Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4054
De la 07 Ianuarie 2003
80731118
Editorial

Vremea ticăloşilor

  • Ioan Rotundu
  • 27 February 2017, 23:00
Ieri, după cum cei cu picioarele pe pământ, adică ancoraţi în realităţile politicii româneşti, s-au aşteptat, judecătorii de la Curtea Constituţională au dovedit din nou, prin decizia lor de a constata un conflict instituţional între DNA şi Guvern, că sunt controlaţi politic de către PSD.
Când au fost puşi în situaţia să judece existenţa unui conflict instituţional între CSM, Preşedinţia României şi Guvern generat de adoptarea Ordonanţei 13, judecătorii Curţii au decis că nu există un astfel de conflict. Practic, judecătorii au legitimat practica Guvernului Grindeanu de a adopta ordonanţe cu putere de lege după cum sunt interesele lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sau orice persoană influentă din PSD, chiar dacă astfel de ordonanţe sfidează şi afectează grav interesul naţional, democraţia, statul de drept.
Ieri, aceiaşi judecători de la Curte au decis că DNA-ul nu avea dreptul de a cerceta împrejurările care au dus la adoptarea Ordonanţei 13 pentru că prin implicarea lor în activitatea guvernului s-a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat. Ciudat, dar judecătorii Curţii suferă de orbul găinii de vreme ce n-au vrut să vadă că ancheta procurorilor DNA nu s-a implicat în activitatea Guvernului ci a cercetat dacă prin adoptarea ordonanţei s-au comis sau nu acte de natură infracţională care să atragă răspunderea penală.
Şi, după cum au dat publicităţii procurorii DNA, tot ieri printr-un comunicat, ancheta a scos la suprafaţă o suită întreagă de ilegalităţi comise de către fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache dar şi de către funcţionari de la Secretariatul Guvernului, inclusiv s-a mers până acolo încât s-au distrus şi o serie de documente pentru a se şterge urmele unor infracţiuni.
Preşedintele Curţii Constituţionale Valeriu Dorneanu (foto), cunoscut mai mult ca lider al PSD decât ca jurist obiectiv şi principial, de când a preluat funcţia supremă în instituţie n-a făcut decât să vină în întâmpinarea intereselor liderilor PSD, încălcând la vedere prevederile Constituţiei pe care la numirea în funcţie a ajurat să le apere.
Trebuie să punem în evidenţă că sesizarea de conflict de interese între instituţiile statului, în cazul de faţă în numele Guvernului, a depus-o la Curte preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ori Tăriceanu este inculpat pentru mărturie mincinoasă şi riscă în curând o condamnare penală. Este, de asemenea, ştiut că Tăriceanu este un înverşunat duşman al DNA-ului şi că a încercat în mai multe rânduri să diminueze competenţele procurorilor, neratând niciun prilej public de a discredita munca procurorilor.
Nici Tăriceanu n-a ratat ieri prilejul să-şi arate satisfacţia faţă de decizia Curţii, acuzând instituţia DNA ca fiind una coruptă, sugerând că nu mai poate avea credibilitate în anchetele pe care le efectuează. Declaraţia ticăloasă de ieri a lui Tăriceanu a fost repede preluată şi mediatizată de către televiziunile mogulilor penali pentru a intoxica auditoriul cum că DNA-ul este o instituţie coruptă şi nu mai are legitimitatea de a afirma că luptă împotriva corupţiei.
Revenind la judecătorii Curţii, prin decizia lor de ieri au pus Guvernul deasupra legii, mai corect infractorii aciuaţi prin Guvern, încălcând grosolan principul constituţional că nimeni nu este mai presus de lege. De ieri, guvernanţii pot adopta orice ordonanţe le cere Dragnea, Tăriceanu şi alţii din PSD, pentru că nu mai au teama că vor fi anchetaţi. Omul de rând dacă comite un abuz de funcţie, un fals în acte sau aprobă o ilegalitate este anchetat şi trimis în judecată. De ieri, premierul, miniştrii n-au a se mai teme de vreo răspundere penală pentru faptele lor. Judecătorii Curţii Constituţionale au dat o decizie care îi fereşte de orice neplăcere din partea organelor de anchetă.
Ieri, judecătorii Curţii au mai distrus un pilon care susţinea statul de drept în România. Deja democraţia noastră stă într-o rână Dacă Tăriceanu îi mai dă un ghiont puternic ajutat de Dragnea, democraţia noastră se dărâmă precum o şandrama. Trăim vremea ticăloşilor, mult mai periculoasă şi mai dăunătoare decât vremurile lui Ducă-Vodă descrise de Sadoveanu în romanul istoric Zodia cancerului . Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Consecinţa tragică a minciunii la politicieni
Horoscopul zilei de 28.02.2017
Vlad Alexandrescu (USR): In nici un caz nu am accepta o alianta sau o fuziune cu PNL,
un partid care seamana foarte mult cu PSD
Romsilva a castigat definitiv procesul in care Arhiepiscopia Sucevei cerea 166.000 de hectare de padure,
dupa 16 ani de procese
Cristian Busoi, ales secretar general interimar pana la Congresul PNL din iunie
Sedinta cu scandal in randul fostilor liberali
Coreea de Nord: Alti cinci inalti oficiali ar fi fost executati cu tunuri antiaeriene,
pentru raportari false ce l-au infuriat pe Kim Jong Un
Fregata rusa Amiral Grigorovich a plecat din Sevastopol cu destinatia Siria
Gheorghe Falca, primarul Aradului, acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca ar fi in conflict de interese penal
Premierul Grindeanu s-a intalnit cu doua multinationale la Guvern.
A promis suport tehnic pentru Exxon si OMV-Petrom
DNA: Lista completa a infractiunilor pe care Florin Iordache voia sa le dezincrimineze
Curtea Constitutionala considera ca exista conflict juridic intre Directia Anticoruptie si Executiv:
Botoşani/Leorda: Protestul infractorului tâlhar în spatele căruia stau pitiţi cei din PSD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă