Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8524
De la 07 Ianuarie 2003
79978306
Editorial

Vine să facă ordine īn PDL Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 20 April 2010, 23:00
Ieri a apărut īn mediul politic zvonul că Gheorghe Falcă, primarul Aradului şi finul preşedintelui Traian Băsescu, vine la Botoşani pentru a face ordine cu organizaţia PDL, care a obţinut rezultate slabe īn alegerile prezidenţiale, Băsescu fiind bătut măr de către Geoană. Despre faptul că de la nivel central al PDL i s-a pus gānd rău preşedintelui Cătălin Flutur s-a mai vorbit prin Botoşani. Lui Flutur i se reproşează faptul că n-a reuşit să aducă pentru Băsescu mai multe voturi decāt a luat Geoană.
Numai că Botoşaniul nu este singurul judeţ din Moldova īn care Băsescu a fost bătut de Geoană. Să nu uităm că īn turul I al alegerilor prezidenţiale, Băsescu a cāştigat doar īn judeţul Suceava, iar īn turul II īn Suceava şi Neamţ.
Poate să vină la Botoşani, nu Falcă, ci īnsuşi Băsescu, că tot nu va putea schimba mentalitatea majorităţii. Suntem un judeţ tributar social-democraţiei, un judeţ roşu, pentru că suntem un judeţ sărac. Dacă Băsescu voia să cāştige la Botoşani, a avut īn faţa sa cinci ani, timp suficient să ne convingă să trecem de partea sa, investind īn zonă. N-a făcut-o, iar vorbele şoptite ale activiştilor PSD, īn majoritate minciuni, au prins mai repede şi şi-au făcut efectul.
Ce poate să facă Falcă venind la Botoşani? Doar să constate că īntreg judeţul este plin de ură la adresa Guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu, la adresa PDL. Va mai putea constata că la Botoşani preşedintele partidului nu se īnţelege cu preşedintele Consiliului Judeţean, care este şi prim-vicepreşedinte PDL. Eventual va mai putea constata, dacă va dovedi isteţime, că deşi PDL guvernează ţara, la Botoşani guvernează PSD cu PNL.
Unul dintre cei care jubilează de venirea lui Falcă, şi care va căuta să-l īnvenineze pe Falcă īmpotriva lui Flutur, va fi chiar preşedintele CJ, Mihai Ţābuleac. Īn curānd, īn PDL vor fi alegeri, iar Ţābuleac s-a şi pronunţat: ori preşedinte, ori nimic!
Dacă Falcă īl va debarca pe Flutur şi-i va cānta īn strună lui Ţābuleac, pot spune că n-are fler politic şi nici capacitatea de a īnţelege stările de fapt. Ţābuleac este īn momentul de faţă un preşedinte de judeţ fără susţinere guvernamentală. Ţābuleac n-are uşă deschisă la nici un ministru din Guvernul Boc şi nu se bucură de simpatie la PDL Bucureşti. A promis botoşănenilor fonduri europene, dar n-a reuşit să obţină nimic. Pe unde a umblat, s-a ales doar cu promisiuni care vor fi onorate la paştele cailor.
De rău, de bine Flutur s-a rostuit cu fonduri, dar pentru municipiul Botoşani, ceea ce-l face pe Ţābuleac să turbeze de invidie. Motiv īn plus pentru Ţābuleac să facă orice-i va sta īn putinţă să-l dărāme pe Flutur. De va reuşi, pentru el va fi un succes, pentru judeţ va fi un dezastru şi mai mare decāt cel pe care-l trăim īn momentul de faţă.
Dacă Flutur va trebui sacrificat, spre să existe prin PDL suficiente minţi luminate care să blocheze drumul lui Ţābuleac spre funcţia supremă īn partid. Īmi exprim credinţa că nu este momentul ca Flutur să fie īnlăturat de la conducerea PDL. El este un factor de echilibru īntre PDL şi celelalte două partide rivale: PSD şi PNL.
De cānd este preşedintele CJ, Ţābuleac n-a făcut decāt demonstraţii de forţă īn numirea a fel de fel de directori la unităţile subordonate instituţiei pe care o conduce. S-a comportat şi se comportă ca un satrap. Dacă va ajunge şi preşedintele PDL, īn aviditatea sa de putere, nimeni şi nimic nu-i va mai sta īn cale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ţānţarul şi sexul
Criza economică ar putea intra īntr-o nouă fază
odată cu creşterea datoriei publice īn ţările dezvoltate
Lecţia de Poloneză
Dacă nazismul e demon, comunismul e fratele său mai mare
Partidul independenţilor din Parlament, īnregistrat la Tribunal
Bancnota de 500 de euro creste riscul terorismului si evaziunii fiscale
Mircea Geoană nu este supărat pentru că a lăsat datorii
ci pentru că s-a aflat despre ele
Natură moartă cu nepot obez
CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU
Miluţă pofteşte la polemică… publică
Prins de două ori fără permis la volan
Start la verificarea certificatelor de producător
Vasele cucuteniene, un succes absolut la New York
urmează Oxford şi Atena
Gresia „regal㔠face victime
Expoziţie de ….găini
Schimbări de directori de şcoli şi licee
Ada Macovei s-a instruit la Bucureşti
Vor participa sau nu profesorii botoşăneni la grevă?
Vaccinul contra TBC va fi adus din străinătate
Acţiune īn forţă a celor de la Ricovery
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă