Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13458
De la 07 Ianuarie 2003
120750099
Editorial

Ţurcanu şi ai lui învinşi de mafia PSD

  • Ioan Rotundu
  • 8 September 2014, 23:00
Conducerea Spitalului judeţean „Mavromati” Botoşani, în frunte cu managerul Viorel Iliuţă, a demisionat. Demisia vine după ce un şir lung de controale efectuate de către Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani şi amenzi împovărătoare aplicate au adus spitalul în pragul falimentului.>br> Problemele financiare ale Spitalul judeţean sunt consecinţa unor lupte politice care se poartă de ani de zile între managerii unităţii spitaliceşti şi directorii CAS Botoşani. În perioada postdecembristă spitalul a fost condus, din 1996 încoace, numai de manageri cu orientare politică de dreapta. Amintesc aici pe medicul Cornel Enache, ţărănist, manager în două rânduri, medicul Radu Malancea neîncadrat politic dar cu gândire de dreapta, medicul Florin Mimor, ţărănist, în două rânduri, economistul Gheorghe Damian cu orientare de dreapta şi proaspătul demisionar, liberalul inginer Viorel Iliuţă.
În schimb, la CAS Botoşani, unitatea care asigură finanţarea spitalului, directorii au fost în cea mai mare parte cu orientare de stânga, cu excepţia medicului Rodica Huţuleac care a fost pusă de PDL dar care s-a dovedit a fi mai criminală în a sabota financiar spitalul decât pesedistul medic Bănilă. Gestapovista, cum am numit-o eu pe Rodica Huţuleac a subfinanţat spitalul judeţean prin încheierea unui contract de servicii medicale păgubos managerului Florin Mimor. S-a răzbunat pe Mimor dar a făcut mult şi mare rău pacienţilor. Eu mai sper să prind ziua când Huţuleac va răspunde pentru faptele sale de fost director la CAS Botoşani.
Dacă până la venirea ca manager al spitalului a inginerului liberal Viorel Iliuţă, războiul spital – CAS doar mocnea, fără a îmbrăca forme radicale, numirea lui Iliuţă de către actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu i-a mâniat rău pe cei din PSD care controlează CAS prin social-democratul Costel Lupaşcu.
Lupaşcu a primit ordin de la şefii săi politici să-l saboteze pe orice cale pe Iliuţă pentru a lovi în preşedintele Ţurcanu, demonstrându-i acestuia că a pus şef la spital un nepriceput.
Controale după controale a trimis CAS la spital, controale soldate cu amenzi uriaşe, care au îngenuncheat financiar unitatea. Cu un contract de servicii medicale păgubos spitalului, moştenire de la Mimor – Huţuleac, cu amenzi imposibil de plătit fără a nu se afecta interesele pacienţilor, liberalul Iliuţă a considerat că este mai onorabil să demisioneze cu întreaga echipă managerială.
Războiul dintre liberalul Florin Ţurcanu, ca preşedinte al CJ, şi social-democraţii Andrei Dolineaschi şi Ovidiu Portariuc, având pe front combatanţii Viorel Iliuţă şi Costel Lupaşcu, a fost câştigat de PSD. Din tot acest război de supremaţie politică de pierdut au avut pacienţii internaţi şi cei care n-au mai apucat să se bucure de serviciile medicale ori au beneficiat de servicii medicale incomplete în lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.
Partea tristă este că botoşănenii au privit apatic la tot acest război politic şi n-au luat atitudine, n-au protestat public, n-au cerut părţilor implicate să se îngrijească de pacienţi şi să renunţe la o luptă politică ce afectează grav sistemul de sănătate. Preşedintele Ţurcanu a anunţat o nouă echipă managerială formată din liberalii de conjunctură Cornel Mihai, fost şef la Garda Financiară şi Constantin Cliveţ comisar la aceeaşi instituţie iar ca director medical medicul Angela Ţurcanu.
Nu cred că noua echipă va face mulţi pureci. Războiul dintre Ţurcanu şi liderii PSD continuă. Ce se schimbă sunt numai combatanţii din linia întâi. Şi mai am informaţii că această paiaţă de director numită Costel Lupaşcu este manevrat din spate de către gestapovista Rodica Huţuleac, bună amică cu Mihai Darie, securistul bucureştean care leagă şi dezleagă ploile prin PSD Botoşani.
Numai că tabăra PSD-ului va trebui să-şi aleagă cu grijă tactica de luptă pentru că soţia lui Cornel Mihai este procurorul şef al DNA Suceava. Iar procurorii DNA-ului nu de mormoloci ca şi Costel Lupaşcu se ocupă ci de broscoii cu statul de baroni locali. Iar Botoşaniul, până în momentul de faţă, n-are după gratiile DNA-ului nici un baron sau baronaş local. Ar cam fi vremea să ne mândrim şi noi cu arestaţii noştri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Minciuna românului
Horoscopul zilei
Petrolul scade sub 100 de dolari pe baril, in ciuda tensiunilor din Ucraina, Irak si Libia
Ponta si comparatiile cu Germania nazista: de la Elmar Brok la Basescu, via Patapievici, Mihaies si ziaristii incomozi
Vasile Blaga, despre intentia de suspendare a lui Basescu
Praf in ochii romanilor, copilarii inventate de Tariceanu pentru a se baga in seama
Avocatul Poporului Victor Ciorbea tergiversează soluţia cazul OUG 55 privind migratia alesilor locali si a Legii Educatiei
Victor Ponta: Batalia adevarata cu Rusia nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie.
De ce vrea Tariceanu sa-l suspende pe Traian Basescu
Sanatoriul de Neuropsihiatrie la Podriga va avea un nou director medical
Inventarierea terenurilor realizată în proporţie de 90%
Viorel Iliuță s-a declarat învins şi a părăsit conducerea Spitalului judeţean
De ce s-a ofuscat Cornel Popescu
Eurostat a reconfirmat caderea Romaniei in recesiune
Botoşani: Trehnic Asist şi favorurile baronului de Văculeşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă