Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19994
De la 07 Ianuarie 2003
122880061
Editorial

Zodia cancerului sau vremea lui Băsescu Vodă

  • Ioan Rotundu
  • 20 July 2010, 23:00
Trăim vremuri interesante, cum spune Robert Turceascu prin emisiunile sale la radio sau televizate. Aş îndrăzni să afirm că trăim într-o perioadă când societatea noastră-i ca o tumoare malignă. De o vreme nu mai scăpăm de gripa aviară, deşi ministrul Gheorghe Flutur ne dădea asigurări că totu-i sub control.
Tot apărând la televizor cu declaraţii „gripate aviar”, a trezit gelozia preşedintelui Băsescu, care l-a criticat în Parlament că nu prin apariţii televizate stopăm evoluţia alarmantă a acestei boli, venită nu se ştie de unde. De la critica primită, Flutur nu mai stă la vedere pe ecranul televizorului, luptă cu microbii pe un întuneric mediatic.
Cert este că, într-o perioadă, gripa luase amploare, fapt ce i-a pus pe gânduri pe unii mai scormonitori cu mintea. Aşa a apărut conturată ideea că gripa nu-i decât pârghia prin care se deschide sau închide fereastra exportului şi importului de carne de pasăre din şi spre Europa sau America. Alţii, mai pragmatici, au descoperit că gripa este mijlocul prin care societăţile „specializate în stârpirea microbului” îşi deschid calea spre banii de la bugetul public.
Un lucru este evident: când în lume gripa dispăruse, pe la noi se radicalizase, situaţie total nefirească. La Învăţământ, ministrul Hărdău a putut afla din presă că subiectele de examen declarate secrete au fost desecretizate de un ziarist de la Adevărul, fără ca măcar să întâmpine vreo oprelişte.
O secretară de stat din minister voia ca ziaristul să ajungă după gratii, iar subalternii săi să fie eventual răsplătiţi cu vreo medalie de merit. Iată că ziariştii nu s-au înspăimântat şi au dat o nouă lovitură. Cei de la Gândul au cumpărat subiectele de la bac cu numai 500 mii lei vechi şi cu o zi înainte de examenul propriu-zis. Nici după această nouă bravură ministerială, Hărdău nu va demisiona.
El se crede mai ceva ca Spiru Haret, care, fără a-l pe Emil Boc susţinător, a reformat un sistem la care nici comuniştii n-au mai avut ce adăuga. Cu ceva timp în urmă, românii au putut constata de la televizor „dragostea” reciprocă dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu. Cei doi şi-au dat întâlnire într-un cadru romantic. La jumătatea unui pod din Târlişiua, în asistenţa nenorociţilor proaspăt ieşiţi de sub apele învolburate ce-au baliat localitatea.
Au dialogat amical, după care şi-au dat întâlnire în CSAT. Premierul, precum Mircea cel Bătrân, a venit cu gânduri paşnice asupra lumii musulmane, cerând CSAT-ului retragerea trupelor din Iran, Irak şi pe unde vor mai fi. Preşedintele Băsescu, un sultan modern ce bate cu mânerul săbiei la uşa UE, s-a arătat crunt şi neiertător faţă de istoria noastră.
Am stat îndeajuns cu capul plecat în faţa săbiei altora, şi-a zis preşedintele în gând, neavând barbă. Să mai stea şi alţii plecaţi în faţa săbiei noastre, şi-a răspuns singur. Din nefericire, purtătorii noştri de sabie sunt cei care se întorc în ţară între patru scânduri, cei pe care vrem să-i fericim neavând de gând să-şi ţină capul plecat. Dar preşedintele Băsescu are leac şi pentru astfel de pierderi umane. Orice tragedie de acest fel o transformă într-un bun prilej de imagine, făcând-o pe plângăciosul pe umerii membrilor de familie ai celui împuşcat sau îmbucătăţit cu bomba artificială.
Sensibilitatea sa morbidă, deocamdată, impresionează asistenţa fără a fi nevoie de efecte speciale. Cu ceva mai mult timp în urmă s-a întrunit la Bucureşti marele sfat asupra viitorului Mării Negre. Cu chelie şi fără barbă, Întâi Stătătorul sfatului, preşedintele Băsescu, a putut constata pe propria-i piele că se scaldă în ape negre, precum unele gânduri omeneşti. Pornind de la aceiaşi Mare Neagră, unii parlamentari, cu daruri paranormale, au realizat că acesta-i izvorul folosit de către forţele răului în a acoperi România cu ape.
Cică un duşman înverşunat a realizat un mecanism diabolic şi poartă asupra României un război meteorologic, adunând umiditatea mării şi revărsând-o peste întreg teritoriul ţării. Motiv pentru al doilea om în stat, Nicolae Văcăroiu, preşedintele Senatului, cel care urăşte apa din naştere, să aprobe o comisie parlamentară care să ancheteze apa meteorologică. Se speră că numai aşa vom descoperi insidiosul duşman ce ne atacă cu norii plini de apă.
Seria unor astfel de constatări poate continua. La ce bun? Am dat suficiente exemple care să susţină teza că trăim o perioadă canceroasă, numită şi vremea lui Băsescu Vodă. Să sperăm că ea va lua sfârşit la 1 ianuarie 2007, că mai devreme nu sunt semne.
JD 4.07.2006 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Escrocherie cu notari, avocaţi şi contre judecătoreşti
Bancul zilei: Poftele sexuale ale…
Mămăligă şi păstrăvi de Săpânţa
Tovarăşul Sârbu s-a supărat pe comentatorii Jurnalului
Program Tv SOMAX
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog