Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5502
De la 07 Ianuarie 2003
77880124
Editorial

Va fi greu de învins

  • Ioan Rotundu
  • 23 March 2010, 23:00
Parafrazând titlul filmului „Greu de ucis”, asemenea actorului Bruce Willis şi senatorul Cătălin Voicu va fi greu de învins pentru a fi ascuns după gratii. Am urmărit ieri, ca şi multele sute de mii sau poate milioane de români, audierea acestuia în Comisia juridică a Senatului. A fost scurt şi concis în expunerea făcută şi s-a bazat pe o logică juridică aproape perfectă. De asemenea am observat că dispune şi de un real talent oratoric, aşa cum stă bine unui avocat, talent pe care l-a îmbinat armonios cu vorba scurtă şi milităroasă de fost general.
La ieşirea de la audieri s-a oprit în faţa microfoanelor şi camerelor de filmat ale reporterilor curioşi să-i pună întrebări suplimentare. Din nou s-a dovedit extrem de inteligent şi priceput foarte bine la motivaţii de ordin psihologic şi că ştie să deschidă calea spre sufletul omului. Toate acestea nu l-au ajutat să schimbe votul colegilor din Comisia juridică care, sub lumina reflectoarelor, n-au avut curajul să voteze altfel decât favorabil cererii înaintată de DNA.
Să recapitulăm ce avem până acum. Avem o nouă demonstraţie de forţă a preşedintelui Băsescu, via DNA. Fără îndoială că senatorul Cătălşin Voicu face parte dintr-o grupare mafiuotă care lucrează la nivel înalt. Deşi procurorii DNA au avut cel puţin două ocazii de a-l prinde pe Voicu în flagrant şi aresta, n-au realizat flagrantul. Apoi, DNA-ul a aşteptat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Dacă ieşea preşedinte Geoană, acum Voicu era ministru la Interne. A fost reales Băsescu, iar Voicu îşi face valiza pentru arestul IGP.
În 11 decembrie 2009 dosarul lui Voicu era gata, dar a rămas în aşteptare până ce DNA-ul va primi semnalul de la Zeus, alias preşedintele Băsescu. Se spune că s-a aşteptat momentul când vor apărea protestele sociale, pentru ca dosarul să servească de pâine şi circ, iar protestatarii să uite de ce au coborât în stradă. Cred că este aşa, pentru că o astfel de strategie este deja patentată de preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc.
Când a fost scos dosarul pe piaţă? Imediat ce pe la Bucureşti şi Buzău au început să apară protestele. Iar presa, în loc să se ocupe de protestele nemulţumiţilor, se calcă în picioare pentru a-i băga microfonul în gură lui Voicu şi celor dispuşi să-şi dea cu părerea.
Din nou, rolul de avocat al poporului îl joacă Antena 3. Mai ales că este vorba de un senator PSD. De vreo patru zile cei de la Antena 3 întorc şi pe faţă şi pe dos întreg dosarul DNA, evidenţiind modul securist în care a fost derulată cercetarea penală. Iar faptul că documentele din dosar au ajuns la Agenţia de presă HotNews şi nu la Antena 3, i-a făcut să turbe.
Pe de altă parte, trebuie să recunosc că apărarea pe care o construieşte Antena 3 lui Voicu are şi unele părţi pozitive. De exemplu, de vreme ce Căşuneanu l-a mituit pe Voicu, corect ar fi fost să apară şi el în dosar pe post de învinuit. Ori acelaşi Căşuneanu a fost descoperit de către Serviciul de Fraude Bancare că l-a mituit şi pe preşedintele Băsescu, dosar care a dispărut fără urme. Aşadar, este limpede că Zeus l-aprotejat.
Nu ni se explică de către DNA de ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu sunt învinuiţi în dosar, că apar şi ei în înregistrări ca fiind amici cu Voicu şi săritori la cerinţele acestuia. Nici despre cine ar fi gruparea care l-a învins pe Voicu şi judecătorul Costiniu, făcându-i să piardă procesul lui Căşuneanu şi cât a primit acei judecători de la „Regele asfaltului” cum mai este supranumit Umbrărescu, adversarul lui Căşuneanu, nu se face vorbire în dosar.
Toate aceste întrebări n-au răspuns de la DNA şi nici nu vor avea. Zeus vrea să nu mai aibă concurenţă pe piaţa organizaţiilor mafiote. Vrea să fie singur, adică un adevărat Zeus, stăpânul suprem al Românilor cu drept de libertate şi închisoare asupra acestora.
Putea baschetbalista Codruţa Koveşi, procurorul general al României, să fie curioasă şi să afle cum au ajuns la presă documente care constituie probe într-un dosar penal nedevenit public prin ajungerea pe masa judecătorului. N-a fost curioasă cum n-a fost nici atunci când au apărut în presă înregistrări ilegale din Senat, când a fost spionată Comisia Orban care o cerceta pe ministra Elena Udrea. În ţara asta, curaj şi iniţiativă poate avea numai Zeus. Ceilalţi pot avea aceste calităţi numai cu voia lui Zeus.
Pâinea şi circul oferit nouă prin senatorul Voicu se vor sfârşi, că nu se mai repetă minunea biblică cu cele cinci pâini şi peşti. Atunci ne vom trezi că masa tot goală ne este, că ţâncii tot de foame scâncesc, că datoria de la asociaţie creşte cu noi sume de plată şi că sărbătoarea Paştilor o vom primi cu tristeţe, adâncă mâhnire şi lacrimi.
Dacă am fi ieşit în stradă să ne cerem drepturile, am fi terminat şi cu circul, şi cu politicienii de teapa lui Voicu, şi cu trompetistul Boc şi cu Zeus, care nu-i decât o lichea politică bolnavă după putere şi care n-a învăţat nimic în urma alegerilor din 6 decembrie 2009. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Evreul şi prinţesa
Horoscop
Comentariul comentariilor (XLIX)
Ioan Rotundu
Micii lui Alexa
Oamenii de ştiinţă încearcă să recreeze Big Bang-ul în 30 martie
la graniţa franco-elveţiană
Peste 75% din carnea de pui din UE este contaminată
Universitatea din Texas susţine că poate obţine petrol din lignit
la un preţ de 29 de dolari, barilul. Poluare, zero.
Herta Müller vine la Bucureşti
CCR a respins excepţiile ridicate în dosarul "Trofeul calităţii"
procesul lui Adrian Nastase se va relua
O mătuşă a premierului Boc, omorâtă de un şofer care a fugit de la locul faptei
Google ar putea deschide la finalul anului un birou in România
Cătălin Voicu şi Margareta Costea, soacra lui Geoană, s-au întâlnit
între cele două tururi ale prezidenţialelor din 2009
Episcopul Europei de Nord, în mijlocul românilor ortodocşi din Stavanger
Preşedintele CJ Harghita înghite greu găluşca
apariţiei unei noi forţe civice româneşti în zonă
România oferă 4.750 de burse pentru basarabeni
Liderii Alianţei de la Chişinău nu reuşesc să se înţeleagă în problema Constituţiei
Către Ziua Unirii
A încercat, dar n-a reuşit să mă cumpere!
L-au făcut pe prefect purtătorul lor de vorbe către ministru
Ţâbuleac i-a dedicat postul, iar Jijie, în modestia lui, l-a acceptat
un singur candidat la şefia Memorialului Ipoteşti
Indisciplinaţii de la Apa Grup rămân pe dinafară
Un deţinut din Penitenciarul Botoşani a încercat să-şi taie gâtul
O nouă campanie “Marea Debarasare”
Tentativă de tâlhărie la Cristineşti
Se vrea normarea muncii medicilor din policlinici
Şcolile şi liceele vor primi grade valorice
Senatorii au legiferat disponibilizările din învăţământ
8 incendii în 9 ore
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă