Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Social
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13089
De la 07 Ianuarie 2003
110933559
Editorial

Tupeu de politician corupt

  • Ioan Rotundu
  • 12 November 2015, 23:00
Cu un picior în puşcărie şi cu celălalt gata să păşească dincolo de gratii, liderul PSD Liviu Dragnea manifestă în aceste zile de plămădeală a unui guvern tehnocrat un tupeu incredibil. Aflat în fruntea corupţiei care a cuprins ţara, el însuşi dovedit a fi corupt şi fraudator electoral, Dragnea îşi permite să facă declaraţii publice şi să-i dea indicaţii viitorului premier Dacian Cioloş despre cum ar trebui să guverneze. Mai mult, chiar a mers cu tupeul până acolo încât să-i pună şi condiţii de guvernare, condiţii menite să apere armata de funcţionari social-democraţi.
Dragnea i-a cerut lui Cioloş să nu depolitizeze eşaloanele doi şi trei din instituţiile statului pentru că ar bulversa întreaga activitate administrativă şi ar arunca ţara în haos. Ce alt haos s-ar mai putea crea decât cel deja existent?
Insensibil la strigătele din stradă de schimbare a sistemului, adică de depolitizare a lui, Liviu Dragnea, prin capătul de cerere impus viitorului premier nu urmăreşte decât să păstreze în instituţiile publice oamenii plantaţi acolo de PSD.
De ani de zile tot bat la hadarag şi am cerut liberalilor şi democrat-liberalilor, atunci când au fost la guvernare, să depolitizeze instituţiile statului de oamenii PSD-ului dar n-am fost luat în seamă nici măcar aici, la nivel de judeţ Botoşani. Iar toată această cohortă de social-democraţi existentă în unităţile publice au erodat toate guvernările de dreapta, blocând orice încercare de reformare instituţională.
Intenţia viitorului premier de a supune unui examen profesional pe toţi funcţionarii din instituţiile publice ale statului şi eliminarea din chemă a celor incompetenţi trebuie susţinută cu toată puterea de luptă a partidelor care se consideră a fi în opoziţie dacă vor ca în alegerile de la anul să mai adune o brumă de voturi din partea celor ieşiţi acum în stradă.
Este un lucru ştiut de către noi toţi că funcţionarii din instituţii sunt acolo doar pentru că au avut o rudă pe post de şef sau că au slujit cu credinţă PSD-ul şi, astfel, au fost răsplătiţi cu un post la stat.
Chiar aflat în opoziţie, PSD-ul a ştiut să-i apere pionii plantaţi în instituţii, mai ales prin ministere. Toate ministerele, agenţiile de şi companiile de stat sunt pline de oamenii PSD-ului, dovadă că în timp ce procurorii DNA arestează câte un corupt, cei care îi sar în apărare sunt liderii PSD. Aproape că a devenit ilogic faptul că deşi procurorii DNA operează arestare după arestare, aflăm că alţi şi alţi funcţionari de rang înalt cer şi primesc mită.
Oamenii aceştia, conştienţi că sunt pe ultima sută de metri de a deţine puterea, riscă totul pentru a se îmbogăţi prin acte de corupţie. Pur şi simplu dorinţa de îmbogăţire este mai puternică decât frica de a-şi pierde libertatea.
Îngrijorător este faptul că mafia corupţiei a pătruns adânc în rândul poliţiştilor. Abia a fost depus după gratii un şef adj. de la Poliţia Capitalei că un alt comisar a fost reţinut ieri pentru o mită de 190 lei. Ofiţerul acesta şi-a distrus cariera şi viitorul unei vieţi onorabile pentru o sumă de derizorie. Acest poliţist face parte din generaţia celor ieşiţi pe bandă rulantă de la Academia de Poliţie, instituţie despre care se spune că ar fi un focar de corupţie greu de imaginat.
Revenind la tupeul lui Liviu Dragnea, acesta pare a fi convins că în recursul judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi achitat şi declarat de judecători cel mai cinstit politician, deşi el este printre cei mai corupţi.
Înclin să cred că viitorul p0remier Dacian Cioloş ştie ce are de făcut şi fără sfaturile otrăvite ale lui Dragnea şi că va depolitiza instituţiile statului fără a crea un haos ci, dimpotrivă, le va scoate din haosul în care le-a băgat PSD-ul. Iar Dragnea va ajunge în curând după gratii, pentru că acolo îi este locul pe care-l merită din plin. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Aeroportul din Suceava, redeschis oficial dupa doi ani de modernizari: Tarom a operat primele curse
Prognoza meteo pentru vineri
Astronomii au descoperit un nou obiect spatial in Sistemul Solar
Curtea de Apel Brasov, decizie definitiva: Klaus Iohannis pierde o casa din Sibiu
Peste 400 de elemente de muniţie, distruse la Copălău
Viktor Orban: Valul de imigratie, parte a unui complot stangist pentru a umple Europa de votanti de stanga
Centrul de Resurse Juridice solicita demisia de urgenta a Inspectorului sef al Inspectiei Judiciare
Statul Islamic ameninta cu atacuri in Rusia: Foarte curand, sangele va curge ca un ocean
Horoscopul zilei de 13.11.2015
Bancul zilei: Ruga poliţistului
Reţeta zilei: Compot de prune
Inspectia CSM a luat-o putin razna. O actiune periculoasa
Precum mâţa, cei de la ISU Botoşani acoperă urmele şpăgilor primite
Ioan Rotundu
Botoşani: Drama unui medic stomatolog pensionar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă