Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2491
De la 07 Ianuarie 2003
111350143
Editorial

Vorbele dulci ale PSD sunt de fapt amare

  • 8 June 2018, 23:00
Cu vorbe dulci, aşezate, chiar sfătoase, liderii PSD ]n frunte cu Liviu Dragnea le spune de la televizor românilor care stau ţintă cu ochii la ei că partidul depune eforturi susţinute să le facă viaţa fericită. Numai orb şi surd să fii ca să nu fi înţeles până acum că discursul liderilor PSD are două feţe: cea a traiului fericit promis prin vorbe frumoase şi cea a jefuirii prin impozite şi taxe a venitului câştigat prin muncă susţinută.
În timp ce la televizoarele mogulilor penali Dragnea, Dăncilă, Vasilescu şi alţi demagogi social-democraţi explică românilor cât de bine o duc sub conducerea guvernării PSD, în laboratoarele Ministerului Finanţelor se pun la cale noi metode de estorcare a românilor. Numai în această săptămână s-au anunţat două noi metode de a strânge cu japca bani la buget.
Ministrul Eugen Teodorovici a anunţa că ANAF-ul va trece la încasarea impozitelor şi taxelor neachitate în ultimii patru ani care s-ar ridica la suma de 14 – 15 miliarde lei. Se va trimite somaţie de plată, după care se va trece la executarea silită prin orice mijloace, cele mai frecvente abuzive, numai banii să ajungă în visteria statului.
Cine sunt cei loviţi de această măsură adoptată brusc şi fără alte avertismente de plată în toţi aceşti patru ani? Cei mai mulţi vor fi ţăranii. Guvernul Ponta a introdus în mandatul său impozitul pe venitul agricol global. În baza legii, anual ANAF urma să stabilească ce impozit are de plată fiecare gospodărie, impozit calculat la veniturile estimate tot de ANAF.
În primul rând că ANAF-ul n-a informat ţăranul ce venituri i-a estimat şi nici n-a emis declaraţiile de impunere pentru că s-ar fi creat un puternic curent anti-PSD. Acum, când nu mai sunt bani la buget pentru plata pensiilor şi a salariilor la bugetari a venit şi rândul ţăranilor să fie jecmăniţi. Poate măcar aşa se vor trezi la realitate şi vor înţelege că ce li se spune la Antena 3 sunt de fapt manipulări grosolane.
O lată sursă de venituri la buget a pus-o la cale ministrul Finanţelor pe seama celor care lucrează în străinătate şi trimit banii acasă. De mult se pregătea Guvernul PSD să-i înveţe minte pe românii din diaspora pentru că nu votează cu partidul. Iată că le-a venit rândul iar găselniţa este una criminală. Cei din străinătate care trimit bani acasă în sume mai mari de 2.000 de euro vor trebui să dovedească Fiscului că au obţinut aceşti bani pe căi legale, fără a li se spune cum s-o facă. Nu fac dovada, banii se confiscă la buget.
Afacerea este una teribil de mizerabilă pentru că Fiscul va confisca sumele astfel trimise acasă şi va cere dovezi că banii sunt obţinuţi legal. Birocraţia va lungi deliberat perioada de prezentare a dovezilor, timp în care statul se va folosi de banii munciţi cu trudă prin Spania, Italia, Franţa, Germania etc.
A spus Dragnea şi ministrul Finanţelor că măsura a fost introdusă pentru a se preveni spălarea de bani de către terorişti. Proastă glumă! Teroriştii n-au timp să se joace cu sume de 2.000 de euro, ei fac tranzacţii cu sute de mii şi milioane. Este limpede că prin această lege se urmăreşte confiscarea abuzivă măcar pentru o scurtă perioadă de timp ca banii să fie folosiţi de guvern pentru că nu se mai poate împrumuta, fiind atins plafonul maxim cu care s-a putut împrumuta de pe pieţele bancare.
Când spiritele s-au aprins pe seama acestei măsuri abuzive, au ieşit propagandiştii PSD-ului să le spună celor din diaspora că nu le confiscă nimeni nimic. Atunci pentru ce au iniţiat legea? Când cineva din PSD îţi spune nu, fii sigur că este da şi invers!
O altă măsură care se pregăteşte celor de afară este introducerea de scannere la punctele de control a intrării bagajelor în ţară sau expediate prin curierat. Cică să nu se strecoare drogurile şi ţigările de contrabandă. Aiurea! Se va urmări ce trimit cei de afară acasă şi produsele sau bunurile vor fi vămuite. Trimite cel din Spania acasă la părinţi sau rude o cantitate de vopsea de calitate ca să-şi vopsească stoleria la casa cea nouă, la vamă i se va impune o anumită taxă.
Este limpede că criza financiară prin care trece Guvernul PSD este una gravă, motiv pentru care se caută orice mijloace de a se aduna bani la buget. De exemplu, preţul la combustibil creşte galopant şi niciun ministru cu competenţă în domeniu nu s-a alarmat de ce. Nu s-a alarmat pentru că majorările de preţ la combustibili înseamnă bani mai mulţi la buget din accize. Guvernul şi-a dat mâna cu distribuitorii şi, împreună, de fură ca-n codru. Cu toate acestea, nimeni nu protestează, Tăcerea domneşte peste întreaga ţară.
Dimpotrivă, sâmbătă, la Bucureşti, vor face o demonstraţie de forţă despre cum susţine poporul guvernarea PSD. Îi vor aplauda pe liderii PSD, vor striga lozinci fără să ştie împotriva cui şi se vor întoarce acasă ca să muncească pentru a plăti birurile la stat. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săpă[mânii
Ce a făcut Viorica Dăncilă în Portugalia:
”Am vorbit despre preluarea președinției României la 1 ianuarie 2019”
Bancul zilei:Greşeală diplomatică fatală
Horoscop zilnic 9.06.2018
Cum prezintă France Presse mitingul PSD de sâmbătă:
Majoritatea la putere își mobilizează trupele împotriva magistraților
Procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni - Rovinari pleacă din DNA.
Fostul premier vrea să-l dea în judecată
Ticăloşii social-democrate marca Federovici – Macaleţi – Andrei
Cum îşi apără PSD Botoşani primarii certaţi cu legea
Succesul insucceselor
Pe „drumul ruşinii”, marşul triumfal al lui Conţac continuă
Sau când reclamaţia devine mijloc eficient de publicitate
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.06.2018
„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă