Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5177
De la 07 Ianuarie 2003
122890826
Editorial

Vin vremuri de restrişte pentru baronii locali

  • Ioan Rotundu
  • 4 February 2016, 23:00
Căderea ultimului stâlp al Guvernului Ponta plantat în justiţie prin demisia procurorului general Tiberiu Niţu, pentru baronii locali social-democraţi dar şi unii liberali, vin vremuri de restrişte. Noul procuror general, indiferent care va fi el, va primi misiunea de a-i determina pe procurorii din subordine să scoată din fişete sau pe unde le-o fi pitit toate dosarele aleşilor locali care au fost puse la popreală din ordin politic.
Îmi imaginez că la nivel de ţară sunt câteva sute de astfel de dosare dacă nu cumva chiar peste mie. Câte v-or fi prin ţară, vom afla cu timpul dar despre cele care ştiu eu că stau prin fişetele unor procurori botoşăneni pot face vorbire. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi sunt mai multe plângeri penale împotriva baronului de Văculeşti, primarul Sorin Gânga, plângeri care ori n-au fost puse pe rolul unei anchete ori au fost trimise la Poliţia Municipiului Dorohoi unde au fost puse într-o mapă în aşteptare ca să vadă domul comisar anchetator dincotro va mai bate vântul politic.
Primarul PSD de Dorohoi, Dorin Alexandrescu, are şi el câteva dosare. A fost chemat de câteva ori să dea cu subsemnatul apoi s-a aşternut liniştea, semn că deputatul PSD de Dorohoi, Andrei Dolineaschi a vegheat cu vigilenţă. Acum are nevoie să fie vegheat la rândul său dar nu mai are cine. Şeful său politc, Liviu Dragnea, abia reuşeşte să-şi poarte de grijă nu să mai ocrotească şli pe alţii. Apoi, nu mai are nicio pârghie de acţiune prin Justiţie. L-a făcut DNA-ul flăcău! Iată că vântul va bate din partea competenţei profesionale a viitorului procuror general iar toţi cei care au tergiversat dintr-un motiv sau altul cercetările privind pe câte un ales s-ar putea să suporte consecinţe deloc plăcute.
La Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani nicio plângere penală privind pe baronul şef al PSD, primarul de Conceşti, Costel Nazare, n-a fost cercetară. Fostul procuror şef delegat la Darabani, Nicu Ioniţă, vecin şi prieten la cataramă cu Nazare, amici de şpriţuri pe la pensiunile din zona Vatra Dornei a plecat la Suceava. Hârtiile au rămas prin vreun fişet, dacă n-au fost făcute pierdute. Numai că la Parchetul Darabani nu mai vrea nimeni să preia şefia.
Vechiul ministru PSD al Justiţiei, Robert Cazanciuc, la o analiză sumară a constatat că Judecătoria şi Parchetul Darabani nu se justifică ca existenţă şi a propus desfiinţarea lor. Gaşca PSD în frunte cu senatorul Doina Federovici s-a dus la Ponta şi a obţinut graţierea desfiinţării. Prin plecarea procurorului şef Nicu Ioniţă gaşca PSD din Parchetul Darabani s-a spart iar Nazare poate fi primul care să simtă pe pielea sa acest lucru.
Un alt baron protejat la Parchetul Darabani este primarul de Suharău, Marcel Chelaru, fost coleg de suferinţă ca secretar de primărie cu fostul preşedinte al Judecătoriei Georgel Mardar, schimbat şi el de curând. Şi Chelaru are multe reclamaţii care n-au fost cercetate.
Dar nu numai baroni ai PSD au a-şi face griji. Şi baronul de Flămânzi, primarul bătăuş Dan Oloeru, are probleme cu justiţia. Numai că dosarul lui dospeşte la DNA Suceava alături de alte dosare ce-i privesc pe deputaţii liberali Costel Şoptică şi Verginel Gireadă. Să mai adaug faptul că tot sub protecţia PSD şi a fostului procuror general Niţu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a ajuns şef fiica unui fost ofiţer de Securitate de parcă toţi ceilalţi procurori ar fi suferit de incompetenţă profesională şi na-r fi putut ocupa funcţia de şef. L-am auzit pe actualul ministru al Justiţiei Raluca Prună afirmând că noul procuror general va fi un jurist cu cel puţin 10 ani vechime în domeniu şi care se bucură de o integritate profesională şi morală exemplară. Aşa să fie, dar odată ce va ocupa funcţia să curăţe sistemul de neaveniţi şi incompetenţi profesional ajunşi şefi cu sprijinul politic al PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pui Kiev
Bancul zilei: În sfârşit… un poliţist deştept
Horoscopul zilei de 6.02.2016
Dragnea, dupa semnarea protocolului cu UNPR:
"Exista sanse sa semnam un protocol de colaborare cu ALDE pentru alegerile locale"
Ierusalim: Un tanar evreu care a participat la arderea de viu a unui palestinian a fost condamnat la inchisoare pe viata
Parlamentul European califica drept regretabile exercitiile militare sarbo-ruse
PSD si UNPR au semnat protocolul de colaborare;
UNPR se angajeaza sa respinga doua tururi la alegerile locale/ Dragnea: Putem spune ca PSD si UNPR vor merge pe liste comune la parlamentare
Horea Vuscan, candidatul Miscarii Populare la Primaria Oradea,
are o condamnare la inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa
Jeb Bush le-a cerut sustinatorilor sa il aplaude in urma unui discurs electoral
webPR: Robotul software – partener, nu concurent al angajatului
Comisia Europeana: Aplicarea legii darii in plata, risc major pentru perspectivele de crestere economica ale Romaniei
Oana Moraru, membra a grupului de specialisti pe curriculum:
Cele 3 planuri-cadru ale Ministerului Educatiei trebuie sa pice. Dar avem nevoie de un curriculum framework, sa stim profilul absolventului de gimnaziu
Botoşani: Primarul Portariuc persistă în ce altuia nu-i permite
Ioan Rotundu
Continua curatenia la Romsilva
Ministrul Mediului a revocat presedintele si alti patru membri din Consiliul de Administratie
Oficial din Finante: Firmele de apartament si PFA nu vor fi afectate de impozitul pe sediul social
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog