Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1933
De la 07 Ianuarie 2003
123135673
pnl
Editorial

Visul din stradă s-a spulberat,
Din nou politicienii l-au confiscat!

  • Ioan Rotundu
  • 8 November 2015, 23:00
Spuneam în comentariile mele anterioare că pe la noi, la români, orice minune ţine vreo trei zile. Nici protestele tinerilor din stradă n-au ţinut mai mult. Aşa cum am anticipat, partidele politice, speriate la început de protestele din stradă, şi-au revenit destul de repede şi au trecut la ofensivă. Au făcut şi de această dată ce-au făcut şi în situaţii anterioare când au simţit că sunt în pericol. Şi-au pus în funcţiune cohortele de înregimentaţi politic să se infiltreze printre protestatari şi să le compromită idealurile.
Imediat ce am luat act că au ieşit în stradă şi studenţii am afirmat că dorinţele tinerilor de a se schimba sistemul şi clasa politică vor fi deturnare spre alte solicitări imposibil de realizat sau chiar ridicole, menite să compromită întreaga acţiune din . Şi iarăşi am avut dreptate. Strada striga din toate puterile „!Corupţia ucide!”. Imediat ce au ieşit de la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, cei care au fost selectaţi să reprezinte strada şi societatea civilă s-au dus glonţ la liderul PSD Liviu Dragnea în frunte cu liderul studenţilor.
Când strigi „Corupţia ucide” şi ceri desfiinţarea actualei clase politice nu te duci să dialoghezi cu cel care simbolizează corupţia, care a ticăloşit sistemul prin al- politiza excesiv. Dialogul cu Liviu Dragnea este dovada că mişcarea protestatară a tinerilor ieşiţi în stradă în primele trei zile a fost deja confiscată de partidele politice.
Să mai aduc în discuţie un argument că este aşa. N-a apucat strada să-şi aleagă un lider, un reprezentant al cerinţelor sale că a şi apărut peste noapte Partidul Colectiv care s-a prezentat drept o emanaţie, ca să-l plagiez pe Iliescu, a dorinţei celor din stradă. Cine este cel care l-a fondat? Timişoreanul Cosmin Mirişan l-a slugărit mai întâi pe Dan Voiculescu ca preşedinte al tineretului Conservator apoi a virat brusc spre PNL. Acum este marele dizident politic şi luptă împotriva corupţiei, a clasei politice, pentru schimbarea sistemului confiscând din dorinţele celor din stradă. Nici bine n-a fondat acest partid ă a şi fuzionat cu un alt şmecher care a fondat Partidul Naţional Colectiv.
Politicienii veroşi şi lipsiţi de orice respect pentru tinerii care au strigat din stradă că vor o schimbare totală au preluat repede controlul mişcării şi au trecut la compromiterea ei.
Am fost la un pas de a salva ţara din ghearele unei clase politice compromisă total, dominată de corupţie până la nivel de premier, plină de profitori, impostori şi infractori. Din nou mentalitatea noastră de a omorî capra vecinului, în cazul de faţă de a fi o grupare mai cu moţ decât cealaltă, a distrus unitatea şi solidaritatea tinerilor care au ieşit în stradă în primele trei zile.
Într-un alt comentariu îi avertizam pe cei din stradă, mă refer la cei din Botoşani, că dacă nu vor reuşi să determine actuala clasă politică să accepte revendicările lor şi politicienii vor reuşi să le compromită mişcarea, atunci aceştia vor fi şi mai răi de cum au fost până acum pentru că vor lua măsuri, inclusiv legislative, ca strada să nu mai poată să le tulbure tihna de a jefui ţara.
Sincer să fiu, nici în preşedintele Iohannis n-am prea multă încredere că va reuşi să schimbe ceva în peisajul politic românesc. Preşedintele este dator liberalilor că l-au sprijinit să ajungă la Cotroceni iar liberalii nu sunt cu nimic mai prejos decât social-democraţii. Corupţia a devenit o virtute şi pentru liberali şi pentru social-democraţi.
Speranţa naşterii unei noi formaţiuni politice formată din tineri şi care să preia ca platformă politică cerinţele celor din stradă s-a dărâmat şi ea. Impostorii au fost mai iuţi în fapte decât cei din stradă şi au înfiinţat deja partide care vor deveni repede sateliţi ai PSD sau PNL, liderii lor primind un loc eligibil pe lista candidaţilor la Parlament. Istoria politicii româneşti postdecembriste ne dă o sumedenie de exemple de acest gen. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Logica beţivului
Reţeta zilei: Gogoşari în oţet
Horoscopul zilei de 9.11.2015
Comisia Europeana: Romania nu a activat Mecanismul UE de protectie civila, dar a cerut ajutor la Bruxelles
Seful Pentagonului acuza Rusia ca pune in pericol ordinea mondiala
Washingtonul isi adapteaza "postura operationala" pentru a contracara orice "agresiune" rusa
Regele Mihai I, catre tinerii protestatari: Timpul Romaniei voastre a inceput!
National Arena, Sala Palatului si 93% din scoli NU au autorizatie ISU
Amenda ridicola prevazuta in aceste cazuri
Donald Tusk: Germania trebuie sa faca mai mult pentru a proteja granitele UE
Miting la Roma in memoria victimelor din Colectiv: "Coruptia ucide!"
Trailer cu vehicul militar american lovit de tren in Germania
soferul roman a decedat
Partidul Colectiv, al unui tanar traseist politic, a fuzionat cu Partidul National Colectiv
Detalii scandaloase legate de unitatea moderna pentru arsi care zace nefolosita la Spitalul Floreasca
legaturile dintre profesorul Ioan Lascar, firma care a dotat unitatea si Sorin Oprescu
Un dialog lămuritor cu deputatul Mihai Baltă
Ioan Rotundu
Botoşani: O trupă de poliţişti rutieri a luat cu asalt Staţiunea Popăuţi
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 6.11.2015
Din nou în lumea sufletelor… moarte
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Cu faţa spre cultură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog