Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6559
De la 07 Ianuarie 2003
110927029

Edu Cer reclamă cumulul ilegal de salarii bugetare din sistemul universitar

  • sau o diversiune a Guvernului Boc pusă la cale prin aşa zisa intervenţie a societăţii civile
  • 11 April 2010, 23:00
Asociatia Profesionala pentru Educatie si Cercetare - Edu Cer - solicita Guvernului interzicerea cumulului de venituri salariale, de la institutii bugetare diferite, in randul angajatilor din universitati si academii, informeaza un comunicat al Asociatiei.
Edu Cer apreciaza ca "fenomenul de masa al multiplelor cumuluri ilegale de salarii bugetare din mediul universitar si de cercetare face ca anual sute de milioane de euro sa se scurga din bugetul de stat direct in buzunarele clanurilor si gastilor oligarhiei academice post decembriste, in cardasie cu clasa politica."
In acest sens, Asociatia prezinta in comunicat mai multe cazuri de "baieti destepti" din sistemul universitar si academic care "primesc de la statul roman, incalcand Codul Muncii, salarii lunare nete de 4-5 ori mai mare decat seful statului (peste 25 000 lei pe luna)".
Printre cei mentionati de Edu Cer se numara Catalin Zamfir - profesor la Universitatea din Bucuresti si director la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane, sotia acestuia, Elena Zamfir - profesor la mai multe universitati din tara, Ecaterina Andronescu - profesor universitar, rector si parlamentar, Andrei Marga - rectorul UBB-Cluj, Florian Popa - rector UMF-Bucuresti si deputat sau Nicole Robu - rector la Universitatea Politehnica Timisoara si senator.
"Nu intamplator, cei peste 70 de rectori din Consiliul National al Rectorilor s-au opus in unanimitate noului proiect al Legii Educatiei Nationale, pentru ca le afecteaza singurele interese care conteaza cu adevarat pentru domniile lor, puterea si banii", se arata in comunicatul transmis de Stefan Vlaston, presedintele Edu Cer.
Totodata, Edu Cer acuza institutiile statului de complicitate la aceste "anomalii", intr-un moment "de mare criza economica pentru tara, cand profesorii din Buzau nu isi primesc salariile de saptamani intregi iar tinerii sunt mentinuti someri si li se refuza intrarea in sistemul academic pe motiv de „blocare a posturilor”".
"Solicitam Guvernului interzicerea explicita a cumulului de venituri salariale (chiar daca se numesc salarii, indemnizatii, indemnizatii de merit etc) de la doua institutii bugetare diferite, pentru una si aceeasi persoana. (...) Cerem Curtii de Conturi sa verifice cum au respectat conducerile insitutiilor publice mentionate Codul Muncii, care prevede ca o persoana nu poate munci mai mult de 8 ore pe saptamana, la plata cu ora, in afara celor 40 de ore pe care trebuie sa le efectueze la institutia unde are cartea de munca. (...) Cerem Agentiei Nationale de Integritate sa se sesizeze din oficiu pentru nerespectarea legii privind declaratiile de avere si sa verifice legalitatea veniturilor mentionate", afirma liderul asociatiei Edu Cer.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rezultatele controlului de la Spitalul judeţean nu se cunosc încă
Numărul de şomeri se apropie de cifra fatidică de 13… mii
Asistenţii medicali cu studii superioare vor fi plătiţi la nivel de studii medii
Tunelul lui Munteanu creează din nou probleme Spitalului judeţean
Subprefectul Daniel Moruzi trimis în lupta cu pieţarii
Unii angajaţii ai Primăriei Botoşani freacă menta şi priesc leafă
Centura l-a băgat în copac
Beţia şi volanul
Horoscop
Monstrul este creaţia noastră
Ioan Rotundu
Bacul zilei: Promisiunea judecătorului
Hopa Musteaţă!
Românul şi viaţa post Paşte 2010
A influenţat criza economică numărul naşterilor?
Neacreditarea spitalului judeţean ar fi un dezastru pentru judeţ
susţine dr. Gheorghe Apetroaie, directorul medical al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşanipreşedintele Ţâbuleac este neinformat sau intenţionat prost informatlupta pentru şefie şi funcţii administrative pune în pericol acreditarea spitalului judeţean
Mă aştept la orice măsură şi împotriva mea, în cazul Voicu
Cercetătorii chinezi vor să creeze molecula anti-obezitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă