Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
5843
De la 07 Ianuarie 2003
68393779
Editorial

Vicele Ghiorghiţă a trecut la ameninţări

  • Ioan Rotundu
  • 25 September 2007, 23:00
Aseară, în jurul orei 20.00, am fost sunat de viceprimarul Florin Ghiorghiţă şi ameninţat cu un proces, pentru că mi-am permis să scriu pe blogul meu un comentariu intitulat “Vicele Ghiorghiţă ne ia drept proşti”. În fond, mi-am exprimat un punct de vedere legat de viitoarea acţiune de ridicare a autoturismelor parcate ilegal, acţiune cu care vicele se laudă de mai mult timp. Iar punctul meu de vedere, pe care mi-l exprim şi cu acest prilej, este că vicele ne ia de proşti.
De vreme ce nu sunt locuri de parcare, desigur că vor fi maşini parcate în locuri nepermise. Iar ridicarea lor, de către o firmă din afara judeţului ca să nu poată fi responsabilizată pentru abuzurile ce le va comite, va aduce câştiguri consistente acestei firme. Cred că acesta-i mobilul, câştigul, nu eradicarea parcărilor ilegale.
Apoi, mi-am mai exprimat, tot pe blogul meu, opinia că introducerea taxei de parcare este o idioţenie şi o jignire ostentativă adusă omului de rând. Vor ocupa locurile de parcare bogaţii, iar pensionarii, şomerii şi cei cu venituri mici vor umbla bezmetici după un loc de parcare fără plată. Dealtfel, aplicarea unei asemenea măsuri va crea conflicte între locatarii din bloc, va genera violenţă, vor fi maşini zgâriate, cauciucuri tăiate, acte de vandalism. Şi iar am considerat că Ghiorghiţă, promontoriul acestei taxe, ne ia drept proşti.
Vicele Ghiorghiţă a considerat opiniile mele ca jignitoare la adresa sa, că l-am făcut de râs, i-am şifonat imaginea de ales şi om politic. A ţinut să precizeze că el nu face decât să ducă la îndeplinire ce-au hotărât consilierii la propunerea primarului Flutur.
Dacă hotărârea este a consilierilor, de ce Ghiorghiţă n-a precizat, ca om politic ce se pretinde a fi, că se dezice de ce-au hotărât aceştia, dar că legea îl obligă să ducă la îndeplinire hotărârile lor. De ce n-a precizat vicele că atâta vreme cât Botoşanii sunt un şantier, şi nu mai ai pe unde trece, el se opune aplicării acestor măsuri, până când se vor crea condiţiile optime de aplicare. Iar tot ca om politic, de ce vicele n-a rostit public numele acelor consilieri care-i supun pe botoşăneni la noi biruri. Să-i ştim şi noi cine-s şi ce partid reprezintă, ca să-i „felicităm” la anul, când ne vor cere iarăşi votul.
Discuţia cu vicele a fost una furtunoasă, iar el a ţinut să-mi precizeze că face parte din Partidul Democrat şi că nu-l interesează componenta socială, adică protejarea cetăţeanului de rând. Am dedus din vorbele vicelui că s-a aliniat perfect tupeului afişat de PD, acest partid ce-şi are drumul politic presărat cu scandaluri, cu discursuri demagogice gen Boc, cu inflexibilitate manifestată faţă de partenerii politici, dornic să acceadă la putere chiar şi cu riscul de a arunca ţara în haos.
Până când vicele va introduce acţiunea de chemare în judecată, îi amintesc că n-a răspuns la întrebările legate de situaţia de la Eltrans, întrebări care sunt şi acum postate pe site-ul Jurnalului. Nu-i departe ziua când îi voi demonstra negru pe alb de ce evită să răspundă la acele întrebări.
Îi mai amintesc vicelui, până la judecată, că este persoană publică, că a cerut votul electoratului şi are de gând să-l mai ceară. În discuţia de aseară i-a jignit pe cei peste cinci mii de cititori zilnici ai Jurnalului, în unele zile chiar opt mii, afirmând că nu are nevoie de votul lor şi că oricum nu ştiu ce vor. Dacă Ghiorghiţă vrea să aibă tihnă, să se retragă din viaţa publică, să nu mai ceară să fie ales, şi nimeni nu se va amesteca în viaţa sa, care va fi una privată. Până atunci, rostul meu este să-l atenţionez că nu suntem proştii lui. Pe mine mă judecă cititorii. El trebuie să se supună judecăţii societăţii civile, nu s-o desconsidere şi să susţină că el îi democrat şi nu social-democrat. Adică-l doare în cot de mulţime, că el aparţine clasei superioare. Nu, zău!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (12)]


Păţaniile lui Buculei în drum spre... Palermo
Asociaţia judeţeană de Numismatică la 25 de ani de fiinţă
Ţâbuleac critică, dar neluat în seamă
Invitat la Conferinţa ECA de la Sibiu
Au participat la decernarea International Emmy Awards
Reprezentaţie de ţinută înaltă a Baladei în Constanţa
Numismaţii botoşăneni au primit laude la Alexandria
Modul stradal lăsat fără bunuri de trei tineri
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 26 septembrie
Procedură simplificată pentru obţinere a cazierului fiscal
APIA intensifică verificările în teren
Centru de consiliere pentru educaţie incluzivă
Căutată opt zile de familie, găsită moartă de poliţişti
Dorohoienii vor avea o singură şcoală specială
70% din banii pentru investiţii în învăţământ au fost cheltuiţi
Elevii vor avea avocat
Demisii la Spitalul Judeţean
Investiţii apreciate ca importante, dar nu se ştie şi cât de eficiente
Programul SAMTID rămâne în aer
Ridicarea maşinilor abandonate rezolvată în proporţie de 80%
Municipalitatea continuă dotarea terenurilor de joacă
Horoscop
Omul are bani, numai să găsească ce vrea!
Dentistul
Românul şi murăturile
„Allianz” Ţiriac ştie cum să-şi fenteze asiguraţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă