Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6094
De la 07 Ianuarie 2003
122866161

Educaţie interculturală între şcoli din Botoşani şi in Paris

  • 1 December 2010, 23:00
În perioada 17-24 octombrie 2010, profesoarele Andreea – Simona Chirilă, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 17 Botoşani, Marena-Simona Funduianu, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 10 Botoşani, Zvetlana – Elena Gîndu, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 Botoşani au participat în cadrul Programului LLP-Comenius-Mobilităţi individuale pentru personalul din învăţământul preuniversitar la stagiul de formare continuă cu titlul „Education interculturelle dans le 1er degré en Europe « Comment améliorer la préparation à vivre dès le plus jeune âge l’inter culturalité, quelle formation des maîtres, quelles pratiques pédagogiques »” desfăşurat în Franţa, la Paris. Cursul a fost organizat de „La Ligue de l’enseignement”, condus de Annie Ysebaert, coordonatoarea Retelei Europschool.
La cursul „Education interculturelle dans le 1er degré en Europe « Comment améliorer la préparation à vivre dès le plus jeune âge l’inter culturalité, quelle formation des maîtres, quelles pratiques pédagogiques »” au participat profesori din 5 ţări: România, Spania, Bulgaria,Turcia, Republica Cehă.
Beneficiile participării la curs au fost: dezvoltarea pe plan profesional prin îmbogăţirea cunoştinţelor despre educaţia interculturală, stabilirea unor relaţii profesionale cu colegi din alte ţări europene pentru a promova multiculturalitatea, dezvoltarea competenţelor de exprimare orală în limba franceză. Fiecare participant a primit o „valiză interculturală” conţinând informaţii utile, exemple de bune practici, cărţi, pliante, broşuri ce vor permite fiecărui cursant să-şi ajute elevii aflaţi în dificultate.
„Stagiul ne-a îmbogăţit cunoştinţele legate de educaţia interculturală, lucru ce ne va ajuta în plan profesional, dar şi personal prin abordarea unor strategii de acceptare a diversităţii culturale cu scopul de a oferi şanse egale tuturor copiilor” a declarat profesoara Mirela Brehuescu.
Cele trei profesoare au fost în vizită la Şcoala Primară „ Belleville” din Paris, instituţie în care ideile educaţiei interculturale sunt puse în practică. Acolo au asistat la lecţii, au discutat cu profesorii despre asemănările şi deosebirile celor două sisteme de învăţământ. După vizita la Şcoala Belleville s-a decis ca elevii să corespondeze cu elevii unei clase de la acea şcoală. În cadrul activităţii „Tradiţii şi obiceiuri” au lucrat cu elevii, în orele de educaţie plastică şi abilităţi practice, felicitări şi colaje ce vor fi trimise în luna decembrie elevilor de la Şcoala Belleville.
Pregătirea celor trei cadre didactice a fost orientată , sprijinită şi consiliată de doamna inspector şcolar pentru proiecte şi programe comunitare, prof. dr.Rodica Mighiu. Acţiunea Formare continuă pentru personalul implicat în educaţia şcolară se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii educaţiei şcolare prin participarea acestora la stagii de formare continuă.
Aceste stagii trebuie să se desfăşoare în altă ţară europeană decât aceea în care participantul îşi desfăşoară activitatea profesională. Proiectele de mobilitate au fost finanţate în cadrul Proiectului de Învăţare pe Parcursul Întregii Vieţi cu sprijinul Comisiei Europene, din fonduri gestionate de ANPCDEFP şi FSE-POSDRU. Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea de stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Recepţionerul şi tinerii căsătoriţi
Spania adoptă noi masuri de reducere a deficitului
în încercarea de a calma pieţele financiare
Cluj: Opt persoane cu steagul Ungariei, retţnute de autorităţi
Emil Boc despre reducerea concediului maternal
sunt ultimul care ia decizia
Laszlo Tokes: Urmările Tratatului de la Trianon trebuie remediate
1 Decembrie, zi de doliu pentru Ungaria
Economiştii se întreabă dacă Italia ar putea deveni viitoarea ţinta a pieţelor financiare
Sute de flămânzeni au sărbătorit în premieră Ziua Naţională
Eroi comemoraţi la Cimitirul „Pacea”
de către elevii şi profesorii Grupului Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani
Golăneala preşedintelui Ţâbuleac
Acuzat că ţine secret raportul Curţii de Conturi
S-a deschis patinoarul
Botoşănenii au devorat o mie de porţii de fasole cu cârnaţi
Instituţia „Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani”
un proiect apreciat de către consilieri
Interpolul a emis o notificare internaţională de urmărire
pe numele lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks
Medicii sunt constrânşi să nu mai prescrie lapte praf
Un nou mod de-a „confisca” ajutorul de şomaj
Părinţii cu elevi chiulangii vor pierde ajutorul social
Malpraxisul poate fi negociat de medic cu victima
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog