Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22820
De la 07 Ianuarie 2003
122908469
Edutirial

Războiul Câţu - Voiculescu ş gândirea cazonă

  • Ioan Rotundu
  • 10 March 2021, 14:47
În timp ce coronaviruşii îşi arată din nou colţii, anunţându-ne că se pregătesc de un al treilea asalt asupra românilor, premierul Florin Câţu şi ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu îşi aplică lovituri sub centură, după care ies public şi declară că ei nu au nimic de împărţit şi că sunt buni şi loiali colaboratori întru guvernarea României.
Ultimul scandal între cei doi l-a declanşat publicarea de către ministrul Voiculescu a numărului de teste COVID efectuate pe judeţe. Dezvăluirea publică a acestor date a arătat românilor că testele la nivel de judeţe se fac diferenţiat, aşa că unde judeţul este condus de „băieţi deştepţi”, se fac teste puţine iar restricţiile sunt relaxate. În schimb. judeţele unde se fac teste multe şi se descoperă persoanele purtătoare de coronaviruşi, măsurile aplicate sunt maxime, adică de nivelul scenariului roşu.
Tocmai descoperirea acestor furtişaguri, de fapt o bătaie de joc la adresa românilor, l-a supărat pe premierul Câţu care s-a aprins şi a anunţat că va trimite corpul de control la Ministerul Sănătăţii. Cică Voiculescu a publicat datele fără a avea avizele necesare, fără a indica ce avize şi din partea cui ar fi trebuit să le obţină.
În toată această dispută s-a implicat şi medicul colonel Valeriu Gheorghiţă (foto), cel care conduce campania de vaccinare. Susţine că el ar fi trebuit să avizeze datele publicate de ministrul Voiculescu. Adică să le valideze. Cum? Este limpede că aceste date trebuiau mai întâi cosmetizate, aranjate ca să nu bată la ochi, realitatea să fi fost abil ascunsă, exact ca pe vremea lui Ceauşescu.
Acest medic militar ce speră ca după încheierea campaniei de vaccinare să fie avansat general, consideră că informaţiile de interes public nu pot circula de capul lor pentru că mai întâi trebuie să le alinieze, ordoneze el, după gândirea sa cazonă.
Apreciez gestul ministrului Voiculescu de a publica aceste informaţii ca un act de curaj de a arăta românilor că în spatele vorbelor pompoase ale guvernanţilor şi politicienilor se fac anumite aranjamente ca unii s-o ducă mai bine iar fraierii să suporte consecinţele pandemiei.
Iar ministrul Voiculescu a recidivat şi a publicat centrele unde se fac vaccinări. Aşa s-a aflat că sunt centre ascunse prin unităţi militare, de poliţie şi instituţii ale statului unde sunt vaccinaţi peste rând privilegiaţii. De această dată gângavul ministru de Interne. Lucian Bode, s-a răstit la Voiculescu că a divulgat locaţia unor centre de vaccinare secrete. Secrete faţă de cine? Faţă de poporul român care de peste un an de zile suportă restricţiile impuse de pandemie?
Acest ministru de Interne care tolerează la conducerea unor IJP-uri comisari şefi corupţi, cazul lui Şerbănoiu de la Botoşani, n-ar fi vrut să se afle de către mulţime că sub guvernarea liberală unii români sunt mai privilegiaţi decât alţii.
Referitor la acest ministru Bode, ca să ne lămurim ce intenţii are şi ce competenţe, după ce a demis conducerea IJP Bacău pentru incompetenţa manifestată în cazul de la Oneşti, pe şeful instituţiei cu grad de chestor la făcut consilier la IGPR Bucureşti iar pe adjunctul său la numit şeful Poliţiei Municipale Bacău. Iată ce măsuri sancţionatorii a luat ministrul Bode cu ei!
Să mai adaug aici şi o mostră despre gândirea cazonă a celor din Poliţia de frontieră. Cei de la ITPF Iaşi, sub semnătura şefului Victor Mariniuc, la întrebările noastre despre actele şi faptele de corupţie în care sunt implicaţi poliţiştii din instituţie ne-a răspuns că astfel de date sunt sub protecţia regulamentului de protejare a datelor personale.
Noi am ceru relaţii despre fraudarea banilor publici de către poliţiştii corupţi şi nu datele lor personale. Dar şefii acoperă hoţiile subalternilor pentru că nici ei nu sunt cinstea întruchipată. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Explicaţia „ştiinţific㔠a poliţistului
Horoscopul săptămânii 8 – 14 martie 2021
Hahalerele sindicale care l-au luat prizonier pe Mariniuc
Ioan Rotundu
Cârdăşia dintre directorul beţiv şi primarul infractor naşte noi ticăloşii
Ioan Rotundu
Altarul din casa lui Dan Pungă şi corupţia din IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Speriată, sluga poliţistului Vaipan s-a supus Legii omertei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog