Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2522
De la 07 Ianuarie 2003
122888171
Elena Udrea la RFI :

Discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă

  • 23 October 2013, 23:00
Exista riscul ca PDL sa ramana in afara proiectului de unificare a dreptei. Aceasta ar trebui facuta inainte de alegerile europarlamentare de anul viitor, nu dupa, asa cum vrea conducerea formatiunii. O spune intr-un interviu la RFI deputatul PDL Elena Udrea. Ea se arata "dezamagita" ca proiectul unificarii a fost "pasat" dupa scrutinul european din 2014.
Elena Udrea crede ca "discutia este putin tardiva, pentru ca s-au exprimat pozitii ferme legat de proiectul unificarii la acest moment. Din pacate, s-a vorbit mult si nu s-a facut nimic. Nu stiu pe cine mai intereseaza astazi in mod real unificarea dreptei, cata vreme deja s-a pasat proiectul pentru dupa alegerile europarlamentare, cand si atunci ati vazut, ca sa citez din domnul Blaga, vom vedea daca avem cu cine. Deci cred ca in acest moment, in mod real, onest, nu sunt multi interesati cu adevarat ca aceasta unitate sa existe. Cred din punctul meu de vedere si sunt relativ dezamagita de ceea ce se intampla, ca zarurile au fost deja aruncate".
"Vom vedea probabil daca se mai poate face ceva dupa europarlamentare, dar toata lumea va pierde din refuzul acesta de a sta la masa acum si a avea un proiect unificator la acest moment, de a avea un partid puternic, care sa scoata un 25%-27% la europarlamentare, de a avea un singur candidat la prezidentiale si in spate cu un vehicul politic puternic", spune deputatul PDL.
"Orgoliul" PDL
Intrebata daca exista riscul ca PDL sa ramana in afara proiectului de unificare a dreptei, Elena Udrea a raspuns: "Da. Cred ca nu este bine pentru PDL in perceptia electoratului de dreapta, pentru ca se va vedea ca partidul care refuza acest proiect". Ea considera ca un singur partid de dreapta ar fi avut sanse mai mari sa obtina un scor mai bun ca al PNL-ului la alegerile europene de anul viitor:
"Ar fi fost mult mai bine sa reusim sa mergem in europarlamentare cu un partid care sa treaca de 25%. Ce va castiga PDL daca va lua sa zicem un scor intre 16% si 18%, iar celelalte partide de centru-dreapta vor fi la limita intrarii in Parlamentul European. In afara de orgoliul de a fi luat mai mult decat celelalte partide, ce va castiga PDL?
In loc sa mergem cu un singur partid cu care sa trecem inaintea PNL, pentru ca pana la urma competitia pe dreapta in acest moment este intre fortele politice care cumva sunt generate in jurul lui Traian Basescu - si aici vorbesc de PDL, Forta Civica si PMP - si PNL. Batalia politica, electorala este la alegerile europarlamentare, atat timp cat PNL-ul merge singur, desi este in USL, daca PDL va putea sa ia mai mult decat PNL. Cred ca lucrul acesta s-ar fi putut intampla daca se mergea pe un proiect de unificare a dreptei inainte de europarlamentare".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei. Sânii stewardesei
Gastronomie: Salată marinată pentru iarnă
Protest spontan în interiorul consulatului din Chicago, cu ocazia vizitei lui Victor Ponta în SUA
Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia ridicat de mascaţi şi dus pentru a fi anchetat
Producătorii de energie eoliană solicită Guvernului revizuirea ordonanţei privind acordarea certificatelor verzi
Prinţul George va primi cadou la botez o pajişte cu flori sălbatice din Transilvania
Vicepreşedintele Joe Biden i-a reamintit lui Ponta importanţa statului de drept
Ramona Mănescu recunoaşte că nui s-a respectat faţă de FMI termenul de privatizare a CFR Marfa
Sa fim pregatiţi pentru o creştere a cotei medii de impozitare
Finanţele au publicat în MO patru modificări in domeniul financiar contabil
Povestea mortului care l-a denunţat pe Dragnea. Alt caz de manipulare
Oficial - Traian Băsescu participă la lucrările Consiliului European
Angela Merkel se simte spionată la telefon de americani
Scandal de corupţie la Hidroelectrica
un consilier al ministrului Energiei, reţinut de procurorii DNA în joc se afla o mită de 1,4 milioane de euro
Botoşani: Să moară mortul, domnule Maga?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog