Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14571
De la 07 Ianuarie 2003
118433885
Editorial

Va renaşte USL-ul? Semnale sunt!

  • Ioan Rotundu
  • 4 August 2018, 23:00
Liviu Dragnea începe să descopere că în jurul său se face un gol din ce în ce mai mare. Sunt tot mai mulţi lideri judeţeni care se uită galeş spre Victor Ponta. De exemplu, la Botoşani, senatorul şi vicepreşedintele PSD dar şi lider judeţean se pregăteşte să-şi mute poşeta înapoi la cel care a scos-o în lume şi pe care. apoi, l-a trădat pentru Dragnea, Victor Ponta. Nu toţi parlamentarii PSD de Botoşani o vor urma. Unul dintre ei este sigur că va rămâne cu gruparea lui Costică Macaleţi. Este vorba de pupila sa, interlopul de rang parlamentar, deputatul u Răzvan Rotaru. Nici deputata Mihaela Huncă n-o va urma.
Aşa stând lucrurile, soarta lui Liviu Dragnea pare a fi pecetluită în toamnă. Sunt mai multe semnale că el nu se mai află în graţiile celor care până acum i s-au gudurat în mod umilitor pentru poziţia lor în înalta societate românească.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, putea să rezolve problema contestaţiilor la codurile penale înainte de vacanţa de vară iar Liviu Dragnea ar fi scăpat de o nouă condamnare care-l va face recidivist. Ori, Dorneanu, a amânat judecarea contestaţiilor în luna septembrie, dând astfel timp celor din Comisia de la Veneţia să-şi prezinte raportul final raport care va mai lega o piatră de moară de picioarele lui Dragnea, aflat deja într-un mare risc de înec politic cu dispariţie totală din viaţa publică.
Carieristul şi grăjdarul treburilor juridice murdare ale penalilor din PSD, ministrul de Justiţie Tudorel Toader, când a apărut raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia, s-a lepădat r4epede de acuzaţiile din raport declarând că acele coduri penale sunt ale PSD-ului şi nu ale ministerului Justiţiei,m lăsând să se înţeleagă că autorul lor este comisia Iordache supervizată de Liviu Dragnea.
Călin Popescu Tăriceanu, când Dragnea i-a cerut să i se alăture în suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, a refuzat cârdăşia din raţiuni electorale. Tăriceanu ştie că suspendarea lui Iohannis îl ducea pe el la Cotroceni pentru a semna promulgarea legilor justiţiei. Ori, dacă ar face acest joc politic al lui Dragnea, ura românilor asupra lui Tăriceanu ar creşte la un nivel demolator pentru cariera lui politică. Refuzând jocul lui Dragnea, este limpede că Tăriceanu se depărtează tot mai mult de acesta.
În tabăra liberalilor nu este deloc linişte. Vasile Blaga, scăpat de dosarul penal prin achitare, îşi reface oastea PDL-ului în interiorul PNL, aşteptând momentul atacului. Deocamdată nu am reuşit să aflu intenţiile sale de viitor decât într-o măsură aproximativă.
Cert este că la Botoşani primarii PDL, care sunt net superiori în activitatea lor de edili celor ai PNL tradiţional, sunt şi ei în stare de alertă. Cei din fostul PDL şoptesc că liberalii tradiţionali vor o refacere a USL-ului cu partidul lui Victor Ponta. Zvonurile nu sunt lipsite de temei. Este ştiut că Victor Orban s-a opus formării USL-ului în vremea când PNL era condus de crin Antonescu. Acum se vrea debarcarea lui Orban de la preşedinţia partidului pentru a fi readus Antonescu care să refacă cârdăşia cu Ponta.
În opinia mea, cred că Vasile Blaga nu vrea o ieşire a pedeliştilor din PNL ci o întărire a poziţiei lor la vârful partidului ca nu cumva să revină Antonescu şi să refacă cu Ponta vechiul USL. Iar de-ar fi să pice Orban, preşedinţia PNL să intre pe mâna unui fost pedelist .
Din toată această hărmălaie politică de vară, un lucru este cert. Zilele lui Liviu Dragnea ca fiind cel mai puternic om din România sunt numărate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 23 - 29 iulie 2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ibăneşti II
Directorul Bâlbă a blocat accesul cetăţenilor în instituţia OCPI
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA,
iar luni expiră termenul. Toader: Sunt convins că mâine se vor înscrie
Din afacerile primarului Nichita cu ţiganii sau cum se pot bani din gunoi
Ioan Rotundu
Bianțul real la 6 luni al Guvernului Dăncilă: inflație-record,
scumpirea crditelor, atacuri la adresa justiției, prestații ridicole pe plan extern
Hoţie la Şcoala Tudora. Cât o fi partea lui Patria şi a directoarei Vătavi?
Ioan Rotundu
Încălzirea globală nu e un scenariu futurist, se întâmplă acum
Temperaturi extreme în emisfera nordică, inclusiv la Cercul Polar
Ticăloşia primarului de Cordăreni poartă marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă