Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11935
De la 07 Ianuarie 2003
81633422
Editorial

Vulnerabilităţile lui Ponta

  • Ioan Rotundu
  • 3 June 2014, 23:00
Dacă în editorialul de ieri am comentat despre vulnerabilităţile lui Joannes Klaus, astăzi mi-am propus să fac acelaşi lucru despre liderul PSD şi premierul României Victor Ponta.
Câtă vreme a funcţionat USL-ul, lui Ponta nici prin cap nu i-a trecut vreodată ca să-l susţină pe liberalul Crin Antonescu la Preşedinţia României. Ponta nutrea gândul ascun al candidaturii sale iar de Antonescu doar se folosea în aşi netezi calea spre funcţia supremă în stat.
Trei nani i-au trebuit liberalului Crin Antonescu ca să-şi dea seama că Ponta joacă la cacealma şi că PSD-ul nu-i va susţine candidatura aşa cum declara. Din păcate pentru Antonescu, prea târziu şi-a dat seama că se apropie momentul când social-democraţii nu vor mai avea nevoie de el şi partidul său. A plătit această credulitate politică cu retragerea sa din fruntea PNL şi din cursa pentru preşedinţie, lucruri pe care nu le merita, Antonescu fiind un politician a cărui nume nu poate fi legat de acte de corupţie. Dar să revenim la Victor Ponta. În plan extern imaginea sa este catastrofală. Deşi în ţară se încearcă să se şteargă urmele loviturii de stat din agust 2012, din memoria cancelari8ilor străine faptele sale nu pot fi radiate.
Mai mult, după această încercare de lovitură de stat eşuată, Ponta a continuat să alimenteze încrederea cancelariilor străine că el nu dă doi bani pe principiile statului de drept.
S-a dus la Bruxelles şi a primit de la Comisia Europeană o listă cu 11 probleme ce trebuia să le rezolve, probleme legate de respectarea statului de drept şi combaterea corupţiei. A venit în ţară şi a procedat exact pe dos. S-a dus spăşit la vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi s-a umilit la uşa acestuia să-l primească oficial. Biden l-a primit şi i-a cerut să respecte funcţionarea statului de drept şi să respecte justiţia, lăsând-o să lupte împotriva corupţiei. Ponta s-a întors în ţară şi a pus la cale „Marţea neagră”, încercând să dinamiteze acţiunile DNA în lupta cu corupţia.
Văzând că una i-a promis şi alta face de când s-a întors în ţară, vicepreşedintele Biden a trimis pe numărul doi în Departamentul de Stat al SUA, Victoria Nuland, să dialogheze cu Ponta şi să afle încotro se îndreaptă acesta.
Ponta a fugit din ţară iar în timp ce Nuland se afla la Bucureşti el umbla bezmetic pe străzile Romei. Cum poate un astfel de om să-i reprezinte pe români la cel mai înalt nivel? A jignit-o în două rânduiri pe Angela Merkel şi apoi s-a umilit la uşa acesteia să-l primească. L-a primit pentru zece minute şi Ponta s-a fălit de parcă ar fi stat de voirnbă cu Dumnezeu. Numai că imediat a uitat ce a promis cancelarului Germaniei şi a atacat justiţia cum că DNA-ul face arestări abuzive şi că execută ordinele primite de la preşedintele Băsescu.
Iar ca totul să fie clar pentru cancelariile străine că el, Ponta, nu vrea corupţii după gratii şi a cerut parlamentarilor social-democraţi şi aliaţilor săi să nu ridice imunitatea la nici un parlamentar pe care DNA-ul vrea să-l aresteze,, blocând astfel anchetele. Dovedit plagiator, dovedit mincinos, dovedit duşman al statului de drept, dovedit că are apucături dictatorial extrem de periculoase, Victor Ponta nu ar avea ce căuta în fruntea ţării. Spun că nu ar avea ce căuta pentru că acest segment social format din pensionari şi bugetari, din asistaţi sociali şi din cohorta de foşti activişti comunişti, care dictează românilor viitorul, îl va vota.
Dacă opoziţia şi românii care muncesc nu vcr ieşi la vot pentru a fi majoritari şi a contracara votul susţinătorilor lui Ponta, atunci România va cunoaşte cea mai cruntă dictatură din istoria sa. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Teroriştii
Anunț Urban Serv
Antena 3 l-a "internat" pe seful STS, Marcel Opris, la Vien
desi acesta se afla bine-mersi in Parlament
Barack Obama propune un miliard de dolari pentru un plan de securitate al tarilor din Europa de Est
Cum strange Biserica date despre familiile care nu sunt ortodoxe
Profesorii de Religie din Gorj, pusi sa colecteze informatii din scoli
Gabriel Dumitrascu, Departamentul pentru Energie, despre "taxa pe stalp"
Altfel spus, taxa pe stalp va fi suportata de consumatori.
Cel mai bogat om de afaceri din Sibiu, Ilie Vonica, s-a sinucis
,,Clubul etichetelor” la Teatrul Mihai Eminescu
Lucrările la transformarea Pieței Viilor ar putea începe luna viitoare
Se întoarce Inchiziţia?
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei
Botoşani: Izvorul de apă care arde din comuna Hlipiceni, pe masa miniștrilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă