Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5252
De la 07 Ianuarie 2003
123138992
pnl
Elena Udrea s-a prezentat la Sectia 2 de Politie, pentru controlul judiciar:

"Ati mai vazut pe cineva care are trei cereri de arestare intr-o singura zi?"

  • 6 February 2015, 23:00
Elena Udrea a ajuns, vineri dimineata, in jurul orei 09:00 la Sectia 2 de Politie din Capitala, prevedere a controlului judiciar impus in dosarul Microsoft, relateaza B1 TV. Udrea trebuia sa se prezinte la politie la ora 11:00, insa a venit mai devreme pentru a putea merge apoi la Parlament, unde isi va studia dosarul.
Intrebata despre declaratiile din dosarul sau in care se arata ca a luat mita de la Dinu Pescariu, Udrea a replicat: "O sa spun asta in fata procurorilor".
De asemenea, intrebata ce parere are despre cererile de arestare pe numele sau, fostul ministru a raspuns: "Ati mai vazut pe cineva care are trei cereri de arestare intr-o singura zi?"
Elena Udrea a mers la Sectia 2 Politie si marti, ea fiind obligata sa se prezinte la Politie in zilele de marti si vineri, asa cum a stabilit cu politistii supraveghetori, dupa ce procurorii au luat in cazul ei masura controlului judiciar, noteaz Mediafax.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, marti, de la Camera Deputatilor, doua avize pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, unul in dosarul "Gala Bute" si celalalt in dosarul Microsoft.
In dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.
In aceeasi cauza, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru infractiunile de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Comisia juridica a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.
In dosarul Microsoft, DNA a cerut, marti, aviz pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenta - doua in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-Romania -, spalare de bani si fals in declaratiile de avere, precum si incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PMP pentru aceste infractiuni.
De asemenea, in dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru inlocuirea masurii controlului judiciar, luata in cazul Elenei Udrea in 29 ianuarie, cu arestarea preventiva, pentru faptele de spalare de bani si fals in declaratii de avere, pentru care este deja urmarita penal. Anchetatorii sustin ca Udrea a incalcat conditiile controlului judiciar cand a facut afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.
Elena Udrea a fost denuntata la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins si primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie", se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, ca plenul se va pronunta luni asupra asupra cererii de incepere a urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, unde exista deja aviz pozitiv, precum si asupra celorlalte cereri ale Justitiei, sub rezerva primirii raportelor de la Comisia Juridica.
El a precizat ca ultimele doua cereri ale Justitiei in cazul Udrea au fost trimise de conducersa Camerei Comisiei juridice.
"Am dat cele doua noi dosare Comisie Juridice: unul, conform Regulamentului, il vor judeca cei din comisie si le-am dat voie sa lucreze vineri, sambata si duminica; celalalt - are stabilit in statut un termen scurt de trei zile, in situasia exceptioanla in care se cere arestarea preventiva a unui deputat", a spus Zgonea.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Regretul poliţistului
Reţeta zilei: File de viţel cu garnitură
Horoscopul zilei
Premiera istorica: Papa Francisc va sustine un discurs in fata Congresului american
Klaus Iohannis: Romania ar trebui sa adere la Schengen in viitorul apropiat
Criza ucraineana: Rusia a blocat zboruri militare germane catre Afganistan
Papa Francisc a primit un tricou al FC Barcelona cu semnaturile jucatorilor
Liberation: In Romania a inceput marea curatenie anticoruptie
Marian Oprisan a fost achitat in procesul de coruptie care se judeca de
Vasile Astarastoae a demisionat din functia de rector al UMF Iasi
Cristian Achiţei nu-i… Cristian Achiţei
Botoşani/Răchiţi: Gheorghe Iacob, primarul vorbelor fără fapte
Ioan Rotundu
Slujbă de pomenire și depunere de coroane la Tocileni
Flagele ce pot fi combătute prin educaţia pentru sănătate
Incendiu cu victima la Conceşti
La ambasada Romaniei din Paris unii invitatii din diaspora erau numiti indezirabili sau scarbosi
Klaus Iohannis l-a decorat pe chestorul Ioan Nicolae Cabulea
care fusese urmarit penal in dosarul listelor electorale de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu
Joe Biden: Ucraina se lupta pentru supravietuire
Nu trebuie sa i se permita Rusiei sa redeseneze harta Europei
Lumea lu' Rotundu: Lăcaşuri de credinţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog