-Băsescu şi anti-PDL, ştiind că împotriva acestora există o ură înverşunată din partea pensionarilor, a bugetarilor şi a beneficiarilor de ajutoare sociale de orice fel. Cei din USL n-au făcut nimic altceva decât să alimenteze această ură, turnând gaz pe foc prin promisiuni electorale ce nu vor fi realizate niciodată.
Cei vreo cinci milioane de români care au votat candidaţii USL n-au fost interesaţi de calitatea umană a acestor candidaţi. Pur şi simplu au trântit ştampila pe căsuţa USL, răsuflând uşuraţi că s-au răzbunat pe Băsescu şi ai lui. În realitate n-au făcut decât rău copiilor, rudelor şi cunoştinţelor care muncesc cu adevărat în ţară sau pe undeva prin Europa.
A fost un vot dat din egoismul sădit cu multă inteligenţă de psihologii care au lucrat în armata de manipulatori plătiţi de USL. Un egoism ridicat la rang de valoare morală naţională care a înspăimântat civilizată europeană. Un editorialist din Germania scria că victoria USL este similară cu cea a lui Hitler din 1933 sau a comuniştilor din Cehoslovacia anului 1946. O observaţie care trebuie să ne dea fiori asupra viitorului apropiat pe care politicienii USL îl vor oferi românilor.
Că s-a votat din egoism, în credinţa cu USL va majora pensiile şi salariile, avem suficiente exemple chiar la nivelul judeţului Botoşani. Niciun botoşănean cu ceva educaţie şi respect pentru propria lui credinţă în Dumnezeu n-ar fi votat vreodată un candidat precum Verginel Gireadă, despre care şi copii ştiau că este condamnat şi că mai are dosare pe rolul instanţelor judecătoreşti. Dar Gireadă a candidat în numele USL, aşa că a fost ştampilat fără vreo urmă de regret.
Costel Şoptică rămâne în continuare foarte puţin cunoscut în Colegiul Darabani, dar a primit votul numai pentru că s-a aflat în căsuţa pe care scria USL. Stelică Strugaru, cel care a ajutat efectiv vreme de patru ani primarii din colegiu, fără a ţine cont de culoarea lor politică, pentru că s-a aflat în căsuţa ARD n-a mai fost votat. I se potriveşte perfect proverbul popular cu „facerea de bine este… „.
Dacă vreun votant USL îşi imaginează că Şoptică, Mihăilescu sau Gireadă va mai da prin colegiu se înşeală amarnic. În urma alegerilor parlamentare din 2008, după ce-a câştigat mandatul de deputat, Florin Ţurcanu promitea cel puţin zece cabinete parlamentare prin Colegiul Săveni. Nu numai că n-a înfiinţat niciunul, dar n-a mai dat prin colegiu vreme de patru ani. Spre sfârşit de mandat i-a prostit din nou pe botoşăneni şi le-a obţinut votrul la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani.
Mai trebuie consemnat şi faptul că egoismul românilor, al botoşănenilor în special, a fost alimentat şi de momâile din ARD, care n-au avut priceperea să lupte cu făţărnicia, viclenia şi populismul USL-iştilor. Mi-aş dori ca acest dus să-i trezească la realitate, dar mă tem că şocul a fost prea puternic şi nu se vor mai putea ridica. Vor trece ani până când se va crea o nouă opoziţie faţă de USL. Doar dacă românii vor repeta evenimentele din decembrie 1989, dar cu ceva mai multă înţelepciune pentru a nu mai crea un monstru ca Iliescu, şi acum piază rea pentru români şi România.
Cât priveşte voturile care s-au dus spre PP-DD, nu mă mir. Cam acesta este procentul de români care încearcă să câştige prin nemuncă, prin a-i fraieri pe alţii. Sunt foştii jucători de la Caritas, SOV Invest şi alte jocuri piramidale de noroc. Dan Diaconescu le-a promis 20 de mii de euro iar credulii au luat de bună promisiunea sa şi l-au votat. Pentru aceşti votanţi, escrocaţi de jocurile de noroc, o înşelăciune în plus nu mai cotează pentru că la ei „năravul din fire n-are lecuire”.
Trist este faptul că un număr important dintre noi au votat strict dintr-un interes propriu, fără a se gândi şi la consecinţe. Iar o consecinţă este faptul că am împrospătat clasa politică cu noi infractori, condamnaţi sau încă nu, escroci, corupţi şi farisei de-am îngrozit lumea civilizată. Un gest de înţeles, dacă-l privim prin speranţa de vot, dar de neiertat de copii noştri a căror viitor l-am îngreunat şi mai mult. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Satisfacţia ardeleanului
Gastronomie: Caltaboşi pretenţioşi
Frankfurter Allgemeine Zeitung compară victoria USL cu cea a lui Hitler
şi o consideră o "catastrofă" pentru UE
PSD va fi cel mai mare grup, cu 220 de parlamentari în noul Legislativ
noul Executiv, constituit pe principiul parităţii
Zona euro se va afla din nou in centrul discuţiilor la Summitul de Iarna al UE
România va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu
Recomand distonocalm pentru două zile pentru liderii nervoşi
apoi să strângem rândurile să vedem ce este de făcut
Care va fi preţul?
Ioan Rotundu
A început lupta pentru putere în USL
cum evoluează războiul lui Ponta cu Voiculescu&Antonescu
Nicolae Negru: România rămâne în ceaţă
Două incendii izbucnite din cauza coşurilor de fum
Vicele Cosmin Andrei n-are dialog cui cei de la HSR
Grup infracţional organizat din şase infractori botoşăneni
Botoşani: Fostul prefect Cristian Roman salvează onoarea ARD
la a doua tragere, Cornel Popescu a ieşit câştigător
Şoferul care a produs un accident mortal la Suliţa rămâne în arest
6000 euro pentru artiştii din noaptea de Revelion
O tură prin oraş a utilajelor Urban costă primăria un miliar de lei
Primăria Botoşani: Mobilizare generală în lupta cu zăpada
Bunuri mobile şi imobile puse gaj la Fisc pentru datoriile operatorului de apă
IŞJ: Câteva şcoli din judeţ se pregătesc de conduceri noi
IŞJ: Verificări în şcolile cu rezultate slabe la ultimele examene naţionale
Campania ”investim în educaţie” a ajuns şi la Botoşani
Guvernul vrea să discute astăzi creşterea impozitelor şi taxelor locale de la 1 ianuarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog