Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10136
De la 07 Ianuarie 2003
122582075
Editorialul

Celebritatea minciunii

  • Ioan Rotundu
  • 26 September 2014, 23:00
Întors din SUA, unde s-a lăudat că a făcut o vizită, Victor Ponta a minţit din nou cu neruşinare. În primul rând că deplasarea sa în SUA n-a fost o vizită de stat ci un act de prezenţă la ONU, alături de alţi şefi de stat şi premieri unde s-au dezbătut problemele legate de cruzimile umane promovate de aşa-zisul Stat Islamic.
Faptul că a avut ocazia de a se fotografia cu preşedintele Obama nu înseamnă că acesta l-a copleşit cu onoruri diplomatice. Nici întâlnirile cu reprezentanţii anumitor companii americane ce investesc în energie n-au fost la cel mai înalt vârf. Revenit în ţară. în stilul său mincinos Ponta a prezentat românilor cu totul altfel deplasarea sa la ONU, încercând o manipulare electorală în favoarea sa de candidat la Preşedinţia României.
Prima minciună a fost afirmaţia că vreme de zece ani România a fost izolată în plan extern, adică pe întreaga perioadă a celor două mandate ale preşedintelui Băsescu şi noroc că de doi ani a devenit el premier şi a redat României un rol important în derularea principalelor evenimente internaţionale. În primul rând că România n-a fost defel izolată extern, dovadă prezenţa în ţara noastră a multor demnitari americani de prim rang, Joe Biden, vicepreşedintele SUA având două prezenţe.
Interesul manifestat de NATO pentru România este dovada că nu suntem izolaţi pe plan extern, dimpotrivă, ne-a crescut credibilitatea. La nivel de UE iarăşi am devenit un stat important iar preşedintele Băsescu a fost privit, de la declanşarea crizei economice, ca un şef de stat a cărui cuvânt trebuie luat în serios.
A mai afirmat Ponta că de doi ani el a devenit foarte cunoscut în SUA, spre deosebire de Iohannes Klaus despre care nu a auzit nimeni. Din nou a minţit cu neruşinare. Dacă a Ponta ajuns celebru în SUA se datorează celor două încercări ale sale de lovitură de stat, de sfidarea principiilor statului de drept, de duplicitatea sa de a declara una în ţară şi alta în exterior.
Dacă Ponta a ajuns celebru în SUA, îşi datorează celebritatea plagiatului şi a formării unui guvern din miniştri cercetaţi penal, condamnaţi, implicaţi în acte de corupţie, incompatibili şi cu titluri ştiinţifice obţinute pe bază de plagiat ca şişeful lor. Celebritatea lui Ponta în SUA se mai datorează şi rapoartelor făcute de ambasadorul american la Bucureşti ori de câte ori Ponta a sfidat statul de drept prin iniţierea şi adoptarea în Parlament de către partidul său a unor legi care să protejeze corupţia şi care să încalce separaţia puterilor în stat.
Ponta se poate mândri cu celebritatea sa din SUA pentru că nici un alt premier de ţară nu a ajuns celebru folosind minciuna ca mijloc de afirmare politică. Aş putea spune că Ponta chiar a fost modest în declaraţia sa. El nu este celebru numai în SUA ci în întreaga lume. Când faci o vizită de stat în China şi lauzi „democraţia” Partidului Comunist Chinez, aşa cum a făcut Ponta, devii celebru în SUA dar sub nicio formă celebritatea nu este una de laudă.
Asta nu a înţeles Ponta iar faptul că Obama s-a fotografia cu el n-ar trebui să se împăuneze ci să-l îngrijoreze. Şi Sadam Husein a fost primit cu onoruri de preşedintele SUA şi apoi i-au pus ştreangul de gât. Obama a ordonat executarea lui Bin Laden apoi a declarat că a fost o personalitate politică a lumii arabe. Când te laudă americanii trebuie să devii foarte atent la ce va urma din partea lor.
Şi a mai minţit Ponta că Iohannes Klaus este un necunoscut pentru americani. Pentru americanii de rând o fi un necunoscut dar nu şi pentru Departamentul de Stat al SUA, în laboratoarele căruia se iau decizii de susţinere a vreunui lider politic, inclusiv din România.
Chiar în timp ce Ponta se afla la Washington, un congresman american îi reproşa comportamentul său abuziv ca şi candidat la Preşedinţia României, îi reproşa faptul că încearcă să creeze un cadru legal care să-l avantajeze, uzând de de puterea ce o deţine în stat şi în legislativ.
Incontestabil, Ponta a ajuns celebru datorită plagiatului şi atacurilor sale repetate la adr5esa statului de drept, la separaţia puterilor în stat, datorită minciunii promovată la rang de virtute, faprt nemaiîntâlnit pe la vreun premier de ţară. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Logica masculina
Anunţ important societatea Urban Serv
Conopidă în oţet
Horoscopul zilei
Romanii sunt pe primul loc in topul europenilor care lucreaza in alta tara UE
Iurie Leanca se dedubleaza dupa modelul lui Victor Ponta
Robert Turcescu vrea la judecată
Elena Udrea vrea altfel nde lansare a candidaturii sale
Liviu Dragnea: Nu inteleg candidatura domnului Melescanu
CE cere Ungariei sa-si respecte angajamentul de a livra gaze Ucrainei
Parchetul General a clasat dosarul de conflict de interese al lui Klaus Iohannis
Cine poate fi sforarul?
Ioan Rotundu
PDL Botoşani: Comunicat de presă
Prefectul Macaleţ se laudă cu crearea de noi locuri de muncă
Doina Federovici vrea explicații cu privire la dezastrul financiar d ela Mavromati
Botoşani: Traşi pe sfoară de Ţurcanu, pesediştii se agită în zadar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog